Kaynanamın kalmaya gelmesini istemiyorum, haksız mıyım?

+1 oy
1,302 göst.
Diğer kategorisinde (46,762 puan) tarafından

Kızlar annemin evinden döndüm 2 gün oluyor. Canım biricik kaynanam 1 aydır eltimin yanındaydı bana gelmek istiyormuş kabul etmedim eşim surat yapıyor kızıyor ama tınnn.. 

Aslında kabul ederdim o kadar da gaddar vicdansız biri değilim ama eşime olur olmaz 5 yıl önce yaşanan şeyleri yeni yaşanmış gibi beni şikayet etmişler küçücük şeyler önemli konularda değil .

Bende arkamı döndüğüm an konuşmaya başlıyorsunuz olmadığım yerde eşimi dolduruyor gelip kaldığınızdada arkamdan konuşuyorsunuz hiç bişeyden memnun değilsiniz istemiyorum dedim hem bu kadar sevmeyip hemde ısrarla gelmek istemlerini anlamıyorum gerçekten 

İyi mi ettim kötü mü bilmiyorum ama ben artık önceligim kendim ve çocuklarım 

📊 Tek Seçim
90.9% (80 oy)
9.1% (8 oy)

17 Cevaplar

+1 oy
(15,396 puan) tarafından

e zaten yakın oturuyorsunuz diye hatırlıyorum sanki

ay valla kimseye eyvallahı olmayacak insanın. 

(2,652 puan) tarafından

iste kisin kendini baktirtmak istio😀😀 helal olsun kiz. pisip susup kabullenmedigin icin😀 hem kuyu kazip hemde gelip ustune bakim beklemesinler 

(46,762 puan) tarafından

Çok afedersin aşko da b.k bakarım ben 3 aydır neler çekiyorum 2 çocukla annem olmasa psikolojik olarak bitiktim şimdi de ne hâlleri varsa görsünler 

(15,396 puan) tarafından

kız yaptığın çaya bike laf etmişlerdi gibi öyle bir post hatırlıyorum 😂😂 tabii ki bakmayacaksın 😅 gitsin kızı baksın

(46,762 puan) tarafından

Kızlarına kıyamıyor gelinler bakmak zorunda gibi davranıyor 

(15,396 puan) tarafından

gelin baksın ama ben gelinin ağzına edeyim 🤦🏼‍♀️ nasıl iki yüzlüler 

-Reklam-
+1 oy
(817 puan) tarafından

İy yaptın eşim bana sormadan kaynanamı davet etti  yarın gelecek hele ne  olacak 

(46,762 puan) tarafından

Kalmaya mi yemeğe mi 

(817 puan) tarafından

Yok kız kalmaya geliyor benden baya uzak her sene gelip 1 2 ay kalıyor  hiç Bi şey beğenmiyor ya ben ne yapcam hiç bilmiyorum 

(46,762 puan) tarafından

Begendirmeye çalışma beğensin diye uğraşıyoruz gotlerii kalkıyor 

(817 puan) tarafından

Of sorma valaha o kadar haklısın ki kabul etmemekle  

+1 oy
(9,332 puan) tarafından

İyi yapmışsın bence hem laf edip ara bozacak hemde evine gelip yaptığın yemeği yiyip hazırladığın yatakta uyuyacak hizmet edeceksin eşin sana surat asacağına ya annesinin çesesini kapayıp hakkında konuşturmayacak yada bunu yapamıyorsa ki (yapmayanıda anlamış değilim) ozaman hakkında konuşalanı sana yetiştirmeyecek

(46,762 puan) tarafından

Tamda bunu dedim bende susturmuyorsan söyleme nefret ediyorum çünkü merhamet edemiyorum evime almak yüzüne bakmak istemiyorum diye öyle boş konular ki asıl dertleri ailemin evine gitmem aslında da eşime bişey diyemiyorlar saçma sapan şeyler diyip huzur bozuyorlar 

(9,332 puan) tarafından

Senin kendi ailen aynı davranışı eşine yapsa sende eşini korumak yerine bide gelip ona anlatsan ne yapar acaba inan senden daha çok tepki verir

(46,762 puan) tarafından

Benim ailem uzak olduğu için o bunları göremiyor 

+1 oy
(34,373 puan) tarafından

İyi yaptın tabi onun derdi uzun süre annelerde kaldın moralini bozmak için gelmek istiyor canını sıkacak milleti huzursuz etmeyi ne çok seviyor ayrıca kendi evi yok mu neden eltinde kalmış 

(46,762 puan) tarafından
+1

Hastalarmis soğukmus 

+1 oy
(3,273 puan) tarafından

Benimkiler de aynı hatta kayınpederim 10 kaynanaya bedel ama yine de gelmeyin diyemem eşim çok kırılır öyle bir şey yapsam. Ama keşke diyebilsem 😁 Allah'tan kaynanam ameliyat oldu da uzak yola gidemiyor ahshsh

(46,762 puan) tarafından

Ben sürekli beni kötüleyen insanlara bakıp hizmet edemem kusura bakmasınlar 

+1 oy
(9,472 puan) tarafından

Oh iyi yapmışsın çok da yüz vermicen valla ..bende geldi beni aramadı eşimi aradı bende planım vardı bozmadım hiç en güzeli boşver 

(46,762 puan) tarafından

Eşini arayan eşinden hizmet beklesin o zaman 

(9,472 puan) tarafından

Aynen öyle canım 

+1 oy
(143 puan) tarafından

Çok iyi demissin ben kaynana sever gillerdenim ama begenmıyorsa gelmesın evinde ne işi var. Çünkü laf arıyor içerde olanı bitenden haberi oluyor. Aslında herşey eşinde de bitiyor ben karımdan memnunum  onun hakkında kimse agzını bana açamaz dese ohhh daha kimse konuşamaz 

(46,762 puan) tarafından

Dermi... Sadece fazla abartiyorsunuz demiş 

+1 oy
(1,808 puan) tarafından

Hoşgeldin canım guzel tatil oldu size.

Gelmesin boşver. İki çocuk zaten zor birde ona hizmet. Keyfi ne bak

(46,762 puan) tarafından

Aynen öyle boşuna vicdan yapıyorum heralde 

(1,808 puan) tarafından

Valla yapma canım. İnsanin eşi de  adaletli olsun. Benim kaynana kayınpeder yok nasıl olurdu bilmiyorum ama eşim kesinlikle sürekli onlar gelsin onlara bak dersi biliyorum. 

+1 oy
(10,380 puan) tarafından

Kız başkasının kayınvalidesi olsa biraz daha sakin kal derdim ama seninki zirvede bir kayınvalide maalesef. Dizi karakteri gibi. 3 sezon kaos dizisi çıkar kadından. Kitaplarda okutulmalı "nasıl kaynana olunmaz" diye :)) Allah ıslah etsin tez zamanda

(46,762 puan) tarafından

Aslında çok iyi gibi duruyor dışardan tanıyan ne iyi kadın der dışardan baktım yeşil türbe içine girdim estağfurullah tövbe cinsinden 🤣 bende fenayım kabul ediyorum ama kaynanam da alttan alttan fitneyi sokuyor huzur bozuyor

(32,018 puan) tarafından

Aliye Ronadan Hallice işte 😂

(10,380 puan) tarafından

Ay gözümde canlandı kadının yüzü :)

+1 oy
(1,045 puan) tarafından

Yani evi barki var eli ayagi tutuyorsa ben bu yatili kalma israrini pek anlamiyorum. Hani maddi,manevi ihtiyaci yoksa hasta posta degilse iyi yapmissin. Sınır yoksa sinir var yani sinir hastaligi ve hayat baskalari icin hasta olacak kadar uzun degil.

(46,762 puan) tarafından

Aynen öyle 2 küçük çocuğum var gebeliklerde çağırıyordum gelmiyordu benim hasta bakar halimmi var diye benimde yok simdi

(1,045 puan) tarafından

Yok canim zor zamaninda varsa kendi anan yoksa Allahtan baska kimseyi bulamazsin iyi gunde üşüşürler.

+1 oy
(2,000 puan) tarafından

Hiç pişman olma en iyisini yapmışsın insanın evi kendine özel neden gelip rutini bozuyorlar anlamıyorum ben iki saat oturmaya gelse tahammül edemiyorum tek derdi beni kötülemek eleştirmek mümkünse herkes evinde otursun kimse kimsenin başına bela olmasin

(46,762 puan) tarafından

Benimki de gelir yer içer 3 5 günde kalır sonra Allah arkamdan demedigi kalmaz pis pasaklı aç kaldık 2 çocuk var evde dağınıklık oluyor ister istemez.. aç kaldık dediği evdede sabah kahvaltı öğlen taze akşam taze yemek yiyor aralarda yediği meyveler çaylar kahveler hariç ben düşmanım d olsa evime gelen bol bol yesin içsin derim elim boldur ona rağmen aç kalıyoruz diyormuş 

(2,000 puan) tarafından

Ya bazı insanların karakteri bu naparsan yap o yüzden yapabileceğim en fazla bir çay bir tatlı veririm önüne yapsanda yapmasanda zaten yapmadı diyecekler 1 yıl yaşadım hizmetci gibi kullandılar artık dayanamadım evsen ayrıldım bize hiç emeğin dokunmadı falan dediler nankörler koca tarafından nefret ediyorum😀😀

(46,762 puan) tarafından

Ay bende nefret ediyorum 🤣🤣

(2,000 puan) tarafından

Etmeyen varmi bacım😆😆

+1 oy
(179 puan) tarafından

Mesafe iyidir benim postlarimi oku ben daha kötü kaynanam

(46,762 puan) tarafından

Benimki iyimi kötü mü çözemedim tek bildiğim insanları kullanmak kendi isteklerini yaptırması 

+1 oy
(4,789 puan) tarafından

Sizin kaynana ayrı bir vaka olduğu için bence sorun yok. Niye gelin gelince gelmek istiyor, bebekli kadından hizmet mi umuyor? Gelin daha yeni evine gelmiş az evine alışsın düzeni kursun diye düşünmesi lazım. 

(46,762 puan) tarafından

Dermi kız dağınık pis evin içine gelir bide oğlum yapmış demez beni kötüler 

+1 oy
tarafından

Ne güzel tolere edip sınırını kopabiliyorsun. Hal böyleyken gelip canını sıkabilir ya da huzursuzluk çıkarabilirler ama çok büyük sıkıntılar hariç ailevi problemlerde anne baba eş gibi kişilerin eve alınmaması farazi başka konular için evden kovulması var olan sorunu daha büyütür. Eşin ne kadar haklı olduğunu bilse de annemi almadın diye her fırsatta problem çıkarabilir. Büyüklük sende kalsın kırgın kızgın olabilirsin ama eve kabul etmemek de olmaz. Yatılı gelecekmiş sonradan farkettim insanların huyu bozuk olunca mücadele etmedi de çok zor oluyor. 

(46,762 puan) tarafından

Kız bütün kış bende geçirecek 

+1 oy
(2,928 puan) tarafından

O kadar iyi ettiniz ki kutlarim🥳 ben olsam hatırlar hatırlar icimi soğuturumm ne güzel ettim diye otursun evinde 🤣🥰

Kötü ettin diyenler kocanizla kaynananız heralde 🤣

(46,762 puan) tarafından

Olabilir 🤣🤣🤣

+1 oy
(6,249 puan) tarafından

Kaynanan iyi olsaydı kötü etmişsin derdim. Ama hak ediyor bacım o kaynana

(46,762 puan) tarafından

Yinede vicdan yapıyorum 

+1 oy
(1,473 puan) tarafından

En merak etiğğim soru sevmediğin insanın evine ne diye gidersin hayır eşimin ailesi özellikle anası beni parçalasalar içleri rahat etmez ama dibimden de ayrılmazlar ben istenmediğim ve sevilmediğim yere asla adım atmam yüzüm tutmaz zaten hayır insan kumalığını bu kadar da belli etmez yani

(46,762 puan) tarafından

AA olur mu canım orası oğlunun evi biz kimiz ki 😁

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kaynananın eve gelmesini istememek evlilikte sorun yaratır mı?
Kaynananın eve gelmesini istememek, kişisel sınırların ihlal edildiği veya huzursuzluk hissedildiği durumlarda doğal bir reflekstir. Bu durumun evlilikte sorun yaratmaması için eşinizle açık ve suçlayıcı olmayan bir dille iletişim kurmanız, kişisel alan ihtiyacınızı ve nedenlerinizi net bir şekilde ifade etmeniz oldukça önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin ailesiyle yaşanan sorunlarda sınır nasıl çizilir?
Eşin ailesiyle yaşanan sorunlarda sınır çizmek için öncelikle eşinizle ortak bir tutum geliştirmeniz gerekir. Geçmişte yaşanan kırıcı olayları, arkanızdan konuşulması gibi spesifik durumları somut örneklerle eşinize anlatın ve kendi evinizin huzurunun öncelikli olduğunu, çocuklarınızın bu gerginliklerden etkilendiğini sakin bir dille vurgulayın.
Kaynana ile yaşanan iletişim sorunları nasıl çözülür?
Kaynana ile yaşanan iletişim sorunlarının çözümü için öncelikle beklentilerinizi ve sınırlarınızı belirlemeniz gerekir. Eğer iletişim dili sürekli eleştiri veya şikayet üzerine kuruluysa, mesafe koymak geçici bir çözüm olabilir; ancak uzun vadede eşin arabulucu rolünü üstlenmesi ve sizin rahatsızlıklarınızı ailesine net bir şekilde iletmesi kalıcı çözüm sağlar.
Eşin ailesi tarafından doldurulması evliliği nasıl etkiler?
Eşin ailesi tarafından sürekli doldurulması, evlilikteki güven ortamını ciddi şekilde zedeler ve eşler arasındaki bağı zayıflatır. Bu durum, partnerin kendi ailesiyle sizin aranızda kalmasına, dolayısıyla evde sürekli bir huzursuzluk ve savunma mekanizması gelişmesine neden olur; bu yüzden sorunun kaynağına inilerek eşin kendi karar verme yetkisini koruması sağlanmalıdır.
Aile içi gerginliklerde kendi önceliğimi nasıl belirlerim?
Aile içi gerginliklerde kendi önceliğinizi belirlemek için öz saygınızı korumalı ve çocuklarınızın psikolojik sağlığını merkeze almalısınız. Sizi huzursuz eden veya saygısızlık içeren ortamlardan uzak durmak bir kaçış değil, evinizin ve ailenizin huzurunu korumak adına atılmış sağlıklı ve gerekli bir adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,188 göst.
0 oy
13 cevap 700 göst.
0 oy
16 cevap 819 göst.
0 oy
11 cevap 872 göst.
17 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,883 soru