34 gündür adet olmuyorum, gebelik testini sabah mı yapmalıyım?

0 oy
194 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4 puan) tarafından

34 gündür adet olmuyorum normalde 28günde olurdum gayet düzenliydi. Daha önce test yapmıştın negatifti smdi test aldım sabah mı yapmalıyım şimdi yapsam sonuç çıkar mı 

7 Cevaplar

0 oy
(8,831 puan) tarafından

Sabah yapsan daha iyi olur bence eczeneler genelde ilk idrarla yapin diyorlar

-Reklam-
0 oy
(1,317 puan) tarafından

Cikar simdide hele erken gebelik testiyse daha net cikar 

(4 puan) tarafından

Evet erken gebelik testi 

(1,317 puan) tarafından

Aalinda ilk idrarla yapmak gerekir sabaha kadar idrara cikmadigimiz icin daha cok beta oluyo cunku ama senin gunun baya grcmis ve elindeki test hassas o yuzden ben olsam yapardim 6 gun gecikmissin cunku silik de olsa cikar mutlak 

0 oy
(12,847 puan) tarafından

bu kadar beklemeye ben kan tahlili verdirim. çizgi çıktı çıkmadı derdindense kan var varsa da yoksa da net bir şekilde çıkar.

ilk idrar daha iyi sonuç verir

(4 puan) tarafından

Hava çok yağmurlu çıkamıyorum ve aşırı bel ağrısı bacak ağrısı yaşıyorum adet olacak gibiyim  ümitlenip gidip orada hamile değilsem üzülürüm evde negatif çıkarsa birşey olmaz diyorum 🙈

(12,841 puan) tarafından

Varsa kesin çıkar testte. Çünkü reglin gecikmiş.  Sabah ilk idrarla yapmak regl gecikmeden 2 3 gün öncesi için geçerli 

(12,847 puan) tarafından

valla iyi sabrediyorsunuz ben çatlardım 😅

(4 puan) tarafından

Yaptım tek çizgi 

(12,847 puan) tarafından

o zaman başka bir sebep var. gebelik istiyorsan stresten olabilir 

0 oy
(391 puan) tarafından

Bence günün çok geçmiş şuan yap bende merak ettim git yap kız fark ermiyor

(4 puan) tarafından

Yaptım tek çizgi 😞

(391 puan) tarafından

Ozaman yoktur diye düşünüyorum 

0 oy
(9,835 puan) tarafından

Varsa gece de yapsan çıkar. Günün geçmiş. 

0 oy
(8,777 puan) tarafından

Günün geçmiş sabah akşam fark etmez varsa her türlü çıkar

0 oy
(952 puan) tarafından

Ben akşam yapmıştım çıkmıştı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gebelik testi günün hangi saatinde daha doğru sonuç verir?
Gebelik testi en doğru sonuç için sabah ilk idrarla yapılmalıdır, çünkü bu idrar örneği gebelik hormonu olan hCG'nin en yoğun bulunduğu konsantrasyondur. Günün ilerleyen saatlerinde idrarın sıvı alımıyla seyrelmesi, hormon seviyesinin tespitini zorlaştırabilir ve yalancı negatif sonuçlara yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adet gecikmesinin kaçıncı gününde gebelik testi kesin sonuç verir?
Adet döngüsü düzenli olan bir kadında beklenen adet tarihinin geçmesiyle birlikte yapılan testler yüksek oranda doğru sonuç verir. 34 gündür adet görmüyorsanız ve normal döngünüz 28 günse, şu an yapacağınız bir test hormon seviyelerini tespit etmek için yeterli zaman geçmiştir.
Daha önce negatif çıkan gebelik testi tekrarlandığında pozitif olabilir mi?
Evet, daha önce negatif çıkan bir test, yumurtlamanın geç gerçekleşmesi veya hormon seviyesinin henüz idrarda saptanabilir düzeye ulaşmaması nedeniyle yanıltıcı olabilir. Adet gecikmesi devam ediyorsa, hCG seviyesi zamanla yükseldiği için testin tekrarlanması güncel durumu öğrenmek adına önemlidir.
Evde yapılan idrar testleri ne kadar güvenilirdir?
Evde yapılan idrar testleri, kullanım talimatlarına doğru uyulduğunda yüzde 99'a varan doğruluk oranına sahiptir. Özellikle sabah ilk idrarı kullanmak ve testin bekleme süresine dikkat etmek, güvenilirliği doğrudan artıran en önemli unsurlardır.
Adet gecikmesi durumunda gebelik testi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Test yaparken mutlaka son kullanma tarihini kontrol etmeli ve testi paketten çıkardıktan hemen sonra uygulamalısınız. Testin idrarla temas süresini ve sonuç bekleme süresini prospektüste belirtilen süre kadar uygulamak, hatalı sonuç alma ihtimalini minimize edecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 494 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 440 göst.
23 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 336 göst.
27 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Prenseslerinannesi! (577 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.

Kategoriler

1,505,195 soru

24,572,494 cevap

362,043 kullanıcı

...