+1 oy
368 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (16,060 puan) tarafından

Basit etkileyici ve nispeten az malzemeli iki gunde ikinci kalibi yaptim kizlar ki bizde kek surunur durur

Burcin Arda sefin tarifi. 

Bir butun portakal iki yumurta bir bardak seker blendirdan gecirin yedi yemek kasigi sivi yag iki bardak un ve kabartma tozu ekleyin. 170 derece firinda 40 dk da pisti. Pisince bir yemek kasigi seker ve biraz portakal suyunu kaynatip ilk sogugu cikan kekin uzerine dokun. Mis gibi kokan eksi tatli bir kek. Ben hatta mandalina suyu doktum en son uzerine kabugu kuruyan birkacini degerlendirmek icin. Portakal kabugu acilik yapmiyor asla 

10 Cevaplar

0 oy
(2,906 puan) tarafından

ellerine sağlık, bende ne kek yapayım diye düşünüyordum, bunu deneyeceğim inşAllah.

(16,060 puan) tarafından

Afiyet olsun cicegim🩷

-Reklam-
0 oy
(122 puan) tarafından

Burçin Ardan'ın tarifleri çok güzel görünüyo. Bu tarifi de yapmayı çok istiyodum ama acı olur diye tereddütteydim. Hep yoğun portakal tadı olan bir kek arıyorum. Denerim inşallah bu posttan sonra. Afiyet olsun.

(16,060 puan) tarafından
+1

Aci olmuyor asla canim bayildik biz❤️ afiyet olsun

0 oy
(1,209 puan) tarafından

Ben bunu tarçın havuç ceviz katılarak olanını yapıyorum üzerine de beyaz çikolata 🤭 aklıma geldi yarın yapayım hemen .

(16,060 puan) tarafından

Yap canikom afiyet olsun ben de ceviz katayim bir dahaki sefer🤍

(1,209 puan) tarafından

Size de afiyet olsun 🩷

0 oy
(2,282 puan) tarafından

Deneyeceğim :)

(16,060 puan) tarafından
+1

Dene cicegim tam kis keki❤️

0 oy
(26,533 puan) tarafından

Kesinlikle denenecektir 

(16,060 puan) tarafından

Dene meslektasim bayilacaksin🫠

(26,533 puan) tarafından
+1

Benzer tarifler görmüştüm ama hiç cesaret edememiştim canımı çektirdin zümrem ellerine sağlık 

0 oy
(321 puan) tarafından

Portakallı kek yapmıştım ben de iki küçük portakal kullanmıştım. Güzel olmamıştı yenmedi. Ben de muhallebi yaptim. Sonra bu kekimsi şeyi robottan geçirdim. Kaseye bir kat kek bir kat muhallebi koydum çok da hoş oldu. Niye yazdım bunu çünkü fazla portakal kullanmayın olmuyor . Benimki gibi olmazsa da muhallebili tatlıya çevirebilirsininiz

(16,060 puan) tarafından
+1

Bu da guzel alternatif bebegim kalan olursa aklimda olsun🤍

0 oy
(220 puan) tarafından

Kaydediyorum ilk firsatta yapicam bu aralar keke sardik zaten 🙃

(16,060 puan) tarafından

Simdiden ellerine saglik cicegim❤️

(220 puan) tarafından
+1

Senin de canim ♥️

0 oy
(43 puan) tarafından

Şurada durayım bari. İlk fırsatta yapacağım 

(16,060 puan) tarafından

Afiyet olsun canim simdide

0 oy
(2,663 puan) tarafından

Süt yada yoğurt girmiyormu acaba 

(16,060 puan) tarafından

Yok canim sut yogurt yok

0 oy
önce (13,817 puan) tarafından

Cano ne sorcam ya sana acı olmadı dimi yorumlara baktımda acı oldu diyen var içindeki beyazları çıkarın diyen var. Bide sen 2 yumurta yazmışsın tarifte 3 diyo kaç yumurtayla yaptın. Yapıcamda şimdi canım çok istedi 🤓

önce (16,060 puan) tarafından

Olmuyor balim portakal aromasi fresh gayet ben keki hep iki yumurta ile yapiyorum yetiyor balim kabariyor da gayet biz sevdik yani

önce (13,817 puan) tarafından

Yaptım bakalım ama öyle kalıbım yok normal kalıba döktüm sanki az oldu bakayım ne olacak 😅

image

önce (16,060 puan) tarafından

Kabarsin kabarsin da afiyetle yiyin haber et kusum

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 498 göst.
24 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 827 göst.
15 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Elif2021 (1,719 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 226 göst.
28 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Eylulervam03 (752 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 310 göst.
1 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nagiş❤️ (16,060 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,780 soru

24,405,870 cevap

350,492 kullanıcı

...