3.5 yıldır evliyim. 2.5 yaşında oğlum var. Eşim 2 ay önce benim bilezikleri satıp üstüne kredi falan çekip araba aldı. Hergün iş için abisiyle beraber 1 saatlik mesafe gidip geliyorlar. ( Şehir dışı ) .. Eşimin arabasıyla aylarca gittiler. Eşim düşük km araba alınca bu kez abisinin arabasıyla gitmeye başladılar. Abisi de arabayı satıp yeni araba alacağını söyledi. Ama yol için başka bir araba alalım dedi. Eşimle ortaklaşa düşük model bi araba aldılar. Eşim bu araba için de kredi çekti. Kayınım da arabasını sattı. İş çıkışı ortak aldıkları araba da kayınımda kalacakmış. Yakıt doldurulduğu zaman bile eşimle ortak ödüyorlar. Kayınım kendine şimdi araba almayacakmış, birikim yapacakmış. Eşime, madem öyle sende birikim yapıp alsaydın. Ne diye o kadar borca girdin dedim. Abin kafasını kullanıyor, arabasını sattı parayı altına vurup yatıracak, sonra borçsuz bi araba alacak dedim. Eşi de bu araba için 1 tane bilezik bozdurdu dedi. Hakları var dedi. Sende kredi çektin dedim. Bişey olmaz abimdir dedi. Ben mi çok fesat düşünüyorum yoksa ortada gerçekten bi haksızlık var mı?
Yemin ediyorum bazı erkekler hatta bir çoğu ben keriz.im diye dolanıyor ortalıkta. Akıllı olanda çok güzel kullanıyor
Bir tek ben böyle düşünmüyormuşum demek ki. Eşime söylüyorum ama o da abimdir bişey olmaz diyor. Eşimin 350 bine yakın kredi borcu var. Abisi de sattığı arabanın parasını altına yatırıp bekletecek. Nasılsa ortak arabayı kullanıyor.
kusurabakmada esin vok saf . adam kendine araba almamis ortak aldiklari arabaya konmus resmen😂 abisi birikim yapacak da kendi niye dusunmuo acaba birikimi saflikta cigir acio esin
Ben defalarca söyledim. Abimdir bişey olmaz dedi. Saflığını kabul etmiyor. Eşi 1 bilezik bozdurdu ama şuan 5 bilezik alacak birikimi oldu. Ayrıca altlarında yine arabaları var. ( Ortak alınan )
Gel sarılarım bacım. Benimkide geçen hafta hibe etti 😶
Sen fesat değilsin kocan saf abide bunu kullanıyor
Eşim kabul etmiyor bunu. Ne kadar söylesem de boş
Anlatamazsın ki anlamak istemiyor çünkü
Evt haksızlık bariz ortada ama gelde anlat :/ benım babam onlarda 4 kardesler 2 araba vardı pay edıp ayırdılar arabaları bı araba 2 kardesın dıger araba babamla amcamın sonra dıger arabayı kendı aralarında anlasıp sattı 2 kardeş dıgerı kendıne dusuk model araba aldı dıgerı altına yatırdı bu arada altına yatıran amcam harıc babamla 2 kardes ortak yerde calısıyor aynı bınada oturuyorlar araba kapıda babamla dıger amcamın ortak arabası resmen iş arabası olarak hor gorunuyor bu arada babamlar alçı işinde arabanın halini sen düşün mahvolmuş guzelım araba parasınj altına yatıran amcamda kendıne araba alan amcamda babamla amcamın arabasını kullanıyor babama kaç kez soyledık 3 kardes kendı aranızda araba alın kendı arabanızı satın yoksa babamla amcam arabanın masrafı olsun herseyın altından kalkamazlar soncta onların ama anlamıyor bırsey olmax dıyor resmen ınsallah bır an once satmak nasıp olur satar hiç sevmem boyle muhabbetleri
İnsan kendini, etrafındakini kullanılmış hissediyor bir süre sonra. Eşim de normal karşılıyor ama bana göre haksızlık.
İşte idrak edemıyorlar idrak etseler boyle olur mu babam neden guzelım arabasını iş arabası yapsın araba mahvoldukca yapıldıkca degeride dusuyor sonucta normal bi arabada degıl diyeyim iş arabası olarak gorunuyor gayet guzel bi araba
Tabii ki haklısınız. Keşke onlar da farkına varsalar bazı şeylerin.
Eşinin abisi şuan iş arabasını kullanıyor ve daha güzel bir araba almak için birikim yapiyor ve parayı da altına koymuş yani. Adam çok akilliymis valla. Ama eşin normal karşılar çünkü o onun abisi. Bu benim başıma gelse abim böyle bir şey dese ben kabul ederim abim daha güzel arabaya binse sevinirim. Eşin de bu şekilde düşünüyordur. ( Ortada haksızlık var evet ama ben sana kardeş gözüyle bakıp yorum yaptım )
Adam şahsi işleri için arabayı kullanıyor ama benzin ortak e bu arabanın bakımı ,vergisi, muayenesi ,kazası şusu busu bir sürü masrafı da ortak olduğu için ortak ödenecek mecbur.
Amaaan oturmusum.burda milletin arabasını kredisini faizini düşünüyorum canım sıkıldı onca derdim varken 😂😂😂 ortak iş yapmasin kimse akrabasiyla
Ben baştan beri ortak araba alınmasına karşıydım. Eşim kendine yeni araba alınca yola götürmeyeceğim dedi. Abisi de madem öyle bende kendi arabamı satıcam model yükseltmek için dedi. Onun amacı da arabasını yola götürmemekti. Sonra ortak araba aldılar, abisi arabasını sattı. Ortak alınan araba abisine kaldı. İşe giderken götürüyorlar iş çıkışı full abisinde. Pazar günleri dahil. Yakıtı, her türlü masrafı ortak.
abisi uyaniklilim etmis iste kendine arabayi ortak aldirmis
Şimdi abi model yukseltince bu sefer siz satın şahsi arabanizi model yükseltecegiz diye ortak araba onda ne kadar kaldıysa siz de o kadar kalsın. masraflar ortak olsun aynı şekilde.
Ma.l mı niye kredi cekiyor esin
Kafa yok işte
eşin net gerizekalı ama akıllanmaz boşa konuşup konuşup kendini yıpratma
ha bir gün olur, aklı başına gelir o zaman konuşursun. şimdi istersen günlerce konuş anlamayacak, üstelik sana bilenir.
Dün de söyledim ona. Amacın aramızı bozmak mı dedi. Onun Arabası olsaydı bile bu araba kapının önünde yatacaktı dedi.
ortak alinan arabaya ,abi para yatirdi degil mi , tamamen eşin almamistir insallah
Abisi de eltimin 1 bileziğini satmış. Yani kısaca o araba için eşim kredi çekti, abisi 1 bilezik bozdurdu. Bende kendi bileziklerimi eşimin kendi şahsi arabası için vermiştim.
Yakinda işleri bozulup araya soğukluk girince o araba ona kalacak gibi his doğdu içime .
Yani sende kalıyorsa sen her türlü karda oluyosun o zaman arabanin yakıtı sende vs. Demesi lazım. Ama demezleer çünkü canimmm abimmm
Bnm eşimde kardeşlerim de kardeşlerimdi hep. Baya yonttumm. Genelde aile içindeki haksızlıklar fakmedilmiyo abim kardeşim annem babam diyerek. Ben o haksızlıkları eşime söylüyordum o zaman fark ediyodu bak böyle böyle oluyo bence şöyle olmalı sen böyle yapmalısın daha iyi olur gibisinden . Anlıyordu şükür 😃
Bencee eltin çok uyanık 😂
Dün de söyledim ona. Amacın aramızı bozmak mı dedi. Onun Arabası olsaydı bile bu araba kapının önünde yatacaktı dedi. Ben ne dersem diyim hiçbir şekilde ailesine laf ettirmez, haksızlık olsa da ses etmez.
Canım bence sen fesat düşünmüyorsun biz de şöyle bir şey oluyor biz direkt eşimizi düşünüyoruz Hani eşim daralmasın eşim bunu almasın işte benim eşim de ileri gitsin diye düşünüyoruz ama kendi eşlerimiz işte abim kardeşim annem babam hep bu şekilde düşündükleri için bize garip geliyor ya biz sadece girdik ailemizi düşünüyoruz eşim ben evlatlarım ama eşlerimiz onları da yani her şeyin içine katıyorlar mesela gerçekten anlattığın şekilde bakıldığında bana da çok garip geldi yani o alınan düşük kilometreli araba abisinin işini görür bir yere gidip gelir sadece işe de değil yani ondan sonra mesela benim eltim de bize ne demişti biliyor musun sizin arabalar var ya bir şeye ihtiyacımız olursa kullanırız bir şey olursa sizden alırız vesaire bu bana da çok sinir bozucu ben altınlarımı satıp da aldım bu arabayı ama onlar bizim çocuğumuz çocuğumuz olur evi almamız gerekiyor deyip altınlarını hiçbir şekilde satmayıp birikim yapacaklar ama işleri düştüğü zaman benim aldığım araba hazır bekliyor
İnsan kendini enayi gibi hissediyor ya. Ama eşim, abisi olduğu için ses etmiyor. Dün de söyledim ona. Amacın aramızı bozmak mı dedi. Onun Arabası olsaydı bile bu araba kapının önünde yatacaktı dedi.
Araları bozulsa daha rahat edeceğimiz kesin yanlış anlaşılmasın ama normalde muhatap olmayacağim insanlarla sırf akrabayiz diye görüşüyorum bu durum beni çok sinir ediyor
Senin eşinde arabasını satıp altına çevirdin zaten çok yukselcek dyolar.ortak arabayı kullansin vlla yanlış anlamada çok büyük bir haksızlık var ortada ama eşin beliki biraz enayi özür dilerim.cunju böyle haksızlıklardan ben nefret ederim Allah'tan korkmak lazım eşin iyi niyetli beliki.
Dün de söyledim ona. Amacın aramızı bozmak mı dedi. Onun Arabası olsaydı bile bu araba kapının önünde yatacaktı dedi. Gerçekten saf
1,495,422 soru
24,429,575 cevap
352,374 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın