TOKİ engelli başvurusu yapınca ödemeler hemen mi başlar?

0 oy
642 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (2,296 puan) tarafından

Merhaba hanimlar ben engelli bolumunden tokiye basvuru yaptim kiradayim eger kurada cikarsam insallah cikar ev sahibi olmayi cok istiyorum ancak odemelerin hemen yapilcagini yaziyor internet kesin bir bilgi degildir insallah bilginiz var mi daha odemeler hakkinda bilgi vermediler sanirim bilgisi olan yazabilir mi eger simdi odenirse cift kira odeyemeyiz yine ev sahibi olmak hayal olur pesinati da var daha cok zor Rabbim herkese yardimcisi olsun dua eder misiniz bana cok zor gunler geciriyorum hem maddi hem manevi kalca protez amaliyati oldum 3 ay oldu halen yurutecle yuruyebiliyorum evin icindeyim a dan z ye butun isi esim yapiyor cok sukur sinavdayim insallah bunlarda gelir gecer

5 Cevaplar

0 oy
(2,518 puan) tarafından

zannetmiyorum . kuzenim bikac akraba evleri yikildi toki yapti. 5 senede teslim edildi ev yikidiktan sonra bes senede yapilip teslim edildi. suan  oturuyorlar odemeleri yapiyorar tapu odeeler bitince alinacakmis. suan sadece oturma haklari var yani. 

benimde 160 dairelik site icinde evim yikildi 4 senedir oraya girecek muteahhit yoktu. yeni anlamsya yaptik vekalet verdik.  odemeler ev yapildiktan sonra baslayacak bizimde. 

ama simdi senin yapilmis eve  kura ile cikacaksa. yerlesirsin kira gibi odemeleri yaparsin.

(2,296 puan) tarafından

Insallah oyle olur cok tesekkur ederim 

-Reklam-
0 oy
tarafından

500 bn konut  projesi  

Kurada adın  çıkıyor  daha sonra ödeme yapiyorsnz  200 270 bn civarı evin kac m² olduğuna göre değişiyor 

Daha sonra hemen başlıyorsun taksit odmeye ev 3 4 5 yıla anca teslim edilir

Bu diger toki gibi değil ger tokinin  farklı şartları var deprem konutlarina içine girince  ödeme başladı bu öyle değil 

Kesin bilgi

(2,296 puan) tarafından

Hayirlisi olsun ne diyelim cok tesekkur ederim

0 oy
(2,454 puan) tarafından

Kurada ismin çıkarsa sözleşme yapılırken peşinat ı veriyorsun sonra taksitleri ödemeye baslıyor hemen

(2,296 puan) tarafından

Hayirlisi olsun cok tesekkur ederim

0 oy
(9,298 puan) tarafından

Benim arkadaşıma toki çıktı kurada çıkınca peşinat verdi ev teslim edilince taksit ödemeye başladı zaten ev teslim olmadan taksit ödenmez hem kira hem toki ödemesi zor olur zaten o kadar ödeme yapabilen kişi çoktan ev sahibi olurdu

(2,296 puan) tarafından

Yani mantikli hakkimizda hangisi hayirliysa o olsun Rabbim buyuk cok tesekkur ederim

(9,298 puan) tarafından

Rica ederim benim annemin de evi yok oda girdi TOKİ ye inşallah hem anneme hemde sana çıkar ev sahibi olursunuz

(2,296 puan) tarafından

Allah razi olsun insallah hayirlisi olsun dua edicem annenize. ev sahibi oluruz 

(9,298 puan) tarafından

Sağol bende bu kandil günü senin için duâ ettim 🤲

0 oy
(7,149 puan) tarafından

Deprem evleri dışında olanlarda peşinat veriliyor ve hemen taksit başliyor diye biliyorum

(2,296 puan) tarafından

Hayirlisi olsun cok tesekkur ederim Mevlam ne eylerse guzel eyler

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

TOKİ engelli başvurusu kura sonrası ödemeler ne zaman başlar?
TOKİ projelerinde kura çekimi sonrası asil hak sahipleri belirlendiğinde sözleşme imzalama aşamasına geçilir. Peşinat ve taksit ödemeleri, kura çekiminden hemen sonra değil, idare tarafından duyurulan sözleşme imzalama tarihleri ile birlikte başlar. Ödemelerin ne zaman başlayacağına dair güncel ve resmi bilgilendirme, TOKİ'nin resmi web sitesi üzerinden ilgili proje sayfasında ilan edilen takvim doğrultusunda yapılır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
TOKİ engelli kategorisi için ödeme planı nasıl oluşturulur?
Engelli vatandaşlar için ayrılan kontenjanlarda ödeme planları, projenin niteliğine göre değişiklik gösterse de genellikle toplam bedelin belirli bir yüzdesi peşinat olarak alınır ve kalan tutar 180 veya 240 ay gibi vadelerle taksitlendirilir. Ödemeler, sözleşme imzalanmasını takip eden aydan itibaren başlar. Taksit tutarları ise memur maaş artış katsayısına veya sabit oranlara göre belirlenen periyotlarla güncellenebilir.
TOKİ kurasında ev çıkarsa peşinat hemen mi ödenmelidir?
Kura sonucunda hak sahibi olan kişilerin peşinat ödemeleri, hak sahipliği süreci kesinleşip gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacağı sırada yapılır. Hemen kura gününde bir ödeme yapılması gerekmez. Hak sahipleri, kendilerine tanınan sözleşme imzalama süresi içerisinde belirlenen peşinat tutarını bankaya yatırarak yasal süreci tamamlamakla yükümlüdür.
TOKİ engelli hak sahipliği ödemelerinde kolaylık sağlanıyor mu?
TOKİ, engelli kategorisinden hak sahibi olan vatandaşlar için özel ödeme kolaylıkları sunmaktadır. Engelliler için uygulanan indirim oranları veya vade seçenekleri her projenin kendi şartnamesinde detaylıca belirtilir. Hak sahipleri, sözleşme aşamasında kendilerine sunulan indirim oranlarını ve taksit öteleme gibi seçenekleri ilgili banka şubelerinden detaylıca öğrenebilirler.
TOKİ ödeme tarihleri hakkında nereden bilgi alabilirim?
TOKİ ödeme tarihleri ve proje detayları hakkında en doğru bilgiye TOKİ'nin resmi internet sitesi olan toki.gov.tr adresindeki 'Satış Duyuruları' bölümünden ulaşılabilir. Ayrıca, başvuru yapılan bankanın ilgili şubesi, sözleşme imzalama süreci ve ödeme planları konusunda hak sahiplerini bilgilendirmekle görevlidir. Sosyal medya veya forumlardaki teyitsiz bilgiler yerine resmi duyuruları takip etmek önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 222 göst.
17 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Melek8663 (2,324 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 306 göst.
2 Şubat 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Elif2021 (2,296 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 317 göst.
6 Kasım 2025 Diğer kategorisinde pikachu.53 (2,454 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 668 göst.