Biberon meme reddi yaptı, kaşık biberon çözüm olur mu?

0 oy
279 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8 puan) tarafından

Sütüm az olduğundan mama da veriyorum ama biberon bebeğimde meme reddi yaptı silikon kaşıkla da çok zor oluyor ağzından akıyor. Azerbaycanda sadece bunu buldum trendyoldan da sipariş edince çok geç geliyor. Bu sizce nasıl ve silikon kaşıktan farkı olur mu ki? 

image

6 Cevaplar

0 oy
(2,442 puan) tarafından

BBen doğum yaptığımda eşimden istemişlerdi. Hemen gidip almıştı eczaneden. Neden siparişle uğraşıyosun ki 

(8 puan) tarafından

Azerbaycanda eczanelerde hiç bulamadık ama

-Reklam-
0 oy
(945 puan) tarafından

Yok ben aldım bu tarz bence hiç böyle verme nereye kadar bu sekil vereceksin buyuduklerin de böyle içmiyorlar biberon ver Philips aventin meme ucu basliklisini

(8 puan) tarafından

Doğru zor ama o biberon aşırı pahalı maalesef 🥲 gece yarısı kaşıkla içirmek aşırı zor gerçekten

tarafından

Ben o biberonlu aldim geçen yıl bin liraya hiç de bir işe yaramadı. Bir kere bile emmedi

(127 puan) tarafından

Meme reddi yapınca yapıyor her şekilde 

tarafından

Aynen bacım inan biberonun markası şu bu hiç önemli değil yani

0 oy
tarafından

Ben bunu denedim bayağı güzeldi. Bu arada çay bardağı ile veya daha küçük bir cam bardakla da sütünü verebilirsin. Bebeğin kaç aylık 

(8 puan) tarafından

20 günlük, silikon kaşık vardı ama bebek çok küçük olduğundan doğru düzgün içemiyor galiba bardaktan hiç denemedim onu da denerim sağ olun

tarafından

Bardak daha rahat olur kaşığa göre. Az az ver yani bebeğin ağzına birden boca etme ama dikkat et

0 oy
(2,187 puan) tarafından

Şırıngayla az az ağzına sıkabirsiniz hatta meme emerken memenin üstünden sıkabilirsiniz 

(8 puan) tarafından

Şırıngayla vermeyi denedim ama hepsini çıkardı damlatmayı da denerim teşekkür ederim

tarafından

Şırınga ile çok hava tutar ya bu sefer de gazı ile uğraşırsınız 

0 oy
(1,677 puan) tarafından

Bacim siringe al bi tane damla damla agzina şık yanaklarina dogru meme reddi yapmaz oyle hic ugrasma bunlarla 

0 oy
(13,983 puan) tarafından

image

o attığından değil de bundan al anne sütü kaşığı 
(13,983 puan) tarafından

image

bi de böyle bir şey var. bir şırınga ve onun ucuna uygun medikal hortumla bu düzeneği yapabilrsin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kaşık biberon meme reddini önlemek için nasıl kullanılır?
Kaşık biberonlar, bebeğin emme refleksini meme ucuna benzer şekilde tetikleyerek meme reddi riskini azaltmaya yardımcı olur. Kullanırken biberonu bebeğin dudaklarına hafifçe değdirip kendi kendine sütü almasını sağlamalı, akışı kontrol etmek için ucu yatay pozisyonda tutmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Silikon kaşık ile kaşık biberon arasındaki farklar nelerdir?
Silikon kaşıklar manuel olarak dökülme riski taşırken, kaşık biberonlar sütün kontrollü ve damla damla gelmesini sağlayan bir mekanizmaya sahiptir. Kaşık biberon, bebeğin emme hızına göre süt akışını ayarladığı için dökülmeleri minimuma indirir ve daha hijyenik bir beslenme süreci sunar.
Meme reddi yaşayan bebeklerde beslenme yöntemi nasıl olmalı?
Meme reddi yaşayan bebeklerde biberon yerine kaşık biberon veya fincan gibi emme çabasını devam ettiren yöntemler tercih edilmelidir. Bebeği beslerken dik pozisyonda tutmak ve beslenme sırasında ten teması kurmak, bebeğin emme isteğini destekleyerek sürece uyum sağlamasını kolaylaştırır.
Kaşık biberon seçerken nelere dikkat etmek gerekir?
Kaşık biberon seçerken ürünün BPA içermeyen, gıda sınıfı silikondan üretilmiş olmasına ve kolay temizlenebilir parçalardan oluşmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Ayrıca, bebeğin ağız yapısına uygun ergonomik tasarıma sahip olması, sütün etrafa dökülmesini engelleyerek daha konforlu bir beslenme sağlar.
Bebeklerde mama ve anne sütü birlikte nasıl verilir?
Anne sütü ve mamayı birlikte verirken, bebeğin meme reddi yaşamaması için biberon yerine kaşık biberon gibi yapay emme araçları tercih edilmelidir. İlk olarak emzirmeyi tamamlamak, ardından eksik kalan miktarı kaşık biberon ile desteklemek, bebeğin hem anne sütünden maksimum fayda sağlamasına hem de meme reddi riskinin azalmasına yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 199 göst.
+1 oy
6 cevap 266 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Canlarm51. (268 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 190 göst.
7 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde A2020&2021. (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 423 göst.

Kategoriler

1,509,921 soru

24,637,234 cevap

365,559 kullanıcı

...