32 haftalık gebelikte bebeğimin 1700 gram olması normal mi?

0 oy
231 göst.
Diğer kategorisinde (152 puan) tarafından

kızlar bebeğim 32 haftalık kilosu 1.700 gram doktor iyi dedi ama bilemedim sizce nasıl az mı 

9 Cevaplar

0 oy
(1,783 puan) tarafından

İyi tabiki gayet kızım 25 hafta 800 doğmuştu yanımdaki kadın 31 haftalık 1400 1500 civarı doğurmuştu iyi yani 

(152 puan) tarafından

ay içimi rahatlattın saol valla 😂♥️

(1,783 puan) tarafından

Rica ederim canım 

-Reklam-
0 oy
(820 puan) tarafından

sütlü tatlılar ye sütlaç aşure falan kg yapıyor bebekte 

(152 puan) tarafından

his sevmem 😣

0 oy
(12,658 puan) tarafından

37+5 de 2 ye yakın doğdu kızım o haftlar kaçtı bilmiyorum ama son haftalar kilo alımı artıyor

(152 puan) tarafından

hm teşekür ederim normal dedi doktor ama bazı bebekler bu haftada 2 kilo bile olabiliyor mrk ettm

0 oy
(2,112 puan) tarafından

Son haftalar daha hızlı kilo alır bebek. Normal şuan 😊

0 oy
(550 puan) tarafından

Gayet iyi benimki o hftalarda 1300-1400'dü 3600 doğdu.

(152 puan) tarafından

ay teşekkür ederim gerçekten 

0 oy
(1,783 puan) tarafından

Kızım 31 de 1500 idi gayet iyi bence birde ultrason da pek doğru söylemiyor doktor bana bebeğin 3 buçuktan fazla fazla doğacak dedi 41 de doğum yaptım 3120 doğdu yani pek takılma canım mutlaka rakamlar oynuyor 

Birde bir hafta ara ile detaylı ultrason ile devlet hastanesi ultrasonunda bebeğin kilosuna baktım arada tam 500 gram oynuyordu mümkün değil 

(152 puan) tarafından

teşekkür ederim canım benim 

0 oy
(3,042 puan) tarafından

Benim bebem doktorun dediğinden 500 Gr fazla doğdu 32 haftada da 1800 dü 3550 doğdu 

(152 puan) tarafından

ay Maşallah 

(3,042 puan) tarafından

38 haftalık doğdu bir de. Son haftalarda çok hızlı kilo alıyor. Görümcem 2750 doğurdu mesela o da çok saglikliydi kuvozde bile kalmadı 36 haftalık erken doğdu bir de 

0 oy
(186,356 puan) tarafından

kaymatmalik misir al onu ye bide kasar peyniri ceviz findik bol bol ye bunlari suan kilosu normal kilolu dogsun dersen yazdiklarimi ye

0 oy
(3,313 puan) tarafından

Her bebeğin gelişimi farklı 

Benm oğlum 32 haftalıkken 2 kiloydu 

Kızımda hatırlamıyorum ama 36 haftalık doğdu o zmn 2400 kilosu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

32 haftalık bebekte 1700 gram kilo gelişimi için normal mi?
32 haftalık gebelikte 1700 gram ağırlık, dünya sağlık örgütü ve gelişim tabloları baz alındığında sağlıklı bir gelişim aralığı içindedir. Bu dönemde bebeklerin ortalama ağırlığı genellikle 1600 ile 1900 gram arasında değişmekte olup 1700 gram ideal bir değer olarak kabul edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
32 haftalık bebeklerin gelişiminde kilo alımı nasıl hızlandırılır?
32 haftalık bebekte kilo alımını desteklemek için anne adayının protein ağırlıklı, dengeli ve düzenli beslenmesi büyük önem taşır. Özellikle doktorunuzun önerdiği demir, kalsiyum ve vitamin takviyelerini düzenli kullanmak, bebeğin ihtiyacı olan besinleri almasını sağlayarak gelişimini destekler.
Gebelikte bebek kilosunun 32. haftada düşük çıkması neyi gösterir?
Bebeğin 32. haftadaki kilosunun beklenenden düşük çıkması, tek başına bir sorun olduğu anlamına gelmez ve genellikle genetik faktörler veya beslenme alışkanlıkları ile ilişkilidir. Ancak doktorunuz bebeğin sadece kilosuna değil, aynı zamanda karın çevresi, baş çapı ve kan akış hızına bakarak gelişiminin takip edildiğini belirtecektir.
32 haftalık bebek gelişimi hangi kriterlere göre takip edilir?
32 haftalık gebelik döneminde bebek gelişimi, ultrason ölçümleri ile baş çevresi, karın çevresi ve uyluk kemiği uzunluğu gibi parametrelerin standart persentil tablolarıyla kıyaslanması sonucu değerlendirilir. Doktorlar bu ölçümlerin birbirleriyle uyumlu olmasına ve bebeğin gelişim eğrisindeki istikrarına bakarak genel sağlık durumunu takip ederler.
Gebeliğin 32. haftasında bebek gelişimi hakkında nelere dikkat edilmelidir?
32. haftada en önemli nokta bebeğin hareketlerini günlük olarak takip etmeniz ve doktorunuzun belirlediği periyodik kontrolleri aksatmamanızdır. Bebeğin ağırlığındaki değişimler kadar, sağlıklı bir gelişim süreci için kan basıncınızın takibi ve düzenli dinlenme de büyük önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 622 göst.
27 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Cicekanne (1,184 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 278 göst.
2 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 668 göst.
17 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Ozgen (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 133 göst.