Yaş ilerledikçe artan yalnızlık hissiyle nasıl baş ederim?

0 oy
678 göst.
Diğer kategorisinde (1,351 puan) tarafından

Burası gerçek anlamıyla dertlerin paylaşıldığı, kullanıcıların fikirlerine göre iyi ya da kötü cevaplar alındığı bir yer. Daha önce de bu konuyla alakalı bir şey paylaşmıştım aslında sadece beni artık son derecede üzen bir konu olduğunu söylemiştim bir kaç teselli eden yorum hariç iyi bir cevap alamamıştım ama yine de burada paylaşmak geldi içimden benim gibi aynı problemi yaşayan vardır illa ki. Yaş ilerledikçe yanlızlık hissi daha da derinleşiyor. Bu gün de buna ağlayalım... 

8 Cevaplar

+2 oy
(186,448 puan) tarafından

🥺🥺🥺🥺🥺 yapma ama bunu 😭

(1,351 puan) tarafından

Sevdaaa😓😓😓

-Reklam-
0 oy
(8,334 puan) tarafından

Bende bunu Watsab durumunda paylaşmıştım en az 10 kişi ağladı benimle birlik🥺

(1,351 puan) tarafından

Rabbim hani gani rahmet eylesin sizleri cennetinde kavuştursun. Benim annem hayatta ama on iki yıldır senede bir ya da iki kez anca görebiliyorum. Onun acısı bu kadar ağırken annesini kaybedenlerin acısını düşünemiyorum bile. 

(8,334 puan) tarafından

Kavuşma anının lezzeti yine yeter . Canı sağolsun da uzakta olsun

Gün gelir bi sebeb olur yakınlaşırsınız. Ozamn bütün çektikleriniz son bulur inşallah 

(1,351 puan) tarafından

Eşim Karadenizli ben Konyalıyım. Şu an tayin sebebiyle bölge bölge geziyoruz. Üni, çalışma hayatı, evlilik hayatı, tayin gibi durumlar yüzünden sürekli taşınma olayları ve uzaklık baya yordu beni. İleriki süreçte de kendisi Konya'da yaşamak istemiyor. Ne olur Allahulağlem. Allah hayırlısından ayırmasın ama sürekli bir gel git yolculuk hali var ve ileride de olacak gibi gözüküyor.Yine de çok aminn🌸❤

(8,334 puan) tarafından

Hiç belli olmaz o işler canım. Benim üvey kardeşte eşi polisti hiç Konya'ya gelme niyeti yoktu kaç yıl gezdiler şehir şehir. Sonra hataya çıktı tayinleri. Taşındıktan 3 aay sonra deprem oldu. Allah'tan sağ salim kurtuldualr evleri yıkıldı

Bankada biriken paralarıyla Konya'dan hemde annesinin yanından ev aldı. Oda derdi ben hep anneme hasret yaşıyacam die

(1,351 puan) tarafından

Eşi de konyalı mıydı? Bizim memleketler farklı olunca iş orda sarpa sarıyor işte. Ama yine de dediğin gibi canım belli olmaz. Çok teşekkür ederim ❤

0 oy
(4,978 puan) tarafından

Bırsye gorunmuyor

(1,351 puan) tarafından

Gözüküyor posta aslında. 

(4,978 puan) tarafından

Bende beyaz gozukuyo

image

(1,351 puan) tarafından
(4,978 puan) tarafından

Bu olmadı be :( gercekten bazıları için çok basit bazıları için imkansız ötesi annesi dunyada olsa bile :( bunun için ben kızımla hep arkadas olucam yakın olucam tırnagı acısa yanında olucam 

0 oy
(1,007 puan) tarafından

Nefes kadar yakin nefes kadar uzagim biliyomusun bende diyemedim

(1,351 puan) tarafından

İnsanların çeşit çeşit dertleri var kim ne yaşar bilinmez ama çok büyük şeyler olmadığı sürece söylenmeli. Aile bağları köpük insanlar genelde darbe almaya en mahkum kişilerdir. Vakit geç olmadan talep olmasa bile anne bir saat görüşelim demekten zarar gelmez aksine farkına varmasanız bile ikinize de iyi gelecektir canım. 

(1,007 puan) tarafından

CCocugumun uzerinden para kazaniyolarmis ozel cocum var 

Ikinci ise biraz kusurum var bedenimde surekli yuzume vuran babam var 

3. Annem surekli cocuk ayirir 

4 her zor zamsnim da desteksizdi 

5 eski bir cahillik doneminde yazdigim defteri esime verdi oku diye

6 cocugumu balkondan dusurecekti

0 oy
(8,576 puan) tarafından

Ah be gülüm bunları ben anneme diyorum ama o gelemiyor 

(1,351 puan) tarafından

Mesafe varsa çok normal değilse de siz gidin aynı şehirde olmak uzak yakın olsun farketmez iki saat yolculukla da gidilse annenin ya da ailenin senden çok uzak olmadığını bilmek insana başka bir güç verir. 

(8,576 puan) tarafından

Uzak değil ben gidiyorum.her hafta

(1,351 puan) tarafından

Ne güzel🌸

0 oy
(3,140 puan) tarafından

😢😢😢😢😢😢😢😢😢

(1,351 puan) tarafından

😓😓😓😓 kucaklandın❤

0 oy
(579 puan) tarafından

Benim icin artik imkansiz ve bu o kadar acı bir sey ki yasamayan asla bilmez 🙁

(1,351 puan) tarafından

Rabbim cennetinde kavuştursun burası gelip geçici düşe kalka da olsa Allah sabrını veriyor bir şekilde değil mi? 

(579 puan) tarafından

Amin. Mecburen kalkiyorsun ayaga hayat devam ediyor aci gecmiyor azalmiyor da sadece alisiyorsun bazen ilk gunku gibi agir geliyor bazen de daha teslimiyetle yaklasiyorsun...

0 oy
(20,022 puan) tarafından

🥹🥹🥹🥹❤️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yaş ilerledikçe artan yalnızlık hissiyle nasıl başa çıkabilirim?
Yaş ilerledikçe artan yalnızlık hissiyle başa çıkmak için öncelikle bu duygunun çok yaygın ve insani olduğunu kabullenmek gerekir. Sosyal çevrenizi genişletmek adına ilgi alanlarınıza yönelik kurslara, gönüllü projelere veya hobi gruplarına katılarak yeni insanlarla tanışmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, geçmişe odaklanmak yerine bugün yapabileceğiniz küçük aktivitelere odaklanmak zihinsel yükünüzü hafifletebilir. Eğer bu his günlük yaşamınızı sürdürülemez hale getiriyorsa bir uzmandan psikolojik destek almak oldukça etkili bir adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kronikleşen yalnızlık duygusu neden bu kadar derinleşir?
Yalnızlık duygusunun derinleşmesi genellikle değişen yaşam koşulları, azalan sosyal etkileşimler veya içsel beklentilerin karşılanamaması gibi faktörlerden kaynaklanır. Yaş aldıkça kurulan bağların niteliği değişebilir ve bu durum bireyde bir boşluk hissi yaratabilir. Bu duyguyu tetikleyen temel unsur genellikle sosyal izolasyonun artması veya kişinin kendini anlaşılamamış hissetmesidir. Bu süreci yönetmek için kişinin kendi iç dünyasıyla barışması ve dış dünyayla olan bağını yeniden yapılandırması kritik öneme sahiptir.
Yalnızlık hissiyle baş etmek için günlük hayatta neler yapabilirim?
Günlük hayatta yalnızlık hissini azaltmak için her gün mutlaka en az bir kişiyle kısa süreli de olsa iletişim kurmaya özen gösterin. Düzenli fiziksel aktivite yapmak, gün ışığından faydalanmak ve rutin bir yaşam düzeni oluşturmak ruh halinizi olumlu yönde etkiler. Teknolojiyi sadece tüketmek için değil, sizi geliştirecek ve diğer insanlarla ortak paydada buluşturacak içeriklere ulaşmak için kullanın. Kendinize şefkatli davranmak ve bu hissin geçici bir dönem olduğunu hatırlatmak, yalnızlığın ağırlığını hafifleten önemli bir alışkanlıktır.
Sürekli yalnızlık ve hüzün hissetmek ne zaman yardım gerektirir?
Eğer sürekli bir hüzün ve yalnızlık hissi günlük işlerinizi yapmanıza engel oluyorsa, uykularınız bozulduysa veya sürekli bir ağlama isteği duyuyorsanız profesyonel bir destek almanın zamanı gelmiştir. Bu durum bazen depresyonun bir belirtisi olabilir ve tek başınıza çözmeniz zorlaşabilir. Bir psikolog veya psikiyatrist ile görüşmek, bu duyguların altında yatan nedenleri keşfetmenize ve baş etme mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olur. Yardım istemek zayıflık değil, kendi iyiliğiniz için atılmış en güçlü adımdır.
Yalnızlık hissini anlamlandırmak kişiye nasıl yardımcı olur?
Yalnızlık hissini anlamlandırmak, bu duygunun bir eksiklikten ziyade kendinize dönmeniz için bir fırsat olduğunu fark etmenizi sağlar. İnsan, kendi kendine yetebilmeyi öğrendiğinde yalnızlık yerini huzurlu bir dinginliğe bırakabilir. Kendini tanıma sürecinde günlük tutmak, duyguları kağıda dökmek ve neden bu şekilde hissettiğinizi analiz etmek süreci yönetmenizi kolaylaştırır. Yalnızlığı bir düşman olarak değil, kendinizi keşfedeceğiniz bir yol arkadaşı olarak görmeye başladığınızda yaşam kalitenizin arttığını gözlemleyebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
18 cevap 1,048 göst.
21 Şubat 2025 Diğer kategorisinde UykusuzBirAnne (1,299 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 513 göst.
0 oy
5 cevap 561 göst.
29 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (2,733 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 95 göst.
1 saat önce Diğer kategorisinde Memati (972 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,454 soru

24,577,373 cevap

362,259 kullanıcı

...