4 gun oldu oglum sunnet olali(3.5yas) hala çişini yapaniyor saat gecenin 4u olmuş hala ağlıyor feci bi halde. Gündüz artık tutamadığı icin sonunda yapıyor oda 1 defa ama.bu cok yetersiz. Karnı davul gibi olmuş. Doktoruna söylüyorum normal diyor bsyler içir mecbur yapacak diyor ama yemeden içmeden kesildi oglum perişan oldu bilseydim allah kahretsin yapmazdım bu nedir işkence resmen napcam ben bu normal mi
Doktor seni bu yaş aralığında yaptırılamaz diye uyarmadi mı ? Sünnet sağlık açısından önemli bir durum yaptırmakta pişman olunacak bir şey değil lakin siz zamanı yanlış ayarlamissiniz . Çabuk geçer umarım. Rabbim şifa versin
Üçüncü aydan itibaren sünneti hafif bir anestezi vererek yapmak daha sağlıklı bir yoldur. Ancak 2 ile 6 yaş arası çocuklarda hem cinsel kimlik oluşma hem de bedeni tanıma yaşları olduğu bu dönemde sünnet önerilmez. 6 yaşından sonra sünnet yapılabilir. Yani 2-6 yaş arası hariç her dönemde sünnet yapılabilir.
Evet 3.5 yaş sünnet yapılmıyor genelde. Çok zor bir dönem . Tam ara yaş
Yapamamasının sebebi korkması olabilir mi?
Yapınca kan geliyor yanıyor diyor
İdrarını yaparken kan gelmesi sünnetle alakalı değildir. Böbrek ve idrar yollarıyla alakalı. Acile gidin isterseniz
Tuta tuta oldu diye düşünüyorum ama doktora yazdım normal dedi bi anne olarak hic normal hissetmiyorum cok kötüyüm anne yapamıyorum diye ağlıyor sabahtan ölüyorum oyle diyince
Acile götürün bence
Çişini yapsa daha hızlı iyleşir geçen günkü postunda da yazmıştım o yanma hisi şuan yara ya o yüzden yapmaktan korkuyor bnm oğlumun da sünet olması gerekiyor ama maalesef çok korkuyor
Böyle.bilmiyordum hiç. Cevremde de olan oldu ama asla.boyle değildi. Ilk defa böyle bsy görüyorum. Ölecek srtk aglamaktan bayılıyor
Ödem toplamış 24 saat çişini yapmazsa çok tehlikeli. Her yolu denemelisin farklı Bi doktora götür. Yetişkinler çişini tutamıyor o bebek daha nasıl tutsun öyle üç gün
Bu arada ağır kesici veriyormuşsun şurup falan onun o çişini tutması karında enfeksiyon yapar yokmu Bi krem vazelin küt küt brak pipisine peçeteyle yavaş yavaş sar ki acısını hissetmeden yapsın yemek verme çok su ver meyve suyu ver
Doktor ilk gün ver dedi bide krem.sur daha verme sürme dedi. Ama.cocuk dayanamıyor yalvarıyor anne acıyor yapamıyorum beni hastaneye götür diyor. Doktora yazıyorum acile gitme normal sabret diyor yemin ederim 4 gündür uyku uyumuyorm bende oglumda
O nasıl Bi doktor ya şaşırdım Vala ay çok yazık ya
Demekki ne kadar erken yapılsa o kadar iyi benimki 3 aylık yaptırdık 3 gün sürmedi iyileşmesi ama işte şimdi büyük seninki canı acıyordur hemde korkuyodur yapmaya aslında yapsa daha iyi olur sanki korkusunu da yener daha çabuk iyileşir belki inşallah geçer tez vakitt ya kıyamam kuzumm
Ne erken ne gec bin pişmanım hoc yaptirmayacaktm o kadar kızgınım ki kendime. Yavruma bu eziyeti neden cektirdim
Geçecek inşallah bak krem verdiyse sür bol bol benimkine de belki o iyi geldi
Kremi ilk gün sur dedi sonra sakın sürme dedi
Ya Benimkide ilk iki gün sür sonra sürme dedi hiç dinlemedim aile hekmimimize sordum zararı yok sür bol bol dedi sabah öğlen akşam sürdüm 5 gün boyunca ama ne kadar küçükse o kadar çabukk iyileşiyorlar daha et tazecik olduğu için inşallah geçecek anlıyorum seni şuan ama dua et bol bol birde ikna et sakin sakin konuş anlat yaparsan daha çabuk iyileşirsin de kıyamam oda çocuk anlamaz ki de
Artık iyileşmeye başlamış çocuğun psikolojik olarak acıyacak sanıyor ağlıyor üstüne gitme ısrar etme kendi haline bırak yaşı büyük kendi gidiyordur normalde tuvalete zaten yine öyle devam etsin sen götürme
Kız allah aşkına o öyle kuru kuru sur kremi ilacını ver çocuk kendine gelsin ben iki tane oğlumu birden yaptım hiç bilmedim bile nasıl oldu biti 4 gün krem surdum iyileşti çocuklar yumasin ki iyilesin yazık ya mahf olmuş çok geçmiş olsun
Sünnet için baya geç kalmışsın erkek çocukların böbrekleri de azda olsa sorun gözükür buda sünnet olunca geçer bunun için 40 in dan sonra hemen sünnetini yaptırın dedi Dr. Sizede çok geçmiş olsun başka bir Dr goturmekte fayda var belki sonta filan takarlar bu şekilde çocuğun idrarını rahat yapabilir
Acile gitmelisin o nasıl doktor öyle
Birde keşke bu yaşta yaptırmasaydın ben daha geçen yıl yaptırdım oğlumu 7 yaşında daha kolay ve rahat geçti
Kesinlikle ama kesinlikle bir çocuk üroloji doktoruna gidin ya da çocuk acile gidin hemen hiç vakit kaybetmeyin ama sakın o sünnet yaptırdığınız doktora gitmeyin! Bunun normal olacak bir durumu yok ilk 24 saat içinde hafif pembe bir lekelenme ve ilk 24 saat idrar yapmaması normal sayılabilirdi ama bu çocuk 3 gündür hem Ağrı çekiyorsa hem kan geliyorsa ve hala çişini yapamıyorsa sorun var demektir şu an yapacağınız şey hemen çocuğu adam akıllı başka bir doktora götürmek. Enfeksiyon olabilir Allah korusun böbreklere vurmuş olabilir yani böbreklerde sıkıntı olabilir. İdrar yollarında bir tıkanma olabilir veya sünnet bandajı çok dardır bu yüzden olabilir kısaca her durumda doktora gitmeniz gerekiyor zaten bu yaştaki bir çocuğun mecbur da kalmadıkça sünnet olmaması gerekirdi doktorun sizi bu konuda uyarması gerekirdi bu bile doktorun güvensizliğinin en büyük işareti
@sanalAnne sen ne diyorsun bu meseleye
Allah yardımcın olsn bir kere korkmus ondan keşke sünet oldugu yeri göstermeseydiniz. Bnm oglumda 4bucuk yasında bu sene oldu temmuzda ilk gğn zorla yaptırdım çişini aglaya aglaya 2. Gün bak korkulacak bir şey diyerekten yavas yavas etti.
Cok çişini tutarsa bçbreklerde problem olur Allah korusun
O yasta sunnet yapilmiyor nasil arastirmazsiniz doktoe nasil uyarmaz
Çok gecmıs olsun canm benm bebek eken yapturdım özel hastanede fıto krem vermişti rahatlatıyor ve dönüşümlü agrı kesıcı kullan patol dolven gıbı kagıt bardak kes oraya köy elbısesıne deymesın kıyamam yavruma çok acıyo krem sakınlestıtıyor arastır kullan nemlı bırakıyo krem
Sen başka bir hastaneye başka bir doktora götürsene. Telefonla halledilecek bir konu değil.Belki doktor bir hata yaptı bilemezsin
Seçtiğiniz dönem kesinlikle sünnet yapılmaması gereken bir dönem en iyisi yani bir yaşından önce veya erteliyorsanız da 7-8 yaşından sonra yapmanız gerekiyor en uygun dönem ne zaman derseniz kesinlikle kırkını tamamladığı zaman daha çabuk iyileşiyor ve çocuk bunun farkında olmuyor ama Seçtiğiniz dönem kesinlikle çocuk için hiç iyi değil yani onda travma olabilir Her şeyden önce. Çok geçmiş olsun.
Ayy bayilcam burdan öyle hissettim ki çaresizliğinizi..allahim inşallah bugün her şey geçer yavrun normale döner.. bize de güzel haberler verirsiniz
1,493,562 soru
24,402,387 cevap
350,249 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın