Kızlar günaydın nasılsınız? Aramızda panik atak nöbetleri geçiren varmı?
Tedavisi varmı psikoloğamı yoksa sinir hastalıklarınamı gitmek gerek?
Ve nöbet sırasında nasıl oluyorsunuz?
O benim canım tedavi görüyorum su anda ilaç tedavisi başladı doktor o anı sana anlatamam kanın çekiliyor resmen
Teşekkür ederim kızlar Allah razı olsun
İkinize de tavsiyem bir mesguliyet bulun boyle buyuk seylerde degil kucucuk ama o ani atlatmaniza yardimci oluyor ben ornek vereyim örgü örüyorum cicekler aldim onlarla ilgileniyorum kitap okumak bi seyler yazmak bitki beslemek veya evcil hayvan boyle kucuk kolay kafa dagitacak bi seyler iyi geliyor .
Hiç zamanım yokya zaman buldukça ders çalışıyorum. 2 ünv için daha sonra da atanıp uzmanlık alma hedefim var 5 dk da olsa ders çalışıyorum
Ah ah canım.
Ben punch yapıyorum, örgü örüyorum,yazi yaziyorum,kitap okuyorum,resim ciziyorum.
O kadar cok hobim varki. Ama gercekten o anki moduna göre yaptığım hobi cok rahatlatiyor.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon bitti spor bölümü okuyorum şu an sadece atanıp uzmanlık almak istiyorum fzt olarak
ablamda oldu 3-4 kez ama ibat edip gitmiyor doktora. çok evhamlı stresli. bu yüzden mide rahatsızlıkları da yaşar. psikologa git diyoruz ona bile gitmiyor
İşte aynn aynn öyle su içecek olsalar ben firlarim yerimden ekmek kesecek olsalar ben keser veririm ki benimkiler 18 10 4 buçuk yas hahaha evli olana bile bazen evli olduğunu unutup bize geldiler mi işten gelir kıyafet hazırlarım🤣
kız sal biraz sal, ömrünü tüketme, tüketmişsin zaten yeterince
Şuan salmış durumdayım kuzu ilaçlar çok iyi geldi bana ben haftada iki kere cam silen biriydim şimdi 15 güne çıkarttım eşim diyor çok büyük aşama 🤣🤣
yok gerçekten iyi olmuş 👏🏻👏🏻 devam et hiç bırakma
@Eemineninanesi
Allah seni emi 😂 benim kızlar kendi girer banyoya 9 11 yaşında larr
Sadece anne duşa giriyoruz derler bide bakarım saç kuruturlar
Yukarıdaki komşum 13 yaşındaki oğlunu kendi yıkıyor hâlâ.. yok artık dedim . Nasıl sürtecek sırtını dio
Sürtmesin napıyım alsın uzun fırçayı eline yada uzun lifi yapsın .
Biz eşimle akşam biyere gideriz çocuklar gelmiyor artık kafaları sarmıyor akşam oturmalarını..mutfakta hazırlarlar yerler içerler sonra toplar makineye koyarlar bide süpürge tutarlar
Sal biraz cano ammaann . Gecen hayalhanemde bir video izledim birazdaha kendime geldim
Allah bizleri kul olarak bir Adem olarak yarattı.. şunun annesi bunun eşi şunun kızı olarak yaratmadı dio
Nekadar doğru
Gebeliğimi başında vardı ama şükür geçti günlük hayatta da çok az oluyor o kadar değil panik atak çok zor çok Allah yardımcımız olsun inşallah
Amin canım
Ben bi kaç gün önce kayınpederimin cenazesinde geçirdim uzun zamandır atak geçirmemiştim hem censze hem devam eden sağlık sorunlarım yüzünden tetiklendi geçmişte yükseklik klostrofobi ve yaşadıgım özel buhranlar sebebiyle çok defa geçirmiştim klinik psikolog size yardımcı olacaktir
@Soslu tavuk sen nerelerdesin canım epeydir gozukmuyorsun bı problem yoktur inşallah
Kayınpederim vefat etti cenaze töreni sonra 3ü 7si ile uğraştık eşim bunalımda benim sağlık sorunlarım derken hepsi üst üste geldi
Allah rahmet eylesin canim. Çok kötü birsey inşallah tekrarlamaz
Çok teşekkür ederim Belli seviyeleri var o atakların eğer telkinlerle kontrol altına alınmazsa ilaç tedavisi gerekebilir ben geçmişte ilaç tedavisi ile atlattım klinik psikolog ile görüşün doğru yönlendirme ve teşhisi size o yapacaktır
Tamam canim teşekkür ederim
O an ne yasiyorsun canim vucudun nasil tepki veriyor ? Tabi ki tedavisi var psikoterapi veya ilacla kontrol altina alinabiliyor. Psikiyatr veya psikologa gitmen gerek ama oncelikle yasadigin rahatsizligin ne oldugundan emin ol.
%100 diyemem ama %90 panikatak canim eger baska bi saglik problemin yoksa kalple,tirodlerle,kan degerleriyle ilgili bi sorunun yoksa panikatak olabilir ama once kan degerlerine ve tiroidlere baktir mutlaka. Postlardan,yorumlardan aklimda kaldigii kadariyla sen de yalnizsin gurbettesin bir cok zorlugu yalniz basina aşmaya ogrenmeye calisiyorsun ben de benzer surecler yasadim en sonunda boyle ansizin gecenin ortasinda veya bir is yaparken bile nefes nefese kaldigim oldu bir gun sabah uyandim boyle duramiyorum olecegim sandim kalp krizi geciriyorum dedim eşime ve acile kostuk tüm tetkikler yapildi hicbir sey yok tabi bana bi sakinlestirici verdiler cok rahatladim bi seyim kalmadi sonra psikologa filan da gittim o sekilde.. şu an gelince nefes teknikleriyle falan kendimi kontrol edebiliyorum bazen zorlandigim zamanlar oluyor atak halindeyken onunla savaşmaya calisma evet bu geldi ve birazdan gidecek diye dusun derin nefes al bekle uzan veya nasil rahat hissediyorsan o sekilde kal bi sure sonra gidiyor zaten biliyorsun. Rabbim kolaylaştırsin.♥️
Evet malesef yalnız bebdk büyütmek beni en çok zorlayan kısım. Kafamı dağıtmaya çalışıyorum bir noktada tükeniyor ve böyle dışa vuruyor bedenim.
Benim annem sinir nöbetleri geciriyor sinir hastası çocukluğumdan beri var onda. Oda hep böyle diyor o anı düşünme atlatmaya çalış falan.
Ben o anı atlatıyorum bir şekilde. Ama sonrası hem kendime üzülüyorum ben bu yaşımdan neden böyle bir hastalıkla uğraşıyorum diye. Ne yaşadım ne olduda bu hale geldim.
Sonrada kızıma üzülüyorum o daha 1 yaşında inşallah benim hayatımı yasamaz. Çünkü ben cok iyi biliyorum sinir hastasi bir anne nasıl oluyor diye. Benim anneemin bana zararı olmadi. Sinirlenip bana kizmadi yada kötü hayat yaşatmadı.hatta oda hep suçluluk duyuyordu bize o üzüntüyü yaşattığı için atak anını gördüğümüz için.
Üzüldüğümü anneme caktirmiyim diye hep gixliden gizliden ağladım içime attım güçlü durmaya çalıştım. Bu yüzden su an dışa vuruyordur belkide. Kızım aynısını yaşasın istemem.
Sabahtan beri bilmem kaçıncı kez ağlıyorum 🥺
Canım benim seni anliyorum. Yasadiklarin cok normal bunu da boyle buyuk bir hastalik gibi gozunde buyutme kendine dert etme inan yalniz degilsin bir cogumuz yasiyoruz bir sure sonra kendini taniyor kontrol altina aliyorsun o an alamasan bile en azindan ne oldugunu bildigin icin seni cok etkilemiyor hoşgeldin gec otur diyorsun biraz oyalanip gidiyor gule gule yine bekleriz diyip takiliyorum ben kendime gelince ;) seni gulumsetmek icin yazdim. Bir seyleri icine atma istersen yazabilirsin. Telefondan surekli ara anneni,arkadaslarini iletisim kuracak birilerini bul konus icini dök sacma da olsa iletisimde kal yalniz kaldikca insan dusunceler icinde boguluyor ama korkma hic korkulacak bi sey degil.
Allah razi olsun gerçekten iyi geldi♥️
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun🤲🏻
Amin ♥️
Gecmis olsun emosum bu ruhsal skntlarla isimiz zor:(
Malesef mervis:(
Zor valla emos:( bende pek iyi sayimmam
Piskiatriste gideceksiniz geçer geçer bana bir geliyy bir gidiyyy😂😂
😅😅gidersiniz inşallah sizde iyi gelir hepimize
Ben sayisini unuttum😂😂 cocuklugumdan beri var ama Bayadır iyim 2 3 senedir nuksetmedi
Bana ilk toplu taşıma da oldu mideme agri girdi feci şekilde soğuk soğuk terledim yüzüm ter içinde kaldı. Hemen ilk durakta kendimi dışarı attım. Anlam veremedim. 2 gün sonra akşam 11 gibi uzandım koltuğa bir den kalp carpindjm ellerde ayaklarda titreme üşüme geldi nefes alamıyor gibi hissettim ayağa kalktım eşim balkondaydi yanına zor gittim bayılacak gibi oldum .ayakta duramadım. Dediğim tek şey beni acile götür hemen .koştur koştur acile gittik kan tahlili nabız tansiyon kontrol edildi hiçbir şey çıkmadı ekk çekildi EKG de olabilir kalp grafiği yani oda temiz çıktı serum alıp eve geldim . 1 hafta her akşam tekrarladı bu sonra araştırdım panik atak krizleri geciriyormjsjm meğer. Bunu öğrenince rahatladım. Çok şeyler araştırdım izledim .panik atak öldürmüyor bunu biliyorum. Panik atak geldiğinde heyecan yapma .korkma . O an başka şeylerle uğraş içinden şarkı söyle farklı şeyler düşün ben böyle böyle yendim 1 yıldır olmuyor psikiyatri yada psikoloğa falanda gitmedim. İlaç kullanmak istemiyorum diye
Anladım canim bende öyle sık olmuyor bu 2ci kez oldu. Bende kendi kafamı oyaliycak seyler dusunmeye calisiyorum o an dikkat etmemeye . Belkide boyle yapmasam sık sık tekrar ederdi. Ama cok oldugu zamanda elimden birşey gelmuyor bazen.
İnşallah sende tekrar etmez bir daha
1,494,010 soru
24,409,026 cevap
350,768 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın