2,5 yaşındaki çocuğuma menenjit aşısı yaptırabilir miyim?

0 oy
214 göst.
Diğer kategorisinde (2,529 puan) tarafından

Oğlumun tüm aşıları menenjit harici tam. Hemşireye sordum bexero, meningog vb bir sürü türünü sıralamıştı. Açıkçası kafam karışmıştı.Yapmadım. . Bebeğim şuan 2 buçuk yaşında. Araştırdım geç değilmiş yarın sağlık ocağına gidip sorucam

Çocuklar bu aşıyı ağır geçiriyormuş. Doğru mu. Bugunkü haberde o yavrunun vefat haberini duydum çok üzüldüm. Oğlumda da olmayınca iyice korktum. 

2 Cevaplar

+1 oy
(12,939 puan) tarafından

ateş yapıyor evet 1.5 gün falan sürüyor

2 aşı var menenginok a ve menenginok b için

bexero ve nimeriks. çocuk doktoruna git aşı planlaması oluştursun 

(2,529 puan) tarafından

Teşekkür ederim

-Reklam-
0 oy
(297 puan) tarafından

ben yaptırdım her bünye farklı kızımda çok öyle yan etki olmadı en azından için rahat bence sizde yaptırın geç değil doktor planlama yapıyor sağlık ocağına gitseniz de boş onlar çocuk doktoruna yönlendiriyor 

(2,529 puan) tarafından

Teşekkür ederim. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2,5 yaşındaki çocuğuma menenjit aşısını geç mi kaldım?
2,5 yaşındaki çocuklar için menenjit aşısı geç kalınmış bir dönem değildir. Çocuklarda menenjit aşıları, yaşa bağlı olarak belirlenen doz sayısıyla her yaş grubunda uygulanabilir. Aşı şemasının tamamlanması, özellikle kreş veya sosyal ortamlara giren çocuklarda bağışıklık kazanılması için doktorunuz tarafından planlanarak hemen başlatılabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde menenjit aşısı yan etkileri ağır mı geçer?
Menenjit aşıları sonrası görülen yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir; en sık karşılaşılan durumlar aşı yapılan bölgede ağrı, hafif kızarıklık ve kısa süreli ateştir. Bu etkiler aşının vücutta bağışıklık yanıtı oluşturduğunun bir göstergesidir ve genellikle 24-48 saat içinde kendiliğinden düzelir. Ciddi yan etkiler oldukça nadir görülmektedir.
Çocuklar için menenjit aşısı türleri nelerdir?
Çocuklar için uygulanan menenjit aşıları temelde iki ana grubu kapsar; bunlar Menenjit B ve Menenjit ACWY aşılarıdır. Menenjit B aşısı genellikle iki yaş öncesi başlangıçlarda farklı dozlarda uygulanırken, ACWY aşıları daha geniş bir koruma spektrumu sağlar. Doktorunuz çocuğunuzun yaşına ve aşı geçmişine bakarak hangi türün kaç doz yapılacağını belirleyecektir.
Menenjit aşısı yaptırmazsam çocuğum risk altında mı?
Menenjit, hızlı ilerleyen ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir enfeksiyon türüdür; bu nedenle aşılanmamış çocuklar risk grubunda kabul edilir. Aşı, menenjite neden olan bakterilere karşı güçlü bir savunma mekanizması oluşturarak hastalığın ağır seyretmesini veya kalıcı hasar bırakmasını önlemek için en etkili tıbbi yöntemdir.
Menenjit aşısı takvimi nasıl oluşturulur?
Menenjit aşısı takvimi çocuğun ilk aşılandığı yaşa göre değişiklik gösterir. 2,5 yaşındaki bir çocukta, belirlenen aşı markasına göre toplam doz sayısı daha az olabilir. Uzman bir hekim, çocuğunuzun aşı geçmişini inceleyerek koruyuculuğu en üst seviyeye çıkaracak en uygun aşı aralıklarını ve doz programını hızlıca oluşturacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 125 göst.
0 oy
7 cevap 196 göst.
+1 oy
11 cevap 330 göst.
25 Aralık 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meriyadairem& (3,344 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 269 göst.

Kategoriler

1,505,430 soru

24,577,098 cevap

362,246 kullanıcı

...