13. Haftadan Sonra Mide Bulantısı Başlaması Normal Mi?

0 oy
43 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,787 puan) tarafından

Kızlar benim normalde bulantım yoktu 11+6 haftalikta sol uterin arterde noch var denildi yani sol tarafta plasenta da çıkıntı var tam yerleşmiyor ilk gebelikte te vardı gebelik zehirlenmesinden 6 aylık doğum yapmıştım. Ve biz kan sulandırıcıya başladık bugün 13+2 oldum midem sabahtan beri bulanıyor çok kötü yemek bile yapamadım bu haftada başlaması normal mi internette plasenta yerleşmiştir büyük ihtimalle ondan başlaması normal yazıyor bilen var mı. 

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

13 haftalık gebelikte mide bulantısının aniden başlaması normal mi?
Gebeliğin 13. haftasında mide bulantısının yeni başlaması veya şiddetlenmesi yaygın bir durum olmasa da hormonal değişimler veya kullanılan ilaçlar buna neden olabilir. Genellikle ilk trimester sonunda azalan bulantıların bu dönemde ortaya çıkması, sindirim sistemi hassasiyeti veya plasental yerleşim süreçleri ile ilişkilendirilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Uterin arterde notch olması gebelik bulantılarını tetikler mi?
Uterin arterde notch (çentik) görülmesi plasental kan akışıyla ilgili bir durumdur ve doğrudan mide bulantısıyla bağlantılı değildir. Ancak bu durumun takibi için başlanan kan sulandırıcı tedaviler, yan etki olarak mide hassasiyeti veya bulantı hissi yapabilir.
Gebelik zehirlenmesi geçmişi olanlar 13. haftada nelere dikkat etmeli?
Daha önce preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) öyküsü olan annelerin 13. haftadan itibaren kan basıncı takibi ve düzenli doktor kontrollerini aksatmaması hayati önem taşır. Mide bulantısı gibi yeni gelişen semptomlar, kullanılan ilaçların etkisi olabileceği gibi mutlaka hekimle paylaşılmalı ve takip edilmelidir.
Kan sulandırıcı ilaçlar gebelikte mide bulantısı yapar mı?
Evet, gebelikte kullanılan kan sulandırıcı iğne veya haplar bazı anne adaylarında mide bulantısı, yanma veya hazımsızlık gibi yan etkilere yol açabilir. Eğer bulantınız ilaca başladıktan sonra şiddetlendiyse, doktorunuzla görüşerek ilacın kullanım saati veya dozu konusunda düzenleme isteyebilirsiniz.
Plasenta yerleşimi gebelikte ne zaman tamamlanır ve bulantı yapar mı?
Plasenta yerleşimi genellikle gebeliğin 12 ile 14. haftaları arasında tamamlanır. Bu süreçte yaşanan hormonal dalgalanmalar bazı kadınlarda mide bulantılarının devam etmesine veya bu haftalarda yeni semptomların hissedilmesine neden olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 134 göst.
27 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gerginmigergin (1,369 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 311 göst.
0 oy
1 cevap 85 göst.
21 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde MinnieMouse (3,246 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 363 göst.

Kategoriler

1,505,511 soru

24,578,417 cevap

362,320 kullanıcı

...