Adetim gecikti, baş dönmesi ve sersemlik yaşıyorum neden?

0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (8,881 puan) tarafından

Merhaba kizlar sabah kalkinca bisey yoktu, ogleden sonra midem. Basim bi tuhaf oldu. Basim donuyo gibi. Kafamda sersemlik arti kas agrim var vucudumda halsizlik.

Reglim. Iki gun gecti . Bu yuzdenmidir

Yoksa hasta felanmi olacagim. 

1 cevap

0 oy
(579 puan) tarafından

Benim regl bu ay 7 gün gecikti bas donmesi mide bulantisi dahil tüm hamilelik belirtilerim vardi ödüm bkuma karisti afedersin :) panikatak gecirerek test yaptim ve negatifti şükür gecesine regl geldi eger korunuyorsan regl belirtileri olabilir.

(1,875 puan) tarafından

ayyyy benimde gecikti 7.gün bugün test yapmaya korkuyorum 🥲 ama hamile ol adığıma da emin gibiyim dhjdkkflfm

(579 puan) tarafından

Ben de korunuyordum ama 7.gune dayaninca bi ucukladim cunku burada korunurken kalanlari filan gorduk cok sukur ben kurtardim pacayi darisi size :)

(8,881 puan) tarafından

Ay Ben korunmuyorum malesef, hap kullaniyodum biraktim geri cekilme yapiyoduk. Hayirlisi terror cocuk istedigimden emin degilim

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet döneminde baş dönmesi ve mide bulantısı normal mi?
Adet döneminde yaşanan hormonal değişimler, özellikle östrojen ve progesteron seviyelerindeki dalgalanmalar nedeniyle baş dönmesi ve mide bulantısı görülebilir. Bu süreçte vücudun su tutması veya prostaglandinlerin artması, baş ağrısı ve sersemlik hissini tetikleyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Regl gecikmesi ve halsizlik hamilelik belirtisi olabilir mi?
Regl gecikmesi, halsizlik ve baş dönmesi hamileliğin erken dönem belirtileri arasında yer alır. Eğer cinsel aktivite yaşandıysa ve beklenen adet tarihi iki günden fazla geçtiyse, evde yapılan bir idrar testi ile hamilelik durumu netleştirilebilir.
Adet öncesi vücutta halsizlik ve kas ağrısı neden olur?
Adet öncesi ve sırasında vücutta hissedilen kas ağrısı ve halsizlik, vücudun regl dönemine adaptasyon sağlama çabasından kaynaklanır. Magnezyum eksikliği, kan kaybına bağlı demir seviyesindeki değişimler ve artan inflamasyon bu fiziksel yorgunluğu artırabilir.
Baş dönmesi ve sersemlik hissi hangi durumlarda ciddiye alınmalı?
Baş dönmesi ve sersemlik hissi eğer bayılma, görme kaybı, şiddetli göğüs ağrısı veya konuşma bozukluğu ile birlikte seyrediyorsa vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Günlük yaşamı ciddi derecede kısıtlayan ve sürekli tekrarlayan baş dönmeleri nörolojik veya kardiyolojik bir muayene gerektirebilir.
Adet döneminde yaşanan sersemlik hissini hafifletmek için ne yapmalı?
Adet döneminde yaşanan sersemlik hissini azaltmak için öncelikle bol su tüketerek vücudun hidrasyon dengesini korumak önemlidir. Kan şekerini dengede tutacak düzenli öğünler tüketmek, ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmak ve yeterli istirahat etmek semptomların hafiflemesine yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 61 göst.
23 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Melek727272 (192 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 167 göst.
0 oy
2 cevap 147 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 2cocuklu1anne (84 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,385 soru

24,576,229 cevap