Merhaba kızlar iyi akşamlariniz olsun biraz içimi dokeyim dedim moralim alt üst
12 yıldır aynı yerde oturan iki katlı evi birde kiracısı olağan biriyiz eşim araç alım satım yapıyor işi gereği malum kapıya hep değişik araçlar gelir birde 4 çocuk olunca evin eksikleri hiç bitmez devamlı market alışverişi vs olur eşim indirimde bişey görse evde yedek olsun ne olur ne olmaz der alır şükür ama gel gör ki etrafın pis nefsi gözü nazarı üstümüze çöker komşularım ağzı açılınca size paradan bol ne var kız eşin yine doldurmus kiraciniz var vs vs vs hiç susmazlar araçtan araca biniyorsun size ne olmuş diye devam ederler mesela geçen hafta kayinbabam arabasını satacakmis eşime verdi dedi bunu sat normalde pek aramız yok onlarla işleri düşünce biz varız ben eşime yalvardım resmen nolur arabayı getirme zaten susmuyor millet bizi pert wdeceksin dedim dinlemedi getirsi arabayı kapıya dışarda kim görse araba ikilenmis ohoooo iyisin hadi yine söylendi durdular köy yeri bulunduğum yer neyse eşim 4 gün sonra babasının arabasini sattı salı günü dün de bizim evlilik yıl donumuzdu dışarı vs çıkma planımız vardı sabah 10 gibi gitti evden kapidada bı komşu arabayı satmissin dedi duydum saat iki oldu kızı uyutuyordim eşim geldi hayırdır erkencisin dedim dur hatun kaza yaptım arabamız pert oldu dedi canını zor kurtarmış Allah'tan ki eşime bişey olmamış çok şükür tek tesellim o şuan araç gitmiş maddi hasar büyük iki aydır kartlara ödeme yapamıyordu çekler ödenmedi ödeme alamadık zaten sıkışıklık vardı eşimin moral yok hiç ben deseniz öyle çok üzülüyorum biraz birikimim vardı verdim ama nafile bir kısmına bile zor yetti evlilik yıl dönümümdu oda hiç oldu gitti şimdi diyeceksiniz ki tek derdij o mu ama ne bileyim belki seneye eşim veya ben olmayacağız Dünya hali insanız 1 sn sonra yaşayacağımız mi belli değil içim de burukluk kaldı işler zaten berbat durumda eşime çok üzülüyorum bunalıma girdi resmen dün kızdım en son dedim sana getirme diye babanin arabasını bak yine göze geldik diye ya ne bileyim belki ben yanlış düşünüyorum ama insanlar niye böyle neden başkasının malını çok görürler rabbim herkese 10 veriyorsa bana 1 versin yeter eşim evi satılığa çıkartı 12 yıllık emeğim yasanmisligim var bu evde ben nasıl emegimi bırakıp giderim bilmiyorum sırf komşulardan uzaklaşmak için hemde borçları kapatmak için evimizi satcaz mecbur rabbim Bir kapı açar İnşallah kafam çok doldu cokkkk
Yok artık siz bence ruh hastasısiniz Allah 12 yıldır veriyor nazara ugramadiniz bir kaza gecirince mi nazar geldi diyorsunuz oysa mali veren nasıl veriyorsa bir günde aladabilir önce bunu öğrenin ayrıca sadaka canı zekat malı korur demek ki bir yerde bir sikintiniz var
On iki yıllik evim dedim durumum şahane demedim bundan benim bir ruh hastası olduğumu mu cikarttiniz cidden ayrıca zekat verip vermediğimi nerdenn biliyorsunuz😂
Bu posttan şimdi sen bunu mu çıkardın? Her şerde bir hayır , her hayır da bir şer vardır . Bunu unutma.
İnsanlar gerçekten çok tuhaf olmuş ciddi anlamda ya ben konuyu yanlış anlattım yada insanların algılarında sorun var
Sen ona takılma . Onun verdiği cevaplar hep falso
Biri gelir ruh hastası der diğeri gelir haram para ters takla olmaya devam edin diye dua eder insanların bukadar art niyetle nasıl yaşadıklarını aklım almıyor gercekten
Walla çok uzun yazmışsın yarıya geldim okumayı bıraktım. Ama insanlarla bu kadar samimi içli dışlı olma bir şey dediklerinde tersle ki bir daha ağızlarını açacak cesaret bulamasınlar. Bu arada başınıza gelen her kötü şey de insanların gözü kaldı kıskançlar diye de yaklaşmamanı öneririm. Bu kadar negatif düşünürsen etrafında negatif enerji yayıp olumsuzlukları üstüne çekersin .
Samimiyet kurmayı bırakalı çok oldu malesef ama köy yeri kulaktan kulağa sözler illaki geliyor yada biri kapıda görüyor hiç samimi bile olmasan lafı diyip geçiyor yapacak biseyim olmuyor o an malesef
Yaşanan her şeyi nazara bağlamayı doğru bulmuyorum trafik akışında kaza çok olası bir durum biz bu yaz aldık araba ilk defa da akrabalar vs gördü önce ev sonra araba aldınız durumunuz düzeldi diyenler oldu. Bir kaza yaşamadık ama kaza tehlikesi yaşadık ama karşı taraf kamyondu ve zorba bir sürücü idi bu evinde oturup arabamızı görenin mi suçu yollar benim düşüncesi ile trafiğe çıkan kamyoncunun mu ? Herkes oturup sizi kıskanmıyordur diye düşünüyorum veya ben kıskanılacak bir hayat yaşamıyorum da o yüzden bu tarz düşünmüyorum bilemedim :) Çok geçmiş olsun
Geçmiş olsun Nazar vardır bu doğrudur ama sürekli bu şekilde düşünerek üzerinize daha çok çekiyorsunuz. Allah a güvenip dua ediceksiniz Rabbim korur
Birde bu köy yerinde yine bir araba almışlar falan filan demezler benim bildiğim hergun bir arabayla geliyor ne iş çevirdiği belli değil pis isler derler
Allah herkesin kalbine göre versin isingeregi mecbur geliyor galeri olduğu için aslında herkes biliyor ama ne bileyim kimseye aklım ermiyor artik
Ben bugun bir kere daha emin oldum insanlarin nefsi cok fazla baskalarina akiyor ve asiri nazar haset enerjisi var. Eskiden insanlar bu kadar haset degildi bence varlikli olan,guzel,mutlu olan aileler hep olurdu kimse bu kadar abartmazdi simdi orta halli siradan aileleri bile cok buyutuyor insanlar kimse kendinde olana sukretmiyor hep gozu baskalarinin nasibinde.
Gerçekten çok haklısınız ya düşünün öyle insanlar varki geçen komşum bana karşımdaki market iş yapiyormu satışı çok mu sen karşıdan gorusuyorsundur diyor ya banane adamın ekmeğinden sattigindan aldığından dedim dayanamadım herkes ne zorluklarla kazanıyor ama isteee
Madem iyi kazanıyor eşin neden birikiminiz yok
Olsaydı bu kadar zorlanmazdiniz
İşte bu zihniyet yokmu? Sizin şuan araba satıminin durduğundan haberiniz yok galiba Ekim ayından beri tek bir araç çıkmadi elimizden eee ne yiyip ne içiyoruz gökten vahiyle mi iniyor
Genel olarak dediğim gibi iyi elir getirir. Ama durgunluk olabilir tabi takip ettiğim bir alan değil ne bileyim ben ne bana carliyosun size nazar eden komşulara carla benden intikam almaya çalışıyosun herhalde onlara birşey diyemiyosun 🤣🤣🤣🤣🤣
Allah'ım sana akıl versin bacım başka ne diyim ki ben diyorum otogar sen diyosun cami minaresi
Sanki kendi kendinizle kavga ediyorsunuz gibi olmuş 🤣🤣
Yemin ederim bende dedim ki biri beni mi engelledi kendi kendine konuşuyor diye düşündüm 🤣
İnsanı nazar bitirir. Keşke kendinize ait. Bir arabanız olsaydı da alıp sattığı arabaları başka yere bıraksaydı. Olan olmuş Rabbim sizlere çocuklarınıza sağlık sıhhat versin evde olur araba da olur. Benim evlendiğim sene de kaynanam sürekli borçsuz yaptık düğünü borcumuz yok şöyle eşya aldık oğluma böyle ev dizdik oğluma diye diye olan nazarı çekti üzerine o sene kayın babam sürekli hastalandı adam birkaç aya bir hastanede yatar oldu.
Çok geçmiş olsun insanları anlamak çok zor gercekyen
Kaza bu ne zaman olacağı belli değil ki herseyde nazara baglamayalim bence
Yok bu sadece ufak bir ornekti anlatmaya kalksam cooooook daha uzun sürer İnanki herşey tabiki nazar değil ama son zamanlarda olanlar malesef ona bağlı oldu
Doğrudur canım çok şükür ki eşin iyi canım sağlık oldu mu gerisi gelir. Benim ablamın eşi daha 29 yaşında 100 kilo adam 1.80 boyu iki iş beraber yapan bir adamdı herkes çok çalışkan derdi birden kanser oldu mide kanseri gözümüzün önünde eridi 25 30 kiloya kadar vefat etti. Sağlık çok önemli o olmadı mı gerisi boş
Ayyyy😔 başınız sağolsun rabbim ablana yardımcı olsun sağlık tabikide hersey
Amin canım 2 yıl oldu olan 2 yetime oldu maalesef
İnsanların gözü oluyo malesef bir gunde herşey tersine dönebiliyor seni çok iyi anlıyorum ama çok şükür eşim çocukların sağlıklı böyle dusun gene satar evi gene alır belki daha güzeli nasıl olur bilemessin 🙏
Orası öyle tabiki çok şükür kendine bişey olmamış eve uzulmemin sebebi çok emeğim vardı içinde kolay olmadı ne bileyim Allah hayirlisini versin hem bizim hemde herkesin hakkında
Uc arabamiz oldu bu dorduncu ucunde de olumden donduk, olacak olan olur takma. Her serde hayir vardir. Sadaka ve de veriyoruz bizim imtihan maldan yana allah canla sinamasin
1,494,443 soru
24,414,909 cevap
351,191 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın