Hane yardımı yatmıyor ve doğum yardımı sonucu nasıl bakılır?

0 oy
173 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,228 puan) tarafından

Başvuru yapmıştım Ekim ayında Kasım'da 3 bin TL yattı kızlar ama Aralık'ta yatmadi tek seferlik biseymiymis ki bu anlamadım valla yardım türü hane yardimi yazıyordu bende devamlı sandım şimdide sisteme girilmiyor ya bı de ayın 28 yatmıştı ay sonu yatan yardım ilk defa gördüm ben bilgisi olan var mı acaba . Bı de doğum yardımı basvruur yaptım 2. 3 . Çocuğa verilen yardım var ya olumlu olumsuz bi mesaj gelmedi çocuk 2 aylık oldu nerdeyse kızlar e.ailem uygulamasında tam olarak nereisnden girip bakicam bilmiyorrum 

3 Cevaplar

0 oy
(706 puan) tarafından

Hane yardımını kaymakamlık veriyor onu gıdıp 2 ayda bır başvuru yapıyoesun

(512 puan) tarafından

E devletten olmuyor mu

-Reklam-
0 oy
(567 puan) tarafından

Sen doğum yardımına başvuru yaptım mı ben arkadaşıma yaptım Kasım ayında Aralık'ta ilk maaş yattı 5 yıl boyunca 5 bin yatacak

(1,228 puan) tarafından

Yaptım da onaylandımi bilmiyorum nerden bakcam

(567 puan) tarafından

Aynı yerden tekrar başvuru yap eğer olduysa zaten der tekrardan kayıt olmuyor diye

(1,228 puan) tarafından

Aktif başvuru var diyor canım 

(567 puan) tarafından

Ozaman olmuştur sosyal yardımı ara onaylanmış mi ogren

0 oy
(5,330 puan) tarafından

E ailem uygulamasıni indir çocuklarım kısmından bakarsın hane yardımı bana 4 ayda arayla yattı😐

(1,010 puan) tarafından

Başvuru nasıl yapılıuor

(5,330 puan) tarafından

Hane yardımı e-devlet'ten sosyal yardımlaşma yazıyorsun doğum yardımı içinde doğum yardımı aile bakanlığı'na tıklıyorsun odaya devletten

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile destek hane yardımı her ay düzenli mi yatıyor?
Aile Destek Programı kapsamındaki hane yardımı ödemeleri her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaktadır. Ödemelerin kesintiye uğraması durumunda hane içindeki gelir durumunun değişmesi veya başvuru şartlarının güncelliğini yitirmesi gibi faktörler etkili olabilir. Ödemenizin neden yatmadığını öğrenmek için e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinden güncel başvuru durumunuzu kontrol etmelisiniz.
Doğum yardımı başvurusu olumlu veya olumsuz nasıl öğrenilir?
Doğum yardımı başvurunuzun sonucunu e-Devlet üzerinde yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranından öğrenebilirsiniz. Başvurunuzun durumunu görmek için e-Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna 'Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama' yazmanız yeterlidir. Başvurudan sonra genellikle 30-45 gün içinde sistemde güncelleme görülmektedir.
E-Devlet üzerinde hane yardımı başvurusu nereden sorgulanır?
Hane yardımı başvurunuzun güncel durumunu sorgulamak için e-Devlet portalında bulunan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Burada yer alan 'Başvuru Durumu' kısmından ödemelerinizin onaylanıp onaylanmadığını ve yardım türü detaylarını görüntüleyebilirsiniz. Sisteme giriş yapamıyorsanız yoğunluktan kaynaklı teknik bir sorun olabilir, ilerleyen saatlerde tekrar deneyebilirsiniz.
İkinci ve üçüncü çocuk için doğum yardımı şartları nelerdir?
Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğan çocuklar için verilen tek seferlik bir ödemedir. İkinci çocuk için 300 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 TL tutarında ödeme yapılmaktadır. Bu yardımı alabilmek için çocuğun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması veya Mavi Kart sahibi olması ve e-Devlet üzerinden doğum yardımı başvurusunun eksiksiz tamamlanmış olması şarttır.
Sosyal yardım ödemeleri ayın hangi günlerinde yatırılır?
Sosyal yardım ödemeleri için sabit bir gün bulunmamakla birlikte, genellikle her ayın belirli periyotlarında hesaplara tanımlanmaktadır. Ödemeler bazen ayın son günlerine sarkabildiği gibi, ödeme takvimindeki yoğunluğa göre farklılık gösterebilir. Ödeme durumunuzu e-Devlet üzerindeki yardım bilgileri sorgulama ekranından takip ederek güncel yatış tarihleri hakkında en doğru veriye ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 91 göst.
29 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Ayse5756 (57 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 217 göst.
0 oy
4 cevap 605 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sibelhome (1,501 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 142 göst.

Kategoriler