İlişkiden kaç gün sonra Beta HCG testi yaptırmalıyım?

0 oy
468 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (6 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar ilişkiden kaç gün sonra baktırılan betahcg kan testi doğru sonuç verir? 

3 Cevaplar

0 oy
(5 puan) tarafından

Eğer gebelik varsa bir günlük bile olsa bildiğim kadarıyla çıkar kan testinde 

(6 puan) tarafından

İlişkiden 4 hafta sonra 

İlişkiden 6-7 hafta sonra 

Sonuç <2,00

(1,056 puan) tarafından

Bir günde döllenme bile olmuyor nasıl beta yükselecek? 14 gun sonra kanda kesin çıkar. 10 gun sonra da çıkabilir bence

(1,056 puan) tarafından

Sende gebelik Kesin yok canım. Daha da beklemeye gerek yok. Tekrar deniceksiniz eşinle

-Reklam-
0 oy
(123 puan) tarafından

İlişkiden 15 gün sonra benim kanda çıkmıştı 

(6 puan) tarafından

Randevu bulamıyorum malesef olsa gideceğim 

(123 puan) tarafından

Hııııı o zaman o apayrı bişeyyyy

(6 puan) tarafından

Malesef öyle sondu çok büyük dersimi aldım bu stres psikoloji bitirdi beni

(123 puan) tarafından

Bişey diyemiyorum yorum yapamam ama stresi zordur illaki  :) 

(6 puan) tarafından

Öyle malesef çok zor stresi ve bu stresten sonra bir daha aynı şeyi yaşamamaya karar verdim tövbemi de ettim Allah’ım kabul ettiyse de İnşallah

0 oy
(9,475 puan) tarafından

10 gün içinde belli oluyor diye biliyorum 

(9,475 puan) tarafından

Tövbe estağfurullah birde özelden yazmışsın . Sen kaç günde çıkar belli olur demişsin . 2 yazınca 2 bin küsur üzeri ve kısaltma yazıyorsun sandım. Özelden yazmışsın birde gergin mısın arkadaş . Attığın fotoğrafa göre yok gebelik 5 ve üzeri olması gerek 

(6 puan) tarafından

Gerginliğe gerek yok da ben o <2,00 ı nasıl 2000 olarak gördüğünü çözemedim valla neyse yeni uykudan kalktın demek ki 

(9,475 puan) tarafından

İstemiyorsan korun bacım strese girip de burda millete sarma ;) iyi günler ..

(6 puan) tarafından

Korundum bacım yine de şüphe? Anlarsın ya hanii

(16,496 puan) tarafından
+1

Şaka mısın arkadaşım gelip gelip burda hamile miyim diye post açıyorsun bide insanları tersliyorsun. Değilsin diyor işte herkes anlamıyor musun. Üstüne bilmem kaç kere regl olmuşsun hala gebe miyim diyorsun. 

Burda insanlara bilmiyorsanız yorum yapmayın diye sallamak yerine kendin doğru düzgün korun da nikahsız çocuk getirme dünyaya. Allah akıl fikir versin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Beta HCG testi ilişkiden kaç gün sonra doğru sonuç verir?
Beta HCG kan testi, genellikle korunmasız cinsel ilişkiden sonraki 10. ile 12. günden itibaren gebeliği büyük oranda doğru tespit eder. Embriyonun rahme yerleşmesinin hemen ardından salgılanmaya başlayan bu hormon, kanda idrara göre çok daha erken ve hassas bir şekilde ölçülebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Erken dönemde yapılan Beta HCG testi yanlış sonuç verebilir mi?
İlişkiden hemen sonra yapılan testler, vücutta henüz yeterli miktarda Beta HCG hormonu üretilmediği için hatalı negatif sonuçlar verebilir. Bu nedenle, adet gecikmesini beklemeden çok erken yapılan testlerin sonucu kesinlik taşımaz ve gerekirse birkaç gün sonra tekrarlanmalıdır.
Beta HCG testi için günün hangi saati kan vermek gerekir?
Beta HCG testi için günün herhangi bir saatinde kan verilebilir, çünkü bu hormon düzeyi gün içinde açlık veya tokluk durumundan etkilenmez. Ancak sonuçların takibi açısından aynı saat diliminde ve aynı laboratuvar ortamında testin tekrarlanması değerlerin sağlıklı kıyaslanması için daha faydalı olur.
Beta HCG testi gebelik dışında hangi durumlarda yükselir?
Beta HCG hormonu gebeliğin yanı sıra bazı özel tıbbi durumlarda da yükselme gösterebilir. Bu durumlar arasında dış gebelik, mol gebelik, bazı yumurtalık kistleri veya nadiren bazı tümör çeşitleri yer alır; bu yüzden test sonuçları mutlaka bir uzman tarafından klinik tablo ile birlikte değerlendirilmelidir.
Adet gecikmesi olmadan Beta HCG testi yaptırsam kesin sonuç alır mıyım?
Adet gecikmesi yaşanmadan önce yapılan testler teknik olarak sonuç verebilse de kesin tanı için en sağlıklı zaman adet döneminin geciktiği ilk günlerdir. Erken testlerde çıkan düşük değerler bazen kimyasal gebelik gibi durumların erken takibi için kullanılsa da, kesin bir gebelik doğrulaması için adet periyodunun beklenmesi önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 209 göst.
0 oy
2 cevap 151 göst.
15 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pelin1 (921 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 142 göst.
+1 oy
1 cevap 172 göst.
30 Ağustos 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Fatma sis (21 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,934 soru

24,625,296 cevap

364,799 kullanıcı

...