Selamün aleyküm.
Kızlar, bu benim 3.gebeliğim.
İlki 33 haftalık erken doğumdu.
İkincisinde minik olduğu için ultrasonda 35’di ama meğer 37 haftalıkmışım. 38’de doğdu. Doktor ultrasonu baz almıştı, bana sürpriz oldu.
Şimdi ultrasona göre 34 ama son adet tarihine göre 36 haftalık oldum. Doktorum rahmim dar ve Preeklampsi geçmişim var diye 37-38 dedin mi gelir demişti. Normal doğum istiyorum inşallah.
Doktorum ultrasonu baz alıyor önceki gibi ama yine de yüzünde bir tereddüt de gördüm.
Dün bir çırpıda hazırlıklarımı gördüm, bir tek hastane çantasını hazırlayıp kenara koymak kaldı.
Böyle ultrasona göre farklı, adete göre farklı olup da benim bebeğim şuna göre geldi diyen var mı?
Erken doğum riskim hala var, her an her şey olabilir modundayım. Haliyle de kafam çok ama çok karışık.😞
Adet tarihime göre doğumum 43+4 de gerçekleşti ama doktor bebeğin ultrason da 42+2 olduğunu söylüyordu. Yani ultrasonu baz aldı
Benimki 40’a kadar ulaşmaz dediler o yüzden biraz da meraktayım
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🙏
Amin teşekkür ederim
Bilgim yok ama Allahım sağlıcakla kavuştursun inşallah ❤️
Geç döllenmeyse genelde ultrasonu baz alıyorlar
Öyle sanıyoruz ama kızda da buna benzer bir şey yaşadım ondan tedirginim
Tedirgin olma canım ultrasana göre neyse öyle alır
Eğer ilerleyen haftalarda aynı gelişimi gösterıyorsa sat tarihi ultrasona göre öne veya gerile çekiliyor buna dayanarak ultrason sonucu diyeceğim sağlikli kolay doğumlar dilerim
Sata göre belirlenir büyük ihtimalle benim ilk bebeğim erken doğdu kilosu ölçüsü tutmuyordu sata göre belirlendi. Şimdi yine gebeyim 10 gün geride ama satı baz alırlar
Sat’sa eğer benim 2 haftam kaldı demektir Allahü ekber gerçekten 😞
ılk gebelıgımde son adet tarihine gore ilerledi 39+6da kontrole gitmiştim doktor dedi gelişimi 37+3tedır dıyıp doguma yonlendırdı zaten açılmamda baslamıs o gun
39’ken nasıl 37 oldu?
işte son adet tarıhıne gore 39 ultrasonda 37 olarak gözükmüş son haftalara kadar normaldı gelişimi durmuş demıstı 2900 kg demıstı 2810 dogdu
He o şekil. Anladım.
1,493,010 soru
24,394,833 cevap
349,639 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın