29 aylık çocuğumun boyu kaç cm olmalı?

0 oy
262 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (7,521 puan) tarafından

Anneler 29 ya da 30 aylik  çocuklarınızın boyu kac

8 Cevaplar

0 oy
(7,521 puan) tarafından

Olan yokmu  kızlar

-Reklam-
0 oy
(5,630 puan) tarafından

Hatırlamıyorum ama kızım 2 yaşında 90 cm 3 yaşında 98 cmdi mantıken ortasında 94cm civarıydı

(7,521 puan) tarafından

Boyu gayet iyimis

0 oy
tarafından

Kızım 31 aylık olacak 96 cm biraz minyonuz biz 

(7,521 puan) tarafından

Boyu gayet iyi

tarafından

Bana kısa geliyor yinede 🤭 2 buçuk yaş izleminde ölçüsü alındı16 kilo   sizinki kaç

(7,521 puan) tarafından

Boyu 89 kilo 12

(5,630 puan) tarafından

Hayir kilo boy kızınız %90 persentil 😅 benim 3 yaşında kızım 15kg 98cm cikmisti ona rağmen doktor iyi demişti. 2.5 yaş 96 cm 16 kg çok iyi maşaAllah. Şuan kızım 4 yaş 3 aylık 17.2kg 

0 oy
(12,162 puan) tarafından

88-89  gibi bir şey tam hatırlamıyorum geçen ay ölçmüştü doktor. 29.5 aylık şu an

(7,521 puan) tarafından

Kızımda o civarlarda boyu sanki bana kıza geliyor

(12,162 puan) tarafından

persentil olarak ortanın altı çıkıyor. ama benim kızım doğduğundan beri öyleydi. arkadaşımın kızı da persentilde üst sınırda çıkıyor, 10 gün büyük benim kızımdan 😅 işte hepsi farklı 

0 oy
(2,778 puan) tarafından

98cm kızım 30 aylık

(5,630 puan) tarafından

Baya uzun. Bizim ki tam 3 yaşta 98di. Ona rağmen doktor uzun demişti 

(7,521 puan) tarafından

Maşallah demek anne ya da bana uzun genetik galiba ya da boy uzaması için kullanmış olduğunuz birşey varmi

0 oy
(2,991 puan) tarafından

Dört yaş erkekler kaç cm merak ettim en son 105 cmdik

(5,630 puan) tarafından

Erkek değil ama 4 yas kontrolde 106cm çıkmıştı kızım 

0 oy
(2,111 puan) tarafından

3 yaşını 8 ay geçti. 100 cm. Geniz bademcik ameliyatı oldu yazın. Kg aldı. Ama boyu aynı kaldı. Yaşıtlarına göre uzun duruyor. Ben ve eşim 1.72 boyumuz. Bakalm daha uzar elbet. 

0 oy
(16,794 puan) tarafından

24 aylık 96 sm oğlum 

Her çocuk gelişimi farklı 

tarafından

Oğlun uzun galiba 

(16,794 puan) tarafından

o taraf hepsi uzun ama sağlıklı olsunlar da

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

29 aylık çocuğun boyu kaç cm olmalıdır?
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 29 aylık erkek çocukların boyu ortalama 90-95 cm, kız çocukların ise 89-94 cm aralığında seyretmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki her çocuğun gelişim süreci kendine hastır ve bu değerler sadece genel bir referans aralığı sunar.
29 aylık çocuğun boy gelişimi nasıl takip edilir?
29 aylık çocuğun boy gelişimi, düzenli olarak çocuk doktoru kontrollerinde yapılan persentil ölçümleriyle takip edilir. Ebeveynler, çocuğun kendi boy eğrisini istikrarlı bir şekilde sürdürmesine dikkat etmeli ve ani duraklamalar veya aşırı artışlar gözlemlendiğinde mutlaka uzman görüşü almalıdır.
29 aylık çocuğun boyu yaşıtlarına göre neden kısa olabilir?
29 aylık bir çocuğun boyunun yaşıtlarına göre kısa olması genellikle genetik faktörlerden, beslenme düzeninden veya uyku kalitesinden kaynaklanır. Ailedeki boy ortalaması çocuğun büyüme potansiyelini doğrudan etkiler; ancak sağlıklı bir beslenme ve yeterli D vitamini alımı da boy gelişimi için kritik öneme sahiptir.
29 aylık çocuklarda boy uzamasını etkileyen faktörler nelerdir?
Boy uzamasını etkileyen en temel faktörler genetik miras, protein ve kalsiyum ağırlıklı dengeli beslenme, düzenli uyku ve fiziksel aktivitedir. Büyüme hormonu ağırlıklı olarak derin uyku evresinde salgılandığı için 29 aylık dönemde çocuğun kesintisiz ve kaliteli bir uyku düzenine sahip olması büyük önem taşır.
29 aylık çocukta boy gelişimi geriliği nasıl anlaşılır?
Boy gelişimi geriliği, çocuğun büyüme eğrilerinde (persentil tabloları) 3. persentilin altında kalması veya uzun süre boyunca boy artışının durması ile kendini belli eder. Eğer çocuğunuzun boyu uzun bir süredir hiç artmıyorsa veya persentil çizelgesinde ciddi bir düşüş gözlemliyorsanız, bir çocuk endokrinolojisi uzmanına başvurmanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 692 göst.
4 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 512 göst.
16 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 444 göst.
28 Mart 2021 Diğer kategorisinde Balyavrularim (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 495 göst.