1 aylık bebeğim memeyi reddediyor ne yapmalıyım?

0 oy
110 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,083 puan) tarafından

Meme reddi nasıl oluyor? Galiba yaşıyorum şu an.

Çok küçük gazı oluyor, uykusu geliyor huysuzlanıyor normal. Benimki hem meme ariyor ağzı. Meme verincede bir iki beni ittiriyor kıp kırmızı oluyor. Çığlık atıyor ağlıyor. Çok zorluyorum emsin diye az bişey emiyor. Ama mama verince sakince emiyor.

Acılı yemiyorum. Omega vitamini alıyorum da. O yaparmı ki. Ne yapa bilirim emmesi için

3 Cevaplar

+1 oy
(1,574 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

emzirma posizyinunda kucagina alinca kafasini geri atar ayaklarini ileri yay gibi gerilir viglik kiyamet kipkirmisi kesilip aglar emmek ister ama emmek istemez iki istek ayni anda. sadece uyurken emer kendinde degil diye . ayikken gunduz emmez . meme reddi bu

-Reklam-
0 oy
(1,228 puan) tarafından

Aynı sorunu yaşadık bebeğim 50 günlük ve aynıydık kabızlık fitili aldık hem Gazi çıkardı hem tuvaletini yapıyor rahat ettik valla bu sene istersen canm.gaz dan yapıyor 

(4,083 puan) tarafından

Fitilin adini yazarmısın. Normalde kabız değil ama

0 oy
(4,943 puan) tarafından

Süt tazyikli geliyor olabilir mi bende öyleydi kızım reddetti bende o zaman pek anlamıyordum akıl veren de yoktu bıraktık öyle 

Yada süt yoktur pompa ile sağ bak kaç cc çıkıyor

(4,083 puan) tarafından

Ay evet tazyikli. Ağlayıb ağzını açıyor öyle fışkırıyor. Ne yapa bilirim. Suyu azmı içmem gerekiyor. Sütüm azalsın diye

(820 puan) tarafından

emzırmeden 1 dk sık temız bişeye ondan sonra ver @Gunes1997

(4,943 puan) tarafından

Hayır tabiki az içme bi el pompası işini görür her iki memeyi emzirmeden önce sağ biraz tazyiklisi gidene kadar ondan sonra rahat emer

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

1 aylık bebeğim memeyi reddedip neden ağlıyor?
1 aylık bebeklerde meme reddi genellikle gaz sancıları, emzirme pozisyonundaki rahatsızlık veya sütün akış hızındaki değişimlerden kaynaklanır. Bebek memeyi arayıp yakaladıktan sonra ağlayarak bırakıyorsa, bu durum çoğunlukla yutulan hava nedeniyle oluşan gaz baskısından veya emme refleksi ile açlık sinyallerinin karışmasından ileri gelebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebek memeyi reddederken mama içmeyi neden kabul eder?
Bebeklerin biberonu daha kolay emmesinin temel nedeni, mama akışının memeye göre daha zahmetsiz ve düzenli olmasıdır. Emme çabası gerektirmeyen biberon akışı, yorgun veya gaz sancısı olan bebeklerin memeyi bırakıp mamaya yönelmesine sebep olabilir; bu durum bebeğin memeyi reddettiği anlamına gelmez, sadece emme kolaylığını tercih ettiğini gösterir.
Meme reddi yaşayan 1 aylık bebek için neler yapabilirim?
Meme reddi ile başa çıkmak için bebeğinizi sakin bir ortamda, uykuya dalmadan hemen önce veya hafif uykulu olduğu anlarda emzirmeyi deneyin. Emzirmeden önce kısa bir masaj yaparak gazını çıkarmak veya farklı emzirme pozisyonlarını denemek, bebeğin gerginliğini azaltarak memeye daha kolay adapte olmasını sağlayabilir.
Emzirme döneminde kullanılan omega takviyeleri meme reddi yapar mı?
Emzirme döneminde alınan omega-3 takviyelerinin anne sütü tadını doğrudan değiştirip meme reddine yol açtığına dair kesin bir klinik kanıt yoktur. Bebeklerde meme reddi genellikle fiziksel rahatsızlıklar veya emzirme tekniğiyle ilgilidir; ancak şüpheleniyorsanız doktorunuza danışarak takviyeye kısa bir süre ara verip durumu gözlemleyebilirsiniz.
Bebeklerde meme reddi süreci ne kadar sürer?
Bebeklerde görülen meme reddi süreci, reddin altında yatan temel nedene bağlı olarak genellikle birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişen geçici bir evredir. Sabırlı bir yaklaşımla, emzirme saatlerinde ten tene teması artırarak ve zorlayıcı tutumlardan kaçınarak bebeğin güvenle memeye dönmesi desteklenebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 444 göst.
31 Mart 2022 Diğer kategorisinde zezee (1,659 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 532 göst.
21 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Bir ben (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 207 göst.
1 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Ilosemins (165 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 207 göst.