Kargom teslim edilmedi ama teslim edildi görünüyor ne yapmalıyım?

0 oy
437 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (122 puan) tarafından

Kizlar ben aralıkta som haftası sipariş verdim ancak kargom 2 hafta bana ulaşmadı bekledim en son kargom gelmedi diye iletişime gectim adam beni aradı dedi kargonuz yok ortada kayıp bunu icin sizi aldi göstereyim size paranızı atayım dedi bende tamam dedim sonra numarasını verdi tm dedim sonra verdiği numaraya mesaj attım bu sefer başka kişi cikti adam da yani şikayet olmasın ben size odeme yaparom dedi bende üzüldüm dedim olsun bu arada aldığım üründe pahali olmus tu simdi bende ucreti iade et gerek yok ürüne dedim sonra ben gittim şubeye ulaşmaya çalıştım yok adam zaten numara yanlış dedim acaba beni mi kandırdı tekrar yazdım bana ulaşmadı diye bu arada adam bana pazartesi yapacağını söyledi ona göre aricam sizi dedi pazartesi gun sonuna kadar bekledim ne adam aradı sonra ürün yakını tarafından alindi dendi bende yazdım ben almadım diye sonra bugun adam kapıya geldi niye şikayet ettin dedi dedim verdigin numara yanlış ki seni dun o kadar bekledim senden bilgi gelmeyince mecbur bu yola girmeliydim aldığım ürün oyle ucuz bisey degil sonra bu parayı atti kartıma seni ararlarsa soyle dedi aldigini tamam dedim ay ilk defa başıma böyle bisey geldi

7 Cevaplar

0 oy
(4,688 puan) tarafından

Sonunu anlamadım, sana para yattı mı yatmadı mı hangi firma

(122 puan) tarafından

Trendyol express yattı ama adam kendi hesabından atti

-Reklam-
0 oy
(1,603 puan) tarafından

Böyle bir şeyi neden kabul ettiniz ki baştan?

(122 puan) tarafından

Ya etmicektim adam biraz acinakli konuşunca dedim bisey olmaz en azından para iadesi yapsin

0 oy
(1,981 puan) tarafından

Ben ne aldığını anlamadım som ne gi kaç para bu pahalı dedin de ne aldığını anlamadığım için kafada oturmadı benim pek

(122 puan) tarafından

Canim bi krem aldım aldigim krem 1000 tl ydi ve kargo kayıp oldu

0 oy
(8,341 puan) tarafından

Trendyol da satıcı ile muhatap olmaman lazım. Başına iş alırsın. Trendyol asistanı ile halletmen lazım. Kapına kadar nasıl gelir. Hiç korkmadınızmı

(122 puan) tarafından

Ya herseyi onlara söyledim iste olay yine ona gelince oda geldi anlattı parayi attı hesabıma gitti 

(122 puan) tarafından

Satıcı degil kargo firması 

0 oy
(7,386 puan) tarafından

Adam niye kapınıza kadar geliyor yahu ne münasebet , bir de hesap soruyor tövbe tövbe

(122 puan) tarafından

Sok oldum bende yani ama oda büyük ihtimalle işten atılırım diye korktu

0 oy
(1,056 puan) tarafından

Adam akıllılık yapmış. 1000 TL ne ki kayıp kargonun  vereceği zarar yanında? Belki de zaman kazanmak istemiş bulurum umuduyla onun için seni bekletmiş

(122 puan) tarafından

Evet canım valla cok pişman oldum ama iste dedi maaşımdan düşer ceza yerim parani odim dedi

0 oy
(8,584 puan) tarafından

Boyle sikayet olunca kargo şirketleri ile çalışmayı sonlandırma yapıyorlar o yüzden sana ücreti ödedi ki kaz gelecek yerden tavuk esirgememis oldu

(122 puan) tarafından

Yani ne saçma oldu ya yani kayıp sa kayip

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kargom teslim edilmediği halde teslim edildi gözükürse ne yapmalıyım?
Kargonuz teslim edilmediği halde sistemde teslim edildi görünüyorsa, öncelikle kargo şubesiyle iletişime geçerek teslimat tutanağını sorgulayın. Kargo şirketinin müşteri hizmetlerine resmi şikayet kaydı oluşturun ve ürünün size ulaşmadığını belirten bir 'teslim edilmedi' tutanağı tutulmasını talep edin. Eğer satıcı ile iletişimdeyseniz, durumu mutlaka kanıtlarıyla birlikte satıcıya da bildirin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kargo kayıp durumunda ücret iadesi nasıl alınır?
Kargonuzun kayıp olduğu kargo firması tarafından doğrulanırsa, öncelikle kargo firmasından resmi bir 'kayıp kargo tutanağı' veya 'hasar/kayıp bildirim formu' alın. Bu belgeyi satıcıya ileterek sipariş iptali ve ücret iadesi sürecini başlatın. Eğer ödeme yöntemi olarak kredi kartı kullandıysanız ve satıcı iade yapmıyorsa, bankanız üzerinden harcama itirazı (chargeback) sürecini başlatma hakkınız bulunmaktadır.
Kargo firmasıyla yaşanan sorunlarda tüketici hakları nelerdir?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca, kargo firması ürünü eksiksiz ve hasarsız teslim etmekle yükümlüdür. Ürün size ulaşmadan teslim edilmiş görünüyorsa, kargo firması tazminat sorumluluğuna girer. Sorunun çözülmemesi durumunda, Tüketici Hakem Heyeti'ne e-Devlet üzerinden başvurarak ödediğiniz bedelin iadesini yasal olarak talep edebilirsiniz.
Kargo görevlisi yanlış numara verirse ne yapmalıyım?
Kargo görevlisinin kişisel veya yanlış bir numara vermesi, kargo şirketinin profesyonellik ilkeleriyle bağdaşmaz ve şüpheli bir durumdur. Bu gibi durumlarda kişisel verilerinizi paylaşmadan derhal kargo şubesinin resmi müşteri hizmetlerini arayın ve şubenin doğrulanmış iletişim numarasını isteyin. Görevli ile doğrudan iletişime girmek yerine, resmi kanallar üzerinden şikayet kaydı açarak sürecin resmiyet kazanmasını sağlayın.
Kargo kayıp süreci nasıl takip edilir?
Kargo kayıp süreci, kargo takip numarası ile sistem üzerinden 'kargo hareketleri' incelenerek takip edilir. Eğer kargo 3 günden fazla bir noktada bekliyorsa veya 'teslim edildi' bilgisi gerçeği yansıtmıyorsa, kargo genel merkezine çağrı merkezi üzerinden ulaşarak kurye teslimat notlarını sorgulayın. Süreç uzarsa, kargo firmasına yazılı bir dilekçe vererek 'kargonun akıbeti hakkında bilgi' talep etme hakkınız vardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 131 göst.
1 Mart 2026 Diğer kategorisinde SL (1,778 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 338 göst.
18 Ekim 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Alca (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 803 göst.
8 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Habibe1 (403 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 292 göst.
5 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Tansugoc (1,287 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,566 soru

24,579,278 cevap

362,356 kullanıcı

...