Oğlumu 5 yaşında okula göndermeli miyim, erken mi?

0 oy
649 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (807 puan) tarafından

Kızlar seneye oğlum okula başliycak ama ben pek istemiyorum daha çok küçük 5 yaşında dilekçe verip 7 yaşındayken gitmesini istiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda çünkü akran zorbalığı çok yaygın aştı okullarda artık çok soğudum bende okuldan 

11 Cevaplar

+1 oy
(2,158 puan) tarafından

Valla bende elimden gelse hiç okula salmak istemiuorum okullardan soğudum iyice gidişat hiç iyi değil akran zorbalığı var aşk mesk desen  daha 4 sınıflarda basliyo . Ağızları desen küfür dolu  okuldan küfür ogreniyolar üstüne tirredigimiz yavrularımız baskaların saçma sapan eğitimleri yüzünden bozuluyor okul eskiden güzeldi şimdi nefret edilecek yer haline geldi Allah korusun yavrularımızı amin. 

(807 puan) tarafından

Bende Vala hiç istemem oğlum küfür bilmiyordu hep parka götürüyordum oradaki  öğrencilerden öğrendi hepsini 

-Reklam-
0 oy
(2,647 puan) tarafından

sadeve zorbalik icin degilki cocuk daha kolayda ogreniyor. kicuk kucuk gitmenin bir manasi yok buyuk buyuk gtsin cok daha iyi

(807 puan) tarafından

Yani bende öyle düşünüyorum 5 yaşında daha biraz çocukluğunu yaşasın istiyorum hemen öyle  ders sorumluluk yüklemek istemiyorum ki 

0 oy
(3,582 puan) tarafından

Dilekçe yazmanı tavsiye ederim ben öyle yaptım 2. Senesi anasınıfında şuan geçen seneye göre daha iyi erken gidnce öğrenmesi zor oluyo ve uzun yıllar zaten okula geçiyo beklet derim 

(807 puan) tarafından

Öyle Vala  ben kararımı verdim Vala zaten çok kafamı kurcalıyordu 

0 oy
(1,598 puan) tarafından

Kesinlikle erken gonderme. Ben bizzat tecrube ettim. Cocuklarda emapti ve merhamet duygusu cok gelismediginden o yaslarda cok acimasiz oluyorlar. Okuldan bile soguyabilir bu durumda. 

(807 puan) tarafından

Aynen öyle canım bende çok kararsızdım ama artık kararımı verdim 

0 oy
(4,787 puan) tarafından

Hangi yıl ve hangi ay doğumlu?

tarafından

2023 lü ise nasıl gitsin ki zaten benim kızda 2023 lü Haziran seneye ana sınıfına bile gidemez 

(807 puan) tarafından

🤣😂😂 ay inanmıyorum ya yanlış yazmışm 2021 doğumlu 😁

(807 puan) tarafından

Oğlum bu yıl 4 yaşında doğum tarihini yanlış yazmışm  ben memleketeydim  kreş kayıtlarına yetişemedim o yüzden  

(4,787 puan) tarafından

2021 Ağustos doğumluysa da mecbur 2027 Eylül'de 6 yaşında başlar. Dilekçe ile ertelenmez. 2026 Eylül'de de zaten siz isteseniz bile kayıt yapmazlar ilkokula, 61 aylık oluyor.Benim kızım da Eylül 2021 doğumlu, bizimkilerin ram raporu alması gerekiyor erteleme için. Benim kızımın bu sene anaokulunda 2.senesi. toplamda 3 sene okul öncesine gidecek çalıştığım için. Çalışmasam da 2 sene gönderirdim ama. Okulda gayet eğleniyor 

(807 puan) tarafından

He anladım yok ben çalışmadığım için göndermek istemiyorum  haberlerde gördüm zorunlu olmadığını o yüzden Bi sorayım dedim 

0 oy
(10,008 puan) tarafından

Asla küçük gondemem

(807 puan) tarafından

Aynn Vala bende çok istemiyorum açıkçası 

(10,008 puan) tarafından

Gonderme bosver gec olsun güç olmasin

0 oy
(6,957 puan) tarafından

Ilkokuldan bahsediyosan bende en azindan 6 yasinda olmasi taraftariyim. 5 yas hem ogrenme hemde duygusal iletisim olarak kucuk bi yas. Ben 5,5 yasinda anaokuluna 6,5 yasinda 1. sinifa baslattim. Hic zorluk yasamadik.

(807 puan) tarafından

Evet canım ilk okul bn pek göndermek istemiyorum çünkü daha çok küçük bnm gözümde en az 7 yaş diyorum 

(6,957 puan) tarafından

7 yasa kalmiyor malesef. Zorunlu ay 72 o da 6 yasa denk geliyo. Benim oglum mart dogumlu oldugu icin 6,5 yasinda baslamis oldu. Ama 5 veya 5,5ta baslatan var o yuzden diyorum 6 yasi gecmeli. Cocugun kac dogumlu ki

(807 puan) tarafından

2021 13 ağustos

(6,957 puan) tarafından

Daha 4 yasinda 2 sene sonra baslicak zaten ilkokula. Seneye anaokuluna verirsiniz tam 5 yasinda olmus olacak. Bir sonraki sene de ilkokula baslar. Tam 6 yasinda oluyo zaten. Muhtemelen kayit zamani 72 73 aylik olucak o zamanda zorunlu kayit oluyo. Yani erteleme dilekceyle olmaz. Anca ram raporuyla oluyo bence 72 73 ay gec degil ideal yas.

0 oy
(8,930 puan) tarafından

Ben o şekilde yaptım 2018 Aralık doğumlu geçen sene 5.5 yaşında vermedim bu sene 6.5 yaşında verdim

(807 puan) tarafından

Bence daha iyi  ben 7 yaşında vermeyi düşünüyorum da bakalım 

0 oy
(27,290 puan) tarafından

1. Sınıfa 72 aylık olmadan göndermemeni tavsiye ederim. Hangi yıl hangi ay dogumlu

(807 puan) tarafından

2021 ağustosun 13 canım  ben 7 yaşında vermeyi düşünüyorum  

(4,787 puan) tarafından

Hanımefendinin çocuğu agustos doğumluymuş yani 73 aylık oluyor. Dilekçe ile göndermeme durumu yok

(807 puan) tarafından

Geçen haberlere verdiler ordan görmüştüm artık zorunlu  değil o haberden öğrendim 

(27,290 puan) tarafından

Önümüzdeki sene için senin çocuğun daha 72 aylık olamaz. Benim oğlum 2020 Haziran doğumlu. 75 aylık falan oluyor. Senin çocuğun sonraki sene gitmesi gerekiyor zaten. 2021 Ler o zaman gidecekler. Yani boşuna endiselenmissin. Sonraki sene için de göndermek için çok uygun bir yaş. 

(4,787 puan) tarafından

Kesin bir durum yok ayrıca ona yşne siz karar veremiyorsunuz, öğretmen veriyor 

0 oy
(5,833 puan) tarafından

Valla canım erteleyebildiğin kadar ertele bence anaokuluna gerekirse iki sene gitsin. Zorunlu yaşı gelmedikçe gönderme. 72 aylık olunca mecburi gidiyor. O zamana kadar beklemekte fayda var bence. 

(807 puan) tarafından

Aynen öyle Vala  çünkü ben eylülün 20 gibi Bi okula götürdüm bize dedi 4 yaş almıyoruz benm oğlumda biraz yaramaz müdür siz başınızdanmı atmak istiyorsunuz dedi ben dedim asla niye böyle bişey yapiyim ki öğretmende benle eşime çok somurtkan bakıyordu kayıt için 20 TL istediler her ay da 1000TL  

0 oy
(9,472 puan) tarafından

Hangi yıl hangi ay 

(807 puan) tarafından

2021 13 ağustos

(9,472 puan) tarafından

Daha anaokuluna gidecek benim kız 2020 Şubat doğumlu bı yıl anaokuluna gidiyor seneye nasipse 1 sınıf olacak 

(807 puan) tarafından

Ne güzel 

(9,472 puan) tarafından

Daha erken yani düşünme canım bunları sağlıkla büyüt oglunu ♥️🧿

(807 puan) tarafından

Aynen öyle canım sağlıkla büyüsünler inşallah  ❤️❤️‍🩹

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğumu ilkokula 5 yaşında mı yoksa 7 yaşında mı başlatmalıyım?
İlkokula başlama yaşı Türkiye'de yasal olarak 69 ayını dolduran çocuklar için zorunludur ancak veli dilekçesi ile bu süreç 72 ay veya üzerine ertelenebilir. Çocuğun bilişsel, duygusal ve sosyal olgunluk seviyesi okul başarısını doğrudan etkilediği için karar verirken sadece yaşa değil, çocuğun kalem tutma becerisi, öz bakım yeteneği ve kurallara uyum kapasitesine bakılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okulda akran zorbalığı ile karşılaşan çocuk için ne yapılmalı?
Akran zorbalığı ile başa çıkmanın ilk yolu çocuğun duygularını açıkça ifade edebileceği güvenli bir alan yaratmaktır. Eğer çocuğunuz okulda zorbalıkla karşılaşıyorsa, durumu vakit kaybetmeden sınıf öğretmeni ve okul rehberlik servisiyle paylaşmalı, okulun zorbalığı önleme politikaları hakkında bilgi alarak süreci resmi kayıt altına almalısınız.
Çocuğumun okula hazır olduğunu nasıl anlarım?
Çocuğun okula hazır olduğunu anlamak için öz bakım becerileri, duygusal dayanıklılık ve yönerge takip etme yetisine bakılmalıdır. Kendi başına tuvalet ihtiyacını karşılayabilen, duygularını sözel olarak ifade edebilen ve yaklaşık 20 dakika boyunca bir aktiviteye odaklanabilen çocuklar ilkokul ortamına daha hızlı uyum sağlarlar.
İlkokul eğitiminde erken yaşta başlamanın dezavantajları nelerdir?
Erken yaşta ilkokula başlamanın temel dezavantajı, çocuğun oyun döneminden akademik disiplin dönemine geçişte duygusal zorluklar yaşamasıdır. Özellikle öz düzenleme becerisi gelişmemiş çocuklarda erken okul başlangıcı akademik kaygı, başarısızlık korkusu ve okul fobisi gibi uzun vadeli uyum sorunlarını beraberinde getirebilir.
İlkokula başlama erteleme dilekçesi nasıl verilir?
İlkokula başlama yaşını ertelemek için çocuğun 69, 70 ve 71 aylık olması durumunda veli tarafından verilecek bir dilekçe yeterlidir. 72 ayını dolduran çocuklarda ise okul öncesi eğitim kurumundan alınacak sağlık raporu veya gelişimsel yetersizlik belgesi ile resmi erteleme süreci başlatılabilir; bu süreç için en yakın ilçe milli eğitim müdürlüğü ile iletişime geçilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 650 göst.
0 oy
4 cevap 267 göst.
0 oy
5 cevap 340 göst.
+1 oy
8 cevap 922 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,757 soru