İkinci sezaryen doğumdan neden bu kadar korkuyorum?

0 oy
498 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,021 puan) tarafından

Hanımlar yarın Allah'ın izniyle ıkıncı sezeryen doğumum olacak. Devlet Hastanesi ve doktorlarına guvenım yok korkuyorum tedirginim. Adam akıllı bilgi verilmedi hiç kontrollerde. Bebeğimin bi sağlık sorunu varsa bile bilmiyorum eli kolu var mı yok mu. Bizi ne bekliyor hiç bir şey bilmıyroum. Sağlıcakla ikımız de çıkalım sorunsuz bir şekilde 

13 Cevaplar

0 oy
(5,496 puan) tarafından

Doğum öncesi kendini strese sokma, her şey güzel geçer inşallah 💜 sağlıkla gelsin bebeğin, sanada güç kuvvet diliyorum. 

(1,021 puan) tarafından

Allah razı olsun canım ınsallah 🤲

-Reklam-
0 oy
(12,843 puan) tarafından

kız bu nasıl düşünce. Allah korusun bir anormallik olsa bilirdin. gönlünü ferah tut. 

(1,021 puan) tarafından

Valla bilmıyroum günler yaklaştıkça böyle düşünceler peyda oluyor. İlkinde özele gidiyordum doktor anlatıyordu gösteriyordu. Burda böyle herhalde. Sağ salim bebeğimle çıkmayı diliyorum dua edin siz de

0 oy
(591 puan) tarafından

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah kendine dua et  

Allah yardımcın olsun inşallah 

(1,021 puan) tarafından

Sağol canım ınsallah 

0 oy
(851 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun düşünme oyle strese sokma kendını dekı yarın kavusacagım cocuguma kendını motive et niye hep böyleyiz ki biz kadınlar anlamıyorum Sağlıkla gelsin bebiş🥰

(1,021 puan) tarafından
+1

Insallah canım sağol 😊

0 oy
(1,445 puan) tarafından

Bı terslik olsa soylenirdi hiç kendini üzme stres yapma bak bunlar bebeğinin sütünü etkileyecek herşeyi güzel düşün rabbim hayirla girip hayırla çıkmayı sağlıkla birbirinize kavuşmayı nasip etsin inşallah 

(1,021 puan) tarafından

Tesekkur ederim ınsallah 🤲🌸🍃

0 oy
(26,604 puan) tarafından

Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. İyidir bebiş Allah'ın izniyle. Ama neden bilgi verilmiyor. Sorduğun sorulara cevap alamiyor musun 

(1,021 puan) tarafından

Canım sorsan hastalardan süre yok. Çok yoğunlar. Soru sormaya fırsatımız olmuyor. Hemen sekretere USG ölçümlerini söyleyıp sedyeden kaldırıyorlar

0 oy
tarafından

Sağlıklı bir şekilde kavusun bacim

(1,021 puan) tarafından

Amin inşallah 

0 oy
(94 puan) tarafından

Rabbim sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağını almayı nasip etsin inşallah 

(1,021 puan) tarafından

Amin inşallah tesekkurler 

0 oy
tarafından

Allah korusun niye kötü düşünüyorsun bir terslik anormallik olsa söylerlerdi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah stres yapma Rabbim kolaylık versin inşallah 🌸

(1,021 puan) tarafından

İnsan korkuyor ya 😐 tesekkur ederim ınsallah 

0 oy
(3,647 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun.hic kötü düşünme canım.bende oldum geçti gitti iyiyim şükür..hep dua oku üfle sürekli anlamazsın bile nasıl geçtiğini.saglikla sihhatle kucağınıza almak nasip olsun güçlü anne💐

(1,021 puan) tarafından

Tesekkur ederim canım ınsallah 🤲 

0 oy
(1,996 puan) tarafından

Rabbim bir avazda kurtarsın sağlıcakla kucağına al canım benim

(1,021 puan) tarafından

Tesekkur ederim 🙂

0 oy
tarafından

Canım stres yapma rahat ol dualarımı hisset.

(1,021 puan) tarafından

Çok sağol 🌸

0 oy
(795 puan) tarafından

Sağlıkla ikinizde cıkın inşallah 🤲

(1,021 puan) tarafından

Amin ınsallah tesekkur ederim 🌸

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İkinci sezaryen doğumda beni neler bekliyor?
İkinci sezaryen doğum, ilk sezaryen ile benzer bir cerrahi süreç izlese de iyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterebilir. İşlem sırasında doktorunuz karın duvarında oluşan yapışıklıkları kontrol eder ve önceki kesi hattını kullanarak yeni bir kesi yapar. Ameliyat sonrası erken dönemde ağrı yönetimi için doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli kullanmak ve ilk 24 saat içerisinde destekle ayağa kalkıp yürümek iyileşme sürecini hızlandırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen ameliyatı öncesi doktora hangi sorular sorulmalı?
Sezaryen öncesi doktorunuza bebeğin güncel durumu, anestezi yöntemi, ameliyat sonrası ağrı yönetimi ve hastaneden taburcu olma kriterleri hakkında sorular sormalısınız. Ayrıca operasyonun kaç dakika süreceği, rutin kontrollerin kapsamı ve olası riskler hakkında bilgi almak kaygınızı azaltacaktır. Bilgi eksikliği hissediyorsanız, sorularınızı yazılı bir liste haline getirerek görüşme esnasında doktorunuzdan net yanıtlar talep edebilirsiniz.
Sezaryen doğumda bebeğin sağlık durumu nasıl kontrol edilir?
Sezaryen sırasında bebeğin sağlık durumu, operasyon boyunca devamlı olarak NST cihazı ve cerrahi ekip tarafından izlenen hayati bulgularla takip edilir. Doğum anında ve hemen sonrasında yenidoğan uzmanı bebeğin solunumunu, kalp ritmini ve genel gelişimini detaylıca değerlendirir. Eğer gebelik sürecinde bir anomali şüphesi varsa, doğum sonrası ilk muayenede bebek detaylı bir fiziksel taramadan geçirilir.
Sezaryen sonrası iyileşme süreci nasıl yönetilmeli?
Sezaryen sonrası hızlı bir iyileşme için ameliyattan sonraki ilk gün kısa yürüyüşler yapmak, gaz sancısını gidermeye ve bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. Operasyon bölgesini temiz ve kuru tutmak, doktorun belirttiği süre boyunca ağır kaldırmamak ve bol sıvı tüketmek en önemli adımlardır. İyileşme süreci genellikle 6 hafta sürer, bu dönemde kendinizi zorlamadan dinlenmeye odaklanmalısınız.
Doğum korkusu ve tedirginlik ile nasıl başa çıkılır?
Doğum öncesi duyulan tedirginlik, bilinmezlik korkusundan kaynaklanan çok doğal bir duygudur ve pek çok anne adayı bu durumu yaşar. Korkularınızı azaltmak için nefes egzersizlerine odaklanmak, ameliyat sürecinin basamaklarını netleştirmek ve yanınızda destek olacak bir yakınınızın bulunmasını sağlamak rahatlamanıza yardımcı olabilir. Kendinizi güvende hissetmediğiniz durumlarda hastane yönetimiyle görüşerek bilgilendirme talep etme hakkınız olduğunu unutmayın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 248 göst.
0 oy
8 cevap 359 göst.
0 oy
7 cevap 606 göst.
0 oy
7 cevap 911 göst.
5 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde malikamalika (8 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,171 soru