Lohusalık depresyonu ve yoğun stresle nasıl başa çıkarım?

0 oy
342 göst.
Diğer kategorisinde (4,083 puan) tarafından

Hamilelikte depresyonun dibine dibine vurub bu da yetmeyince lohusalıkda stresten alerji oldum. Çok bunalıyorum. Çok ağır ameliyatım geçti. Bi el uzatıb yardım eden olmadı. Ama zır zır günde 40 kere arıyorlar. 2küçük bebek, büyük aile, lohusa kadın buna istirahet lazım demiyorlar. Hele bi dedikodusu gidiyor ariyoruz açmıyor diye.  En son az evel halama bıktım arama yazdım üstüne vatsapı sildim. 🤣 Yeter ya yeterrrr. Arıyıb akıl verenlerden usandım. Çok düşünüyorsan para ver demi

7 Cevaplar

+3 oy
(281 puan) tarafından

Yani şimdi bu postun üstüne ne yazılır sinirlenip wp silen bize de sinirlenir bunu da siler şuan size para da veremeyeceğimize göre silin gitsin😂😂

(4,083 puan) tarafından

🤣🤣🤣 Alerjim azaldı ya. Biraz rahatladım. Annemide yarin postalayacağım. Bu sefer yalnızlık istiyorum. Bi dağın başında bi ormanda evim olsun kimsenin olmadığı☺️☺️

-Reklam-
0 oy
(8,479 puan) tarafından

Valla oluyor o dönemde hersey gersey gözüne batıyor 

0 oy
(5,330 puan) tarafından

Telefondan silmek değil de sürekli sessizde kullanmak mantıklı olabilir müsait olduğunda dönersin bu zor günler geçici daha zor günler seni bekliyor 🤭😂😂

0 oy
(2,669 puan) tarafından

Hahahahahaaa kızzz sakin ol şampiyon bugünlerde geçer elbet 😂

0 oy
(7,871 puan) tarafından

Kız sende bir alemsin aramasalardıda neden aramıyorlar diye burada dert yakınırdın . Eski postlarını hatırlıyorum çünkü senin . Çok rahatsız oluyorsan eğer telefonunu sessize al canm böylelikle sorun çözülmüş olır 

0 oy
(4,637 puan) tarafından

Herkese gıcık oluyordum ya arayana da gelene de insan huzur istiyor ama nerde 

0 oy
(143 puan) tarafından

Azeri guzeli sen o deprosyanlar için ne acılar ne aşamalar cektın yasa dıbıne kadar o dipten dipdiri cık güçlen oyle kal. İki tane mis gibi evladın al kucagına kokla gerısını de bosver 

(143 puan) tarafından

HHafızanı yokla ortalıkta yoktum dıye de tamamen unutmadın sanırım 

(4,083 puan) tarafından

Canımmm çok özledim iyiki tekrar karşılaştık. Bi kızım oldu benim. Çok tatlı çok seninkiler kadar olamasada☺️☺️

(143 puan) tarafından

Yaaa kesın sana benzıyordur bır zaaman gozyası akıttıgın hersey suanda kucagında bak .

(4,083 puan) tarafından

Özelden mesaj atamiyorum

(143 puan) tarafından

Nıye kız

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Lohusalık döneminde depresyon ve yoğun stres nasıl yönetilir?
Lohusalık depresyonu ve stres yönetimi için ilk adım, yaşadığınız duyguların geçici olduğunu kabul ederek uzman bir psikolog veya psikiyatristten profesyonel destek almaktır. Gün içerisinde kendinize en az 30 dakikalık dinlenme süreleri ayırın, mükemmeliyetçi beklentilerden uzaklaşın ve çevrenizden gelen sürekli müdahaleleri nazikçe ancak kesin bir dille reddederek sınırlarınızı belirleyin.
Lohusalık döneminde stres kaynaklı alerji neden olur?
Lohusalık döneminde vücudun yaşadığı yoğun hormonal değişimler ve yüksek stres seviyesi, bağışıklık sistemini baskılayarak ciltte kaşıntı, döküntü veya alerjik reaksiyonların tetiklenmesine neden olabilir. Psikolojik baskı arttıkça vücut kortizol salgılar ve bu durum uzun vadede fiziksel sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir; bu belirtileri azaltmak için stres faktörlerini minimize eden bir yaşam düzeni şarttır.
Yeni doğum yapmış bir anne sosyal çevresine sınırları nasıl koymalı?
Sosyal çevrenize sınırlar koymak için en etkili yöntem, iletişimi kontrollü bir şekilde kısıtlamaktır; örneğin telefon bildirimlerini kapatmak veya belirli saatlerde görüşmeye kapalı olduğunuzu net bir şekilde ifade etmek gerekir. Kendinizi suçlu hissetmeden, iyileşme sürecinizin önceliğiniz olduğunu hatırlayın ve beklentileri değil, kendi ruhsal ve fiziksel sağlığınızı odak noktasına alın.
Zorlu bir doğum sonrası toparlanma süreci nasıl hızlandırılır?
Zorlu bir doğum sonrası toparlanma süreci için öncelikle fiziksel dinlenmeye odaklanmalı ve ev işleri veya bebek bakımı konusunda aile üyelerinden somut, görev bazlı yardımlar talep etmelisiniz. Beslenmenize dikkat ederek, yeterli su tüketerek ve mümkünse kısa süreli yürüyüşler yaparak vücudunuzun onarım sürecine destek verebilir, tıbbi kontrollerinizi ise aksatmadan sürdürebilirsiniz.
Lohusalıkta yalnızlık hissiyle başa çıkmanın yolları nelerdir?
Lohusalıkta yalnızlık hissiyle başa çıkmak için benzer süreçlerden geçen diğer annelerin olduğu destek gruplarına katılmak, yalnız olmadığınızı anlamanızı sağlayarak duygusal yükünüzü hafifletir. Etrafınızdaki kişilerden beklediğiniz desteği göremiyorsanız, profesyonel bir destek alarak kendi duygusal dayanıklılığınızı artırabilir ve bu süreci daha yönetilebilir kılabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 320 göst.
13 Mart 2026 Diğer kategorisinde Momy34 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 206 göst.
15 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Mavimelek3 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 213 göst.
30 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Ilknur17 (670 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 488 göst.