Çok halsizim ve göğüs ağrım var, korona mı oldum?

0 oy
304 göst.
Diğer kategorisinde (9,278 puan) tarafından

Cok hastayim Oksuruk bas agrisi gogus agrisi eklem agrisi ayaklarimin ustune basamadim bugun bacaklarim cok agriyor gogus agrisi cekiyorum? Koronamiyim

8 Cevaplar

+1 oy
(2,622 puan) tarafından

gecmis olsun . 

gecen hafta biz corona benzeri bi vuris atlattik. eklem agrisi istahsizlik ishal kusma bas agrisi bas donmesi usume titreme. ufagima gecmemeisti onu anneme yolladim. 6 gun evde iki buklum yattik. karin agrisi kiramp oluo ishal. gece 5 e kadar vcden cikamadik .  usuyunce dikelen tuylerimiz bile agriyordu. serum yedik bes gun boyunca

(9,278 puan) tarafından

Benimde bas donmem. Oldu. Zaten bas donmesiyle basladi mide bulantisi hasta olmadan bi gun oncede ishal olmustum.  Ayaklarimin ustune resmen basamadim. Kafami kaldiramadim nasil bi hastaliksa cok etkiledi beni bacaklarim cok kotu agriyodu gogus kafesimde agriyor

(2,622 puan) tarafından

aynn bende oyle bas donmeyla basladi .git bence hemen serum takiolar oyle toparliyirsun biz 3 gun sabah gttik olecez kalacaz dedik. iki gun evde dayandik olmadi.  benimde bas donmeyle basladi gece vc kalkdim basim donuo afederain taharet bile alamadim klozetten oturuyorum ordan  beri  lavaboya uzandim basimi ensemi yuzumu yikadim bileklerimi eklem yerlerimi ustum basima su doktum avucla alip boynumdan ensemden beri. bayilip kalcakdim yoksa klozette otururken . kendime gelince toparlandim kalkdim yataga gdip zirla ust bas degistim oyle basladi benimdee 

(9,278 puan) tarafından

2 gundur gitmedim cok kar vardi yarin gidecegim :( ilac kullandinizmi. 

(2,622 puan) tarafından

aynen ishal icin bi hap bulanti icin ayri bide antiviral bi ilac kullandik. ishal icin bide probiyotik toz

-Reklam-
0 oy
tarafından

Geçmiş olsun bacım. Bitmedi mi illet ya

(9,278 puan) tarafından

Saolun tesekkur ederim:((

0 oy
(15,240 puan) tarafından

mümkün, korona normal grip gibi hayatımıza dahil oldu. bu aralar salgın da var

(9,278 puan) tarafından

Korona testi Hala varmi :( test versem

(15,240 puan) tarafından

tabii ki var

(9,278 puan) tarafından

Cok kotuyum valla of 

(15,240 puan) tarafından

geçmiş olsun, bol sıvı alımına dikkat et, tavuk suyu çorba iç

(9,278 puan) tarafından

Tesekkur ederim canim

0 oy
(38 puan) tarafından

Geçmiş olsun, ablam pazartesi oğlunu götürdü hastaneye de doktor kovitin devam ettiğini ve daha dirençli olduğunu söylemiş 

(9,278 puan) tarafından

Tesekkur ederim canim:( gercekten oyle.. 

0 oy
(2,702 puan) tarafından

Ediyor maalesef 

(9,278 puan) tarafından

Of of cok zor valla

(2,702 puan) tarafından

Hemde nasıl zor geçmiş olsun canım 

0 oy
(1,149 puan) tarafından

Mutasyona uğramış devam ediyormuş

0 oy
(8,059 puan) tarafından

Hiçbir hastalık tamamen bitmez. Sadece toplumsal bağışıklık kazanılır yada ilaçlarla tedavi edilir hale gelir. Koronada ölüm oranı çok çok azaldı.

0 oy
(1,314 puan) tarafından

Bu koronadan beter bence1 haftadır kızımda bende perisaniz ateş öksürük halsizlik takatsizlik hiç bir şey fayda etmiyor asla geçene kadar çekiyorsun alla şifa versin sizede bizede

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Korona belirtileri hala eskisi gibi mi devam ediyor?
Evet, koronavirüs günümüzde hala aktif bir şekilde yayılmaya devam etmekte ve belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Güncel varyantlarda en sık karşılaşılan semptomlar arasında yüksek ateş, şiddetli öksürük, eklem ve kas ağrısı, göğüs ağrısı ve yoğun halsizlik bulunmaktadır. Bu belirtiler grip veya soğuk algınlığı ile benzerlik gösterdiği için kesin tanı için mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Şiddetli bacak ve eklem ağrısı korona belirtisi olabilir mi?
Şiddetli bacak ağrısı, ayakların üzerine basamama ve eklem ağrıları, koronavirüs enfeksiyonunun vücuttaki inflamatuar yanıtına bağlı olarak ortaya çıkabilen belirtilerdendir. Virüs, kas ve eklem dokularında hassasiyete yol açarak hareket kısıtlılığına neden olabilir. Bu şikayetleriniz şiddetliyse ve günlük aktivitelerinizi kısıtlıyorsa, vakit kaybetmeden bir uzman hekim tarafından değerlendirilmeniz büyük önem taşır.
Korona olduğumu nasıl anlarım ve hangi testleri yaptırmalıyım?
Korona olduğunuzu anlamanın en güvenilir yolu, sağlık merkezlerinde uygulanan PCR veya hızlı antijen testleridir. Eğer öksürük, göğüs ağrısı ve yoğun kas ağrısı gibi semptomlarınız varsa, en yakın aile hekiminize veya hastaneye başvurarak bu testleri yaptırmalısınız. Kendi kendinize teşhis koymak yerine profesyonel tıbbi destek almak, hastalığın seyrini kontrol altında tutmak için hayati önem arz eder.
Göğüs ağrısı korona belirtileri arasında ne kadar yaygındır?
Göğüs ağrısı, koronavirüsün solunum yollarına etkisi veya akciğerlerde oluşturduğu enfeksiyon nedeniyle görülebilen bir belirtidir. Özellikle derin nefes alırken veya öksürürken yaşanan göğüs ağrısı, tıbbi açıdan ciddiye alınması gereken bir durumdur. Bu ağrıya nefes darlığı veya morarma eşlik ediyorsa, hiç beklemeden acil tıbbi yardım almanız veya en yakın hastanenin acil servisine gitmeniz gerekmektedir.
Korona şüphesinde evde ne tür önlemler alınmalıdır?
Korona şüphesi durumunda ilk adım, kendinizi izole ederek sosyal teması kesmek ve bir sağlık kuruluşuna başvurmaktır. Doktorunuzun önerisi olmadan herhangi bir ilaç kullanmamalı, bol sıvı tüketerek dinlenmeli ve odayı düzenli havalandırmalısınız. Belirtilerinizin şiddetini takip ederek ateş veya solunum güçlüğü gibi durumlarda vakit kaybetmeden profesyonel sağlık ekiplerinden destek almanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 475 göst.
24 Temmuz 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,008 göst.
31 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (3,398 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 221 göst.
24 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 499 göst.