Bebeğime hediye neler gelir, büyükler ne almalı?

0 oy
1,413 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (62 puan) tarafından

Kızlr naberrr bir sorum olacak şimdi bebeğime alışveriş yaparken eşim belki hediye gelir diye birkaç şeyi aldırmadı doğumunuzda size ne hediyeler geldi bebeğin anneannesi babaannesi ne aldi ve çevrenizz merak ettim bir de anneanne ve babaannenin alacağı şeyler neler bi adet var mı 

48 Cevaplar

+4 oy
(1,993 puan) tarafından

Babasının ailesi tarafından yenidoğan kızıma 6 7 yaş bi takım alındı o kadar 😅 benim annemle babam da odasının mobilyasına kadar hatta çocuk odasını dekore etmek için duvar boyası  süslemeye kadar Herşey aldılar. Kızım büyüdüğü için beşiğini kaldırdık yatağını da babam aldı. Neredeyse tüm kıyafetlerini annem aldı. İlk bisikleti oyuncakları hepsi kardeşlerim aldı. Hatta babam annem kardeşlerim hepsi ayrı ayrı altın taktı. Ama eşime sorsan kızımı en çok kendi babası annesi sever 🙄 eşimin babası 4 aylıkken bu kız mı erkek mi diye sormuştu 

(62 puan) tarafından

Maşallah valla ne guzel ama tabi hiçbir erkek ailesine laf ettirmez o da farkındadır her şeyin içten içe eziliyor olabilir bilemedim 

(1,993 puan) tarafından

Aslında yavaş yavaş fark etmeye başladı. Kendi kendine tripleniyor bizimkilere video atıyorum görüldü atıyorlar diye. 😅 içimden diyorum ki niye şaşırıyorsun ki izlemeden siliyorlardır kızımın videosunu resmini. 

(10,351 puan) tarafından

6-7 yaş takıma çok güldüm kızma 😄 O nasıl uzun vadeli bir hediyedir 😄

(1,993 puan) tarafından

Konuyla alakaları bu kadar işte napayım 😅 

-Reklam-
+2 oy
(30,931 puan) tarafından

Benim oğlum o konularda çok şanssız neyseki cefakar anası burda her şeyini ben aldım 

(62 puan) tarafından

Maşallah sizee bende ufak tefek almaya başladım 5 aylık olduk genelde kiyafet alınıyormuş sanırım onu da alan büyük alır herhalde 

+2 oy
(5,854 puan) tarafından

Adetleri çok takan bir çift değiliz. O yüzden temel bütğn ihtiyaçları biz aldık. Genel olarak kıyafetler çok geliyor, o yüzden sadece bu konuda az alabilirsiniz. 

(62 puan) tarafından

Teşekkür ederimm:)♡

+2 oy
(4,788 puan) tarafından

Kızıma hamileyken kaynanamgille yaşıyordum. Eşimde her ay maaşının yarısını babasına veriyordu. Kızım doğdu 4 gün sonra maaşı yattı babasına verdi, kayınpederimde çeyrek taktı. Güya kendisi taktı ama. Benim babam zaten 1 çorap almadı. O konuda kızım çok şanssız. Tabiki insanlar birşeyler almak zorunda değil ama insan babannem, anneanneden bekliyor 

(62 puan) tarafından

Tabi ki insan bekliyor düşünülmek istiyo kızınızın bahtı guzel olsun insallah eksikler nedir ki hepsi bi şekilde tamamlanıyor 

(4,788 puan) tarafından

Öyle tabiki, kızımın şuanda hiçbir şeye ihtiyacı yok Allah'a şükür. Hatta daha bir kere 2 dedesinden de hiçbir şey istemedi, çocuk bilmiyor 

+2 oy
(7,625 puan) tarafından

Biz de hiç kimse bebeğe bir şey almadı biz aldık her şeyini. Takı taktılar bizde. 

(62 puan) tarafından

Ya ne güzel maşallah takı daha güzel bence:)

(7,625 puan) tarafından

Takı daha güzel tabi. Ben sevindim almamalarına 

+2 oy
(2,187 puan) tarafından

Bunun bi adeti olmaz heralde içinden gelen zaten alır yapar. Annemler oğlumun beşiğini aldılar kıyafet oyunvak vs zaten sürekli aldılar getirdiler, kayınvalidemler hastane çıkışı yorgan nevresim falan aldılar , doğunca iki tarafta altın taktı

(62 puan) tarafından

Maşallah annemde beşik alırız ve künyesini aliriz dediler ama babaannesi ne yapar bilmiyorum tabi ki kimse bir şey almak zorunda ya da belirli bir sey almak zorunda değil ama merak ettiğimden sordum ♡

+2 oy
(5,630 puan) tarafından

Butun ihtiyaçlarını kendimiz aldik kimseden buyuk bir hediye kabul etmedik sonra şununu biz aldik bununu biz aldik gibi muhabbetlere hic gelemem. Kaynanamlar da annemler de tabi altta kalmadılar bana da oğluma da altın taktılar hepsini de oğlumun kasasina koyduk büyüyünce kullanır. 

+1 oy
tarafından

Biraz ailenin destek isteği ile alakalı.  Kimi anane, babaanne pek birşey almıyor, kimi beşiğine kadar alıyor . Bana kalırsa ilk çocuksa, herseyi alın. Özellikle kıyafet. Çocuksuz anne baba 4, 5 takım yeter zannediyor. Hediyede gelse kıyafet yıknmaktan yetmiyor 

tarafından

Birde bebekler inanılmaz hızda büyüyor. Gelenler olmuyor yada bir kere anca giyiliyor

(62 puan) tarafından

Doğru haklısınız benim ailemde odasının beşiğiji ve künyesini alacağız dediler anne yani beşigini ben almak istedim onun dışında kiyafet battaniye küvet setini alacaklarmış babaannesi ne alacak hic bilmiyorum ben yine tüm kıyafetlerini eksiklerini tamamlarım insallah 

tarafından

Sağlıkla büyüt canım, tatlı birazda yorucu telaşlar. Çocuk olduktan sonrada mevsimlik alışverişler devam ediyor. Allah kolaylık versin 

(62 puan) tarafından

Cok teşekkür ederim inşallah 

+1 oy
(14,003 puan) tarafından

bizimkiler altın ve para verdi. 

bi de bebek arabasıdır, beşiktir buna biz karar verelim istedik. şimdi alırlar ama benim istediğim gibi olmaz e onların aldıklarını değiştirmek olmaz.

onun dışında annem de kaynanam da kıyafettir battaniyedir vs onlara yardımcı oldular. 

annemle alışverişe gittik ben beğendim tam ödeyecekken annem ben alıyorum dedi

kaynanama istediklerimi söyledim o dikti kendisi, tulumu, oyun halısı, minderi, puset örtüsü gibi gibi dikilecek tarzda olan her şeyi dikti. hala da diker kızıma pijama tarzı şeyleri, yazın elbise şort falan. 

(62 puan) tarafından

Ohhh ne güzell cok maşallahh

(14,003 puan) tarafından

çok şükür 💙🧿

+1 oy
(208 puan) tarafından

bizim adetlerimiz çok güzel ağrılıyız anneanne dede beşik olur 4 yaşına kadar giyebileceği kıyafetleri alır banyo seti alır puset alır babaanne tarafı da Bebek arabasını alır bebek çantası o da aynı şekilde 5-6 yaşına kadar giyebileceği kıyafetler alır en az 10 takımda bebekken giyebileceği kıyafetler alınır ekstra altın alınır bizde adet bu şekildedir ve bebeğin kırkı çıktıktan sonra bütün aile hepsi aynı gün aynı anda değil ama herkes ayrı ayrı günlerde bebeğe kıyafet para aynı şekilde anneye ve babaya da hediye olacak şekilde getirirler biz de böyle yani ben oğluma hiçbir şey almıyorum sadece hastane çıkışı aldım

(62 puan) tarafından

Ayy ne guzel valla imrendimm bizde Tokatlıyız neredeyse aynı ama sizinki biraz daha ağır ve güzelmiş benim ailemde beşigini banyo setini battaniyesini kıyafetlerini künyesini aliriz dediler eşimin tarafı ne yapar bilmiyorum tabi 

+1 oy
(6,721 puan) tarafından

Babaanne 3 tane elbise 1 bebek arabası  aldı ve 4-5 tane yelek ördürdü amcası 1 tane elbise halası battaniye ve 1 body dayısı 1 takım kıyafet vardı kendi halam nevresim takımı pijama takımı yelek vs altın takıları hariç böyle idi bazı eşyalarınıı iş arkadaşlarım almıştı Allah razı olsun (kanguru toka elbise kıyafetler lif battaniye bana hamile elbisesi)annem köyde yaşıyor ve uzak doğumuma gelemedi 

(62 puan) tarafından

İlk her şeyini ben alıyım o halde gelen kıyafetlerde büyük geliyordur herhalde 

(6,721 puan) tarafından

Yani hediye gelenler 1 aylık bir geldi ama kumaşı naylon idi yaz sıcağında asla Giyduremedim kaynanamın aldıkları 1 yaş elbisesi idi geç giydırdım şortlu takım vs geldi ama 6 ay almışlar kış geldi o zamana bazen hesap edemiyorlar uzun kolmu kısa kolmu elbise mi yoksa başka birşey mi olsun almak için alınıyor en güzeli senın alman hastane takımları vs ağız mendili cart curt sen alsan güzel olur kimse detaya inmiyor bu kadar

+1 oy
(4,240 puan) tarafından

Ben resimli yere melek girmiyor diye resimli kıyafet giydirmiyorum, çok dikkatliyim bu konuda. Kimseye söylemekten de çekinmiyorum, oldu ki alırlar falan ziyan olmasın diye.

Ama ucunda kenarında ufak da olsa resim olmasında bir beis yok sanıp getirenler oldu, ben de ikinci tekrarı yapmayıp hediye paketine geri koydum. Toplu halde ihtiyacı olanlara gitti.

Değiştirme kartı koyanlar da vardı sağolsunlar, onlardan da çok değiştirmişliğimiz var. Bir tanesi Noel temalı falan getirmişti hatta, beni de çok iyi tanıyor olmasına rağmen. Tam olarak istediğimiz şekilde olmayabiliyor. Allah razı olsun ama, çocuğumu düşünen beni de düşünmüştür. Değerli insanlar.

İlk çocukta her şeyi siz almaya çalışın. Cinsiyetten bağımsız renkler seçerseniz kârdır.

(42,253 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım bilgilendirme için 🌸🌹

(10,351 puan) tarafından

Ben bunları bilmiyordum ama kişisel olarak rahatsız oluyordum çocuk giyiminde pek çok figürden. Geçen sene üzerinde dağınık harflere "rape" yazan erkek çocuk kıyafeti gördüm... (rape=tecavüz)

Yine lcw'de kızgın suratlı bir arazi aracı olan altında violence (şiddet, zorbalık) yazan bir kıyafet vardı... Aklım almıyor benim ve asla tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Bilinçli bir insan mühendisliği işi bu. Özellikle de Disney karakterleri olan giysilere ayrı bir ayarım. Kocaman kocaman kadınlar da giyiyor ya pes diyorum. Bilseler Disney'in pedofiliye nasıl hizmet ettiğini...

Cigit markası tam benlik. Genelde desensiz, desen varsa da kenarda bir çiçek bir minik araba falan. Bunları söylediğim zaman takıntılı ve yobaz olduğumu düşünen çok oluyor. Önemsemiyorum. Evladıma rape, violence yazan şeyler giydirecek kadar cahil değilim en azından... 

(4,240 puan) tarafından

Ya sen ne diyorsun, geçen bir çocuk kreasyonu gördüm üzerinde aşikar +18 kama sutra pozisyonları minik minik desen gibi işlenmiş. Çok dikkatli bakmadıkça anlamazsın. 

Ben de resimlerden sonra o tür şeylere çok dikkat ediyorum, bazen eşim bile 3-5 ay giyeceği şeyi niye bu kadar inceliyorsun falan diyor, anlamadığından değil, ben saatler geçirdiğim için.

E inceliyorum çünkü benden sonra kardeşlerimin evlatları da giyecek. Kıyafet bizde ziyan olmaz. Ben ilk oğluma hatta kızıma bile yeğeninin kıyafetlerini giydirdim. Nasip olursa karnımdaki için de yıkadım, kuruttum. 

Looney Tones da sevmiyorum ben.  Küçüklükten beri çok itici geliyordu. Disney zaten dediğin gibi baştan sona çamur. Bazen böyle gotik figürler veya Japon anime cinsi erotizmi çağrıştıran 7-8 yaş çocuk kıyafetleri görüyorum.

Crop tarzı veya mini etek, mini şort benzeri tarzlara hiç girmiyorum.

Bu gözler 5 yaş çocuğa 30 yaş iş kadını takım elbisesi giydiren anneleri de gördü. Topukluaı da var ayağında. Göbeği de açık. Bana göre istismardır. 

(10,351 puan) tarafından

Ben bunu kendi çevreme anlatamadım. Öz ablama hatta :( Yeğenimden gelen her şeyi giydiremiyorum beğenmedim sanıyor. Öyle değil oysa, çok kaliteli gerçekten sağ olsun emek verip almış tertemiz saklamış ama bazılarında gerçekten alt metin var ve ben ikna edemiyorum. Kötü bakmış gibi algılanıyorum. Ne var işte çocukça figürler deniyor. Değil işte ben anlıyorum :)) Cinsellik, zorbalık, şiddet, pedofili... Hepsini ince ince işlemişler her şeye. Giyim, kitaplar, reklam afişleri, AVM'ler, oyunlar, oyuncaklar, çizgi filmler, yiyecek içecekler... Ben obsesifsem de helal olsun bana vallahi iyi sıyırmışım kafayı :)) 

Giyimde bir de hayvan derisi temalarına karşıyım. Leopar, yılan, timsah derisi görünümlü hiçbir şeyi giyemem. Giydirmem de. Kuş tüylü küpeler var, takamam taktıramam. 1 yaşında kız bebeğe leoparlı tulum giydirmişler. Söylesem bir dert söylemesem iki dert... Her şeyden önce gereksiz bir dişilik. Ve bana bir canlının öldürülüp moda için kullanılması, aksesuar yapılması, insanın üzerinde göstere göstere taşınması canice geliyor. İnsan vahşetinin sergisi gibi geliyor. Bunu deyince de e o zaman kaz tüyü mont giyme, yün yorgan da kullanma deniyor. Kaz tüyü giymiyorum zaten :)) Yün de kullanmıyorum ama ikisi aynı şeyler değil. Biri doğrudan estetik ve statü göstergesi olarak hayvanın bedenini taklit etmeye, hatta sergilemeye dayanıyor ama diğeri insanlık tarihi boyunca zorunlu ihtiyaçtan doğmuş, hayatta kalma ve korunma amacıyla kullanılmış malzemeler. Bilemedim bacım, biz mi çok takıyoruz insanlar mı görmüyor. Vicdanım rahat uyuyorum, mevzuyu öyle toparlıyorum :)

(4,240 puan) tarafından

Etrafında anlamayan insanların olması  çok kötü ya…

+1 oy
(971 puan) tarafından

Kendi annemgil bi sarı lira yapmıştı. Kayinvalidem ler beşiğini ve 2 çeyrek almışlar di. Diğer türlü bebeği görmeye gelen herkes kiyafet bez vs getirmişti 

(62 puan) tarafından

Sarı lira ne oluyor acaba 

(971 puan) tarafından

Tam altının kulpsuz şekli. Yani 4 tane çeyreğe denk geliyor

(62 puan) tarafından

Ay maşallah ne güzel ♡

+1 oy
(7,988 puan) tarafından

Hiçbişe almadılar 

(62 puan) tarafından

Olsunn herkes bir sey alacak değil ya biz ihtiyaçlarını alabilirim yeter en büyük nimet 

(7,988 puan) tarafından

Kız takmıyorum bile kafaya kızım 5 yaşında herşeyini a dan z ye ben ve babası aldık hiçbişeyini eksik etmedik çok şükür 🌸

(62 puan) tarafından

Ay takma tabi kii maşallah size ♡

+1 oy
(1,060 puan) tarafından

En şanssız bnm kızımdır her halde bu konuda kendi babası bilr bişeyini almadı kendi ailesi de aynı şekilde 

Kızıma bnde bişey alamadım 

Herşeyini dayısı ananesi aldı şuanda yine öyle artı teyzesi alıyo 

Doğum gününde de küpe alacaklar ona

(62 puan) tarafından

Özel değilse neden babası bir sey almadi acaba 

(1,060 puan) tarafından

Çünkü ş*refsiz 

+1 oy
(716 puan) tarafından

İlk çocuğumda anem üst baş ayakkabı beşik aldı çok aldı ama kışta çok sert geçiyordu  evle de birliktim o zaman babaanesi tek tük alırdı  eşim çalışmaya giderdi şehir dışına oda çok güzel takımlar alırdı  onun dışında çevre hep takım falan alırdı 2. Gebeliğim bu gurbeteyim bende bilmiyorum hediye alan olurmu anem alırda diğerlerini bilemiyorum 

+1 oy
(2,170 puan) tarafından

Adet değilde belki gelir diye de bir beklentiye girmemek gerek bence ne ihtiyaç varsa alınmalı 

İki doğum yaptım kayınbaba tarafı hiç bir şey almadı ama benim ailem herşeyi aldı annemin el örgüleri de dahi Allah onlardan razı olsun kaynanamlara bişey kalmadı 

+1 oy
(10,351 puan) tarafından

Her şeyini kendimiz aldık çok şükür niye birileri alıyor ki? Anneanne babaanne almak zorunda değil. Ben özellikle tembihledim tek çorap bile almayın diye. 

0 oy
(17,095 puan) tarafından

Benim annem ülkede malum

Kayınvalidem hastane çıkış takımları almıştı kızım da battaniye beşik

Oğlumda da bir sürü takım Zıbın biberon emzik almıştık yanlış hatırlamıyorsam

0 oy
(570 puan) tarafından

Kendine kalmış ama etrafımızda gördüğümüz gibi genelde anneane yada babaanne beşik alır örgü yelekler kaynanalar bohçalar hiç birini görmedim ben eltim bohça yapmıştı durumu varsa Bebek Arabası filan alıyorlar tabi istek içinden gelmedi önemli 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebek hediyesi olarak anneanne ve babaanne genellikle neler alır?
Anneanne ve babaanneler genellikle bebeğin uzun süreli ihtiyacı olan altın, büyük boy bebek arabası, tam teşekküllü bebek odası takımı veya altın künye gibi kalıcı değeri olan hediyeleri tercih ederler. Geleneksel olarak ailenin büyükleri, bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik daha büyük bütçeli ve uzun yıllar hatıra kalacak eşyaları almayı üstlenirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebek alışverişinde hediye gelmesi beklenen eşyalar nelerdir?
Genellikle yakın çevre tarafından hastane çıkış setleri, battaniyeler, zıbın takımları, oyuncaklar ve bebek kıyafetleri hediye olarak sıkça getirilir. Eşinizle beraber alışveriş listenizi hazırlarken, bu tarz küçük ve çok sayıda ihtiyaç duyulan tekstil ürünlerini hediye gelebileceği düşüncesiyle sonraya bırakmak mantıklı bir strateji olabilir.
Yeni doğan bebek için aile büyüklerinin alması gereken bir adet var mı?
Kültürümüzde yeni doğan bebek için aile büyüklerinin alması gereken kesin bir kural veya zorunlu bir adet bulunmamaktadır. Ancak geleneksel yapıda genellikle anneannenin bebek için beşik veya battaniye gibi el emeği ürünler hazırlaması, babaannenin ise bebeğin altın gibi maddi değeri olan takılarını alması yaygın bir nezaket kuralı olarak görülür.
Bebek alışverişinde hangi eşyaları hediye beklemek için ertelemeliyim?
Yenidoğan kıyafetleri, bebek battaniyeleri, çeşitli boylarda zıbınlar ve süslü hastane çıkış setleri hediye gelme olasılığı en yüksek olan ürünlerdir. Bu kategorideki eşyaların çok fazlası genellikle kullanılmadan eskiyebileceği için, bu ürünleri hediye olarak gelmesini bekleyip sadece acil ihtiyaç olan az sayıda temel parça ile başlangıç yapmak bütçenizi korumanıza yardımcı olur.
Doğumda gelen hediyeleri yönetmek için nasıl bir alışveriş listesi yapmalıyım?
Alışveriş listenizi oluştururken öncelikle oto koltuğu, mama sandalyesi ve bebek yatağı gibi hediye gelme ihtimali düşük olan temel güvenlik ekipmanlarına öncelik vermelisiniz. Giyim ve tekstil ürünleri gibi herkesin hediye olarak alabileceği kategorileri ise daha az miktarda alarak, eksik kalan parçaları doğum sonrasında gelen hediyelere göre tamamlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 424 göst.
0 oy
8 cevap 515 göst.
4 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Bicirik1 (148 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 604 göst.
+1 oy
5 cevap 276 göst.

Kategoriler

1,510,064 soru