Bulaşık makinem kurutmuyor, ne yapmalıyım?

0 oy
384 göst.
Diğer kategorisinde (569 puan) tarafından

imagedolaplari döktüm makine güzel kurutmadi tek tek çıkarıp kuruladim . Şimdi dolaplari silip içine kim yerleştirecek keşke hiç kalkismasaydim😂

2 Cevaplar

0 oy
(2,134 puan) tarafından

benimde bi girişmem lazım ya 🥲 cesaretim yok 😅

(569 puan) tarafından

Valla üçüncü postayı dizecem artık omuzlarım çöktü yukarda dolaplar in çık çok yorucu

(2,134 puan) tarafından

bide bu havalar uygun değil temizlik için ahhajajsjsj ondan yapmıyorum (benim bahane 🙊) 

-Reklam-
0 oy
(1,233 puan) tarafından

Kolay gelsin niye kurutmuyor ya benim bardak salonda çoktu valla silmedim lekeli koyddum elime gelince siliyim dedim

(569 puan) tarafından

Bozulmuş canım sulu sulu çıkıyor 

(1,233 puan) tarafından

Benimki bozuk degilken öyle yıkadı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bulaşık makinesi neden kurutma yapmıyor olabilir?
Bulaşık makinesinin kurutma yapmamasının en yaygın sebebi parlatıcı gözünün boş olması veya ısıtma rezistansında meydana gelen bir arızadır. Makinenin içindeki nemin tahliye edilememesi veya program bitiminde kapağın hemen açılmaması da bulaşıkların ıslak kalmasına neden olabilir. Öncelikle parlatıcı seviyesini kontrol etmeli ve makinenin filtrelerinin temiz olduğundan emin olmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bulaşık makinesindeki ıslak bulaşıklar nasıl hızlı kurutulur?
Bulaşık makinesi programı bittikten sonra bulaşıkların kendi kendine kuruması için makine kapağını yaklaşık 10-15 santimetre aralıkla aralayarak bir süre bekletmek en etkili yöntemdir. Bu işlem makine içindeki sıcak ve nemli havanın dışarı çıkmasını sağlayarak kuruma süresini ciddi oranda hızlandırır. Eğer bulaşıklar hala ıslaksa, temiz bir mutfak havlusu ile silmek veya bir süre tezgah üzerinde havalandırmak gerekebilir.
Bulaşık makinesi düzeni kurutma performansını etkiler mi?
Bulaşık makinesi düzeni kurutma performansını doğrudan etkiler çünkü suyun ve ısının tüm parçalara eşit dağılması gerekir. Özellikle plastik kaplar, su birikmesine müsait oldukları için alt sepet yerine üst sepete eğik şekilde yerleştirilmelidir. Ayrıca, parçaların birbirine temas etmemesi ve su püskürtme kollarının önünün kapanmaması, makinenin daha verimli çalışmasını ve daha kuru sonuçlar vermesini sağlar.
Bulaşık makinesi dolap içleri nasıl temizlenir ve silinir?
Bulaşık makinesinin yerleştiği dolap içlerini silerken, ahşap yüzeylere zarar vermemek adına nemli ve deterjanlı yumuşak bir bez kullanmak yeterlidir. Temizlik sırasında aşırı su kullanımından kaçınmalı ve dolabı sildikten hemen sonra mutlaka kuru bir bezle üzerinden geçmelisiniz. Rutubet oluşumunu engellemek için dolap içini sildikten sonra tamamen kuruyana kadar kapağı açık bırakarak havalandırmak oldukça önemlidir.
Bulaşık makinesi neden tam kurutmuyor ve ne yapmalıyım?
Bulaşık makineniz tam kurutmuyorsa, ilk olarak kullandığınız parlatıcının miktarını artırmayı deneyin çünkü parlatıcı suyun bulaşık üzerinden hızla akmasını sağlar. Ayrıca yıkama programının sonunda makinenin yeterli sıcaklığa ulaştığından emin olun; eco veya kısa programlar bazen daha az ısı üreterek kurutma performansını düşürebilir. Sorun devam ederse ısıtma elemanında veya fan sisteminde teknik bir arıza olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 438 göst.
28 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Casperiye (11,487 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 243 göst.
7 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 341 göst.
24 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde aymira korkmaz (269 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,312 soru

24,617,033 cevap

364,396 kullanıcı

...