Basit etkileyici ve nispeten az malzemeli iki gunde ikinci kalibi yaptim kizlar ki bizde kek surunur durur
Burcin Arda sefin tarifi.
Bir butun portakal iki yumurta bir bardak seker blendirdan gecirin yedi yemek kasigi sivi yag iki bardak un ve kabartma tozu ekleyin. 170 derece firinda 40 dk da pisti. Pisince bir yemek kasigi seker ve biraz portakal suyunu kaynatip ilk sogugu cikan kekin uzerine dokun. Mis gibi kokan eksi tatli bir kek. Ben hatta mandalina suyu doktum en son uzerine kabugu kuruyan birkacini degerlendirmek icin. Portakal kabugu acilik yapmiyor asla
ellerine sağlık, bende ne kek yapayım diye düşünüyordum, bunu deneyeceğim inşAllah.
Afiyet olsun cicegim🩷
Burçin Ardan'ın tarifleri çok güzel görünüyo. Bu tarifi de yapmayı çok istiyodum ama acı olur diye tereddütteydim. Hep yoğun portakal tadı olan bir kek arıyorum. Denerim inşallah bu posttan sonra. Afiyet olsun.
Aci olmuyor asla canim bayildik biz❤️ afiyet olsun
Ben bunu tarçın havuç ceviz katılarak olanını yapıyorum üzerine de beyaz çikolata 🤭 aklıma geldi yarın yapayım hemen .
Yap canikom afiyet olsun ben de ceviz katayim bir dahaki sefer🤍
Size de afiyet olsun 🩷
Deneyeceğim :)
Dene cicegim tam kis keki❤️
Kesinlikle denenecektir
Dene meslektasim bayilacaksin🫠
Benzer tarifler görmüştüm ama hiç cesaret edememiştim canımı çektirdin zümrem ellerine sağlık
Portakallı kek yapmıştım ben de iki küçük portakal kullanmıştım. Güzel olmamıştı yenmedi. Ben de muhallebi yaptim. Sonra bu kekimsi şeyi robottan geçirdim. Kaseye bir kat kek bir kat muhallebi koydum çok da hoş oldu. Niye yazdım bunu çünkü fazla portakal kullanmayın olmuyor . Benimki gibi olmazsa da muhallebili tatlıya çevirebilirsininiz
Bu da guzel alternatif bebegim kalan olursa aklimda olsun🤍
Kaydediyorum ilk firsatta yapicam bu aralar keke sardik zaten 🙃
Simdiden ellerine saglik cicegim❤️
Senin de canim ♥️
Şurada durayım bari. İlk fırsatta yapacağım
Afiyet olsun canim simdide
Süt yada yoğurt girmiyormu acaba
Yok canim sut yogurt yok
Cano ne sorcam ya sana acı olmadı dimi yorumlara baktımda acı oldu diyen var içindeki beyazları çıkarın diyen var. Bide sen 2 yumurta yazmışsın tarifte 3 diyo kaç yumurtayla yaptın. Yapıcamda şimdi canım çok istedi 🤓
Olmuyor balim portakal aromasi fresh gayet ben keki hep iki yumurta ile yapiyorum yetiyor balim kabariyor da gayet biz sevdik yani
Yaptım bakalım ama öyle kalıbım yok normal kalıba döktüm sanki az oldu bakayım ne olacak 😅
Kabarsin kabarsin da afiyetle yiyin haber et kusum
1,493,780 soru
24,405,870 cevap
350,492 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın