Fazla aşureyi buzluğa atabilir miyim, tadı değişir mi?

0 oy
458 göst.
Diğer kategorisinde (1,010 puan) tarafından

Çok özür diliyorum inşallah aseren yoktur ,aşure var fazla ,mastit oldum emzirmedigim halde ,süt yapıyor biliyorsunuz ziyan olmasın dedim buzluğa atan varmı 

14 Cevaplar

+1 oy
(2,532 puan) tarafından

Atılırmış canım ama üzerine fındık fıstık eklemeden atacakmışsın Bir de tamamen soguyunca koyacaksın

(1,010 puan) tarafından

Fındık fıstık yok cnm biraz ceviz vardi sadece 

-Reklam-
0 oy
(6,617 puan) tarafından

Valla ben attim ama çıkarınca 

Eski lezzeti tadı kacmisti canım 

Yiyemedim bile 

(1,010 puan) tarafından

Asa valla nebilim atmazsam ziyan olur ,ben gene atayım olmazsa başka bir çaresine bakarim

0 oy
(1,175 puan) tarafından

Aşeren yok ama diyette olup ben gibi bir ah çekenler vardır illaki😅 atılır canım ama sulu bir şey olduğu için çıkarınca aşırı bir buz tadı oluyor. 

(1,010 puan) tarafından

Deme öyle yaaaa🙈 inşallah çıkarınca iyi olur 

0 oy
(2,669 puan) tarafından

At canım at bende atarım vallahi azcık tadı kaçıyor ama yiyiliyor 🤗

(1,010 puan) tarafından

İnşallah iyi olur 🙈sağol cnm 

(2,669 puan) tarafından

Şifa olsun bol bol süt olsun inşallah canim 🤗

(3,647 puan) tarafından

Gaz yapar mı ,yeni doğum yapana özellikle.deneyen varmı 😊

(8,753 puan) tarafından

Evet gaz yapıyor nohut fasülye buğday var bunlar çok fazla gaz yapar. Yengem bebeği varken yemişti bebeği gazdan mahfolmuştu

0 oy
(7,871 puan) tarafından

Atılıyor evet

(1,010 puan) tarafından

Sağol canım 

0 oy
(190 puan) tarafından

Alt komşum konserve şisesine koydu  güzel oluyormuş tadı 

(1,010 puan) tarafından

Şişe olayına hiç giremiyorum ya ,hep bi korku var bende zehirlenirim diye ,menemeni bile kavanozlayamiyorum

0 oy
(1,826 puan) tarafından

Annem atmıştı çıkarttığında aynı tadı olmuyo ben sevemedim yiyemedim valla

(1,010 puan) tarafından

Bazıları iyi diyor bazıları kötü, inşallah iyi olur ya

0 oy
(843 puan) tarafından

Canım biz atıyoruz ama çözüldükten sonra tekrar kaynatıyoruz biraz suyla yeni yapılmış gibi oluyo

Bide biz kavanoza da koyuyorux sıcakken konserve gibi o da gayet iyi 

(1,010 puan) tarafından

Dediğin gibi yaparım ozaman canım çok çok sağol 😊

(843 puan) tarafından

Rica ederim 🥰

0 oy
(1,424 puan) tarafından

Ben iki kere attım canım birisi çok iyi oldu aynı yaptığım gündeki gibi oldu tadı vs dahi.. ama ikinci attığım da kesik gibi oldu hani yoğurt çorbası kesilir ya öyle gibi oldu.

0 oy
(4,038 puan) tarafından

Annem yaptığından benim için atmıştı ama tadı çok bozulmuştu. Donup tekrar çözdürünce içi sulanıyor

0 oy
(1,649 puan) tarafından

Buğday kum gibi olur biraz değişir ziyan olmasın diye at istersen

(1,010 puan) tarafından

Güzel diyenler var ama 🙈

0 oy
(3,647 puan) tarafından

Atılır, sonra çözününce ısıt ye.kıvamı koyulduğu için az içme suyuda döküyorum ben. Annem yaptığı zaman çok yapar.ablam yada ben denk gelmediysek buzluğa atar yedirir muhakkak 🥰🥰❤️ afiyet şifa olsun 

(1,010 puan) tarafından
+1

Ayyy çok sağol cnm benim ya 🙈

0 oy
(19,296 puan) tarafından

Bana göre pişen bişey buzluğa girince tadı bozuluyor. Ben konserve şekilde yapıyorum küçük kavanozlarda canım istedikçe bir tane açıp yiyorum. 

0 oy
(54,624 puan) tarafından

cok seviyorum diye koydum tadı kötü olmustu komsularina ver daha iyi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aşure buzluğa atılır mı ve tadı bozulur mu?
Aşure, doğru saklama koşulları sağlandığında buzlukta 3 ile 6 ay arasında tazeliğini koruyarak saklanabilir. Aşureyi dondurucuya atmadan önce oda sıcaklığına gelmesini beklemeli ve hava almayan, kilitli poşet veya sızdırmaz plastik kaplara bölerek yerleştirmelisiniz.
Dondurucudan çıkan aşure nasıl çözdürülür ve yenir?
Buzluktan çıkardığınız aşureyi en sağlıklı şekilde çözdürmek için bir gece önceden buzdolabının alt rafına alarak yavaşça çözülmesini sağlamalısınız. Çözünen aşureyi tüketmeden önce hafifçe karıştırarak kıvamını düzeltebilir, gerekirse üzerine taze nar veya ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.
Emzirme döneminde aşure yemek süt yapar mı?
Aşure, içerdiği kuru baklagiller, kuru meyveler ve kuruyemişler sayesinde emziren anneler için oldukça besleyici ve süt artırıcı özelliklere sahip bir tatlıdır. Ancak içeriğindeki şeker oranı yüksek olduğu için porsiyon kontrolüne dikkat edilmeli ve gün içinde bol su tüketilerek denge sağlanmalıdır.
Aşure buzlukta saklanırken nelere dikkat edilmelidir?
Aşureyi saklarken en önemli kural, porsiyonluk kaplar kullanmaktır; böylece ihtiyacınız kadarını çözdürüp geri kalanını dondurucuda tutabilirsiniz. Ayrıca aşurenin üzerine koyduğunuz süslemeleri, yani nar, tarçın veya kuruyemişleri dondurmadan önce değil, servis anında eklemeniz lezzet kalitesini artıracaktır.
Buzlukta bekleyen aşurenin bozulduğu nasıl anlaşılır?
Buzluktan çıkardığınız aşurenin renginde matlaşma, ekşimsi bir koku veya yüzeyinde alışılmadık bir doku değişikliği varsa tüketilmemesi gerekir. Doğru şekilde dondurulan aşurede bozulma belirtisi olmaz, ancak dondurucunun sıcaklık dengesinin korunması gıda güvenliği açısından büyük önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 235 göst.
14 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Ervabebek (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 429 göst.
27 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 973 göst.
17 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 133 göst.