Hamileyken adet kanaması gibi yoğun kanama normal mi?

0 oy
175 göst.
Diğer kategorisinde (214 puan) tarafından

Sorum hamileyken hiç adet gördünüz mü?  Bu arada bahsettiğim böyle bir iki damla değil bildiğin adet kanaması ve bir hafta sürmesi. Lütfen aydınlattın beni kızlar 

4 Cevaplar

0 oy
(415 puan) tarafından

Çift rahim tehşisi kondu mu daha önce eger öyleyse hamileykende korunmaya devam etmelisin

-Reklam-
0 oy
(12,945 puan) tarafından

adet kanaması gibi değil de hzun süreli kanama olanlar oluyor. sürekli yatarak gebelik geçiyorlar falan. ya da diğer arkadaşın dediği gibi çift rahim olayı, bi rahimde bebek geliştiren diğer rahşm yumurtlamaya devam ediyor 

(5,179 puan) tarafından

Aynen benim ilk 3 aylık dönemde çok kanamam olurdu düşük yapıyorum sanıyordum.sonra 5.aylarda tekrar yaşamıştım.bütün grbeliklerim bu şekilde geçiyor.

0 oy
(1,787 puan) tarafından

Bende olmadı hiç sadece ilk gebelikte yerleşme kanaması olmuştu 

0 oy
(210 puan) tarafından

Bizim bi komşumuz var öyle her ay düzenli adet görür ama hamileykende, asla hamile oldugumu bilmem belirti felanda yaşamıyorum sadece bebek hareket edince anlıyorum dedi, 7 çocuğu var hepsinde öyle olmuş 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileyken adet kanamasına benzer yoğun kanama yaşamak normal mi?
Hamilelik döneminde görülen yoğun ve adet benzeri kanamalar normal kabul edilmez ve mutlaka tıbbi değerlendirme gerektirir. Yerleşme kanaması genellikle birkaç damla şeklinde ve çok kısa sürerken, bir hafta süren yoğun kanama düşük tehlikesi, dış gebelik veya plasenta sorunları gibi ciddi durumların işareti olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik döneminde bir hafta süren adet kanaması neden olur?
Gebelik sırasında bir hafta süren adet benzeri kanamalar düşük tehdidi, rahim ağzı enfeksiyonları, plasenta previa veya servikal polipler gibi çeşitli tıbbi komplikasyonlardan kaynaklanabilir. Bu tür kanamalar vücudun verdiği önemli bir sinyaldir ve kanamanın miktarından bağımsız olarak vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanına başvurulmalıdır.
Hamilelikte adet kanaması ile düşük belirtisi nasıl ayırt edilir?
Hamilelikte adet benzeri yoğun kanamalar genellikle düşük veya gebelik komplikasyonlarına işaret ederken, yerleşme kanaması çok hafif ve kısa sürelidir. Eğer kanamanız bir hafta sürüyorsa ve pıhtılı, yoğun bir yapıda ise bu durum düşük belirtisi olabileceği için hemen bir sağlık kuruluşunda ultrason muayenesi yapılması hayati önem taşır.
Gebelikte adet kanaması yaşayanlar ne yapmalı?
Hamilelikte adet kanamasına benzer bir durumla karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk şey, fiziksel aktiviteyi durdurup istirahat ederek en yakın kadın doğum uzmanına başvurmaktır. Doktorunuz kanamanın kaynağını belirlemek için ultrason incelemesi yapacak, gerekirse hormon testleri isteyecek ve gebeliğin sağlığını korumak için uygun tedavi protokolünü başlatacaktır.
Hamilelikte adet görmek mümkün mü, bu kanama ne anlama gelir?
Tıbbi olarak gebelikte adet görmek mümkün değildir çünkü hamilelikte hormonlar adet döngüsünü durdurur. Adet kanamasına benzeyen yoğun kanamalar, gebeliğin devamını tehdit eden düşük riski veya plasental yerleşim problemleri gibi durumlardan kaynaklanır; bu nedenle bu kanamalar asla normal adet kanaması olarak değerlendirilmemelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 65 göst.
7 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Kadinca_7614687 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 258 göst.
0 oy
0 cevap 99 göst.
27 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serennn (1,663 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 153 göst.
19 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Neslihannn (60 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,465 soru

24,577,514 cevap

362,271 kullanıcı

...