Merhaba iyi seneler hanımlar.
Kızlar düğün gecemde görümcemin 18 yaşındaki oğlu cüzdanımdan bir gram, bir çeyrek ve 4 bine yakın nakit paramı çaldı. Düğün eşimin memleketinde oldu ve düğün bittikten sonra görümcemin evinde gelinliği çıkarıp öyle balayına gidecektik. Eve vardık gelin arabasından çantamı istedim bu çocuktan. Gelin arabasına da iki sağdıç eşim ve ben dışında kimse girmedi. Ve zaten çantam bagajdaydı. Bu isteyince sağdıç çantayı buna vermiş. Buda cüzdanımdan kına gecemde avcuma konulan çeyrek, nikahta takılan bir gram ve babacığımın al kızım lazım olur dediği harçlığı almış. Biz bunu tabi balayı gecesi otelde fark ettik. Eşim hemen kesin o yaptı dedi çünkü hep böyle icraatları varmış. Aileden herkesin biseyini çalmış bu çocuk. Eşim ablasını aradı, ablası ve eşi oğluna baskı yapınca bu itiraf ediyor. Yani nerden baksanız 20 bin kadar bir para. O gece haram oldu aslında parada çok en mutlu günümde bunu yaşadığıma ağladım sabaha kadar uyumadık ve tatil yapmadan evimize döndük.
O günden sonra ne bizi kimse aradı özür diledi ne de para vermeyi teklif etti. Üstüne üstlük geçen hafta bu ablası eşimden borç para istemiş. Sok oldum.
Şimdi ara tatilde bizim yaşadığımız yere ailesinin yanına gelecekmiş bu ablası çocuklarla. Siz olsanız nasıl davranırdınız lütfen yardımcı olur musunuz?
Neden geri almadınız onu anlamadım
ve o cocuk yarin bigun senin benim evime girer carssida pazarda markette cantamizi soyar uolda yururken vocuklarimizin elinden telefonu alip kacar. bu vocuk akraba diye sucsuz degilki cocuktan sikayetcin olunmali islah evinde kalsin.
Onlar farklı bir şehirdeydi biz balayini farklı şehirde yaptık ama ben şok oldum kimse verme teklifi etmedi eşim de istemedi benimle zaten muhatap olmadı kimse bende eşim mahçup olmasın diye konusunu açmadım kaynanayla kayınbabaya söylenmedi üzülmesinler diye şimdi düşününce aptallık ettim diyorum
nekadar sure gectiki.? heralde yani bencede. kimse vereyim demedi de napti anlamadimki alip harcadilarmi cok sacma. sende yeni gelinim hoze batmim demissindir kendince senin yaotigini anlarim . ama esin ve gorumcen cocugun ne mal oldugunu bilio haliylr kusurabakmayin deyip vermis olmasi gerek. bu olaydan sinra ilk kez mi goruseceksiniz anlamadim ilk kez mi gelecek ki sizin oldugunuz sehre nasi davranayim diyr soruyorsun? bu olaydan yillar gectiyse konu sumen altinedilmisse borc istedikten sonra nasil davranayim diyemi sordun orasini tam anlamadim . ama yuzyuze gorustugunuz ilk firsatta istemeniz lazimdi.
birc isteyince de konusu acilirsa daha altin birclarinizi vermedinizki de bence eski gelinsin artik yeni zamanlar gecti kendin diyebilirain🙈dugunde çalinan altinlar hala ulasmadiki bize diye ortaya laf atilabilir yani bence gorumcenle konusurken borc isteme durumu konusu acilinca
Hayır canım iki buçuk aylık evliyim yeni oldu olay ve daha hiç görüşmedik ama eşimi arayıp hiçbir şey olmamış gibi davranıyor ve geçen haftada para istemiş. Instagram'dan eşim ona ablalikla ilgili reels videoları gönderip Allah seni başımdan eksik etmesin falan yazmış şimdi ben ne diyeyim bu insanlara eşim elimi kolumu bağladı
aa yeniyse olay tamam hic sey yapma gorusunce cek kenara gorumceni. boyle boyle olay oldu ama uzerine bir sunger cekelim abla kardes olalim senle deyip alinan esyalarini geri iste bence. olay yeni olduysa hicbisey icin gec degil. esinede soyle yani ben istiyorum de bir kurus bile olsa . cocugu da evine alirsan eger pesinden ayrilma nere gdio napio yatak odani da kitli tut. bence bu konuyu acio ozur dilettirilmeli cocuk . konu acilmiskendr alinanlar geri istenmeli
Üzücü durum ama ben evime alamam açıkçası:/
Kötü bir olay ama balayımı mahvedecek kadar büyük bir facia değil benimde elime konan çeyrek düğün arifesinde kayinvalidemlerde kayboldu onlardan şüphelenmedim öncelikle onu söyleyeyim. Ama bilsem böyle bir şey var itirafta etmiş bozdurup yiyecek kadar zamanı olmamıştır. Ödemeleri gerekirdi tabiki ben olsam mesafeli davranırdım çünkü hem geri ödememişler hem de yüzsüz gibi bir de borç istemişler. Evimde falanda ağırlamam mümkün değil yani
@Birbalannesi haklı. Gece fark edip eşin hemen anladıysa kimin yaptığını olay sıcağı sıcağınayken size iade etmek üzere almaları gerekirdi. En fazla nakiti içkiye sigaraya kullanmıştır. İnsan hiç mi mahcubiyet yaşamaz bir de borç para istemişler?
Yani aradan çok geçse desen ki bozdurdu durumları yok o zamanda mahcubiyetle özür diler helalleşir ama yüzsüz gibi hiç özür falan dilemeden bir de üzerine borç istenmesi ayıp yani.
Aslında bu değil başka şeyler de oldu. Meğer düğün bize takılan paralarla yapılacakmış haberim yoktu. O gece hem bize takılan paralar verilmedi aceleniz ne dendi paraları vermediler hem de üstüne otele gidince cüzdanımdan bişeyler çalınmış ona çok üzüldüm yani.
Yerinde olsam görüşmezdim daha yeni evliymişsin evet huzursuzluk çıkmasın tabiki eşinle yüz göz olma ama lafı açılırsa da alttan alma ben sizi düşündüm annemlere bile hiç bir şey demedim ( Kaynanalara) ama siz hadi geri vermediniz nezaketen bir özür bile dilemediniz derdim sessiz görürlerse iyice arsız olurlar benden söylemesi eşinde her durumda susup oturmanı bekler
Sizin yaşadığınız yere gelmesinde sorun yok da sizde kalmayacaktır umarım?
Kalıp kalmayacağı belli değil yani anne babasında kalacak ama benim davet etmek gerekli mi ya da bize gelmek istese ben ne yapicam
Kesinlikle görüşmeyeceksin ne yapmayı düşünüyorsun ki. Eşin ne diyor peki
ay ne daveti kiz sacmalama
Ya şu an eşim de herkes hiçbir şey olmamış gibi davranıyor ben ne yapicam bilmiyorum ki
görüşmem.o varsa kaynanama da gitmem
Cagirma gelsinler,soran olursa once ozrunuzu dileyip oglunzun pisligini temizleyin de. Ne bicim insan la bunlar
Ben olsam gitmem hem eşin neden çözmüyor bu durumu konuşsun ablasıyla istesin parayı baktın olmuyor kaynanana söyle o halletsin insanı enayi yerine koyuyorlar resmen sinir oluyorum böyle insanlara
Yerinde olsam davet etmem, günümü zehir edenlerle konuşmayı keserim. Yarın daha büyük bir zarar verebilir. Size maddi ve manevi zararları olduğu halde para istemeleri de saçmalık
asla evime giremez
Baştan sınırını çiz evine almada görüşmede
Böyle birini ve ailesini evinize almayın lütfen. Bugün altın çalar yarın başka bir şey.
Görüşmem tabiki olabilir hayatta insanın başına her şey gelebilir Allah korusun ama bu şekılde bır de kendılerını çekmelerı telafı etmemeleri çok itici. .. eşinin bu duruma el atması gerekırdı
Evet eşim el atmadığı için hiçbir şey yapamadım farklı şehirlerdeyiz bide yüzsüz gibi hiçbir şey olmamış gibi davrandılar tepki göstermedik diye
Bu durum itici olan zaten yaşandı evet ama çözülmesi de gerekırdı oyuzden uzak olmak gprusmemek en ıyısı bence
e sizde hata eve donunce gidp alsaydiniz sizden calinanlari. unutmus muamelesi yaparsaniz onlarda yeni kurbanlarada yazik gunah. isteseydiniz hadi belkinparayi harcadi diyelim altini iki guna harcamaz. itiraf ettiginde iki gune geliyoruz kurusuna kadar geki gelecek o paralar deseydiniz ailesine.hatamin yuzde 99 u sizde . o cocugunda iceri girmesi lazim bugun sizi soyan yarin bigun bizim eve girer orda burda biseyler calar
Çocuk yerini söylememiş altınları saklamış vermemiş yani onlarda geri ödeyelim falan demediler eşimde istemedi ben de bişey diyemedim. Diyorum ya düğünün şoku yorgunluğu her şey üst üste geldi
iste cocuk soylelmemis de ana babasi ozaman kendi kiyi kosedeki altinlarindan cikarip verecekdiler size ogullarinonlardan çalmis sayilacakdi. valla kaynana kayinperede soylememek en buyuk hata. senin bebegin oldumu mesela gorumcen ne takti. insan utanir bi ceyrek getirmeye mesela. biliyorki oglu çaldi yemez icmez kolundaki bilezigi bile cikarip verebilirdi . cocugun babasi adam olsa gunde tek ogun yicez idare etcez calinan parayi oducez diyebilirdi
Vallahi para için balayımı maf etmem orası bir gerçek. Merak etme Allah yedirmez başının gözünün sadakası de geç . Vermeye niyetleri yoksa üzerine bir bardak su iç unut yoksa sürekli böyle canın sıkılacak. Görümcen gelmeye paraları varsa borç almaya da yüzü olmaması lazım . Bence vermeyin
Bir tek o değildi. Düğün gecesi bize takılan paraları abisi aldı ve bize vermedi düğün masrafları ordan ödendi haberimiz yoktu üstüne de bu olunca kötü oldumm yoksa mesele para değildi
Neden istemediniz?
Benim de balayında zen pırlantadan bilekliğim kayboldu ama benim hatamdı.
Annemin hediyesiydi, içim cız etti belki ama balayımı da mahvetmedi açıkçası. Ben biraz ona da takıldım, balayın niye zehir oldu ki? Tatili o paralarla ödeyecektiniz de parasız kaldıysanız o başka tabi. Gerçi öyle bir şey olmuş olsa bile arayıp görümceye oğlun itiraf etti bize paramızı gönderin, burada kaldık demeniz gerekir.
Bilemedim, sizin o an susmanız biraz da yüz vermiş gibi.
Diyorum ya kkmse mahcubiyet hissetmedi kimse özür dilemedi eşimle muhatap oldular kimse bana bişey demedi eşim de istemedi şu an çok pişmanım olay cikartmadigim için
Şimdi söyle olay çıkarmadan. Senin üslubun güzel olsun da karşındaki de utansın.
Vermesin sakın borç falan evinize de kabul etmeyin
Sana üzüldüm Vala o kadar büyük Bi mevla da değil ama insan yinede kırılıyor Vala gelirse insan yerine koyma sen insan yerine koyarsan dahada coşar niye o gün şikayet etmedi ki
Bunun için oturup aglamazdim balayinimi da mahvetmezdim cahillik yapmış arar annesinden bizzat kendim isterdim paralarimi siz çok ama çok yanlış yapmişsiniz ne gerek var sabaha kadar oturup bunu düşünmeye yazık olmuş güzel guzel tatilinizi yapsaydıniz keşke oradan da görümce yi arayıp Balayından döndüğümüzde size ugrayacagiz bilginiz olsun diye dişlerinizi gosterecektiniz
1,493,569 soru
24,402,440 cevap
350,259 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın