Bu bir itiraftır.5 senelik evliyim şimdiye kadar hiç hamur açmadım hiç baklava tarzı zahmetli işlere girmedim su böreği tepsi böreği gibi el açması işlere girişmedim (hazır yufkadan yaptım yaptıysam) varmı aranızda benim gibi olan sayımızı bilelim
Bekarken bir iki denedim ama şekli amipe benziyordu yaptıklarımın. Çok da lüzumlu bir şey değil bana göre
Güldüm valla 😊benim içinde gerekli değil bu zamanlara geldik
ben herzamanki gibi anneme guvenirim bu konularda . kendim denemedim. hep annem yapar biz yeriz . sarma falana da sarmadim hic. annem yapar biz yeris pisirir verir bana. kislik konserve falan da yapmadim annem yapar ben kavanozlar bittikce boslari goturup dolulari alirim eve. ceviz findik kirar yaiklar kavanozlar veirir bana mesela .:) nebilim pirinc alir kendine banada alir nohut kurufasulye alir kendine banada alir . oyle seyleri hic kendim almam. o yuzden aslinda becereiksiz degilimdir ama herseyimi annem yapar. allah gecinden versin anneme bise olsa hicbiseyi i yapamayan bir beceriksiz kadin olarak kalirim😂😂yenigelin gibi ordan burdan tarif bakarim😂😂
Sen anneye sırtını dayamış gidiyorsun desene ben annemden sadece tereyağı isterim oda herşeye bedel benim için 🥳
aynen ya biyandan iyi biyandanda iste hic yaomayinca bilmiosun denemiosun . aynen tereyagida kendine trabzondan samsundan getittirir banada verir bittikce siparis eder. isterdim bende sahsen hamurisi falan yapabilmek . ama hic denemedigim icin bilmiyorum😂 biz hazir yufkadan devam
Aynen öyle ses etme 🔊🔊🔊
Makineler hallediyor hiç uğraşamam daha faydalı şeylere zaman ayırıyorum
Bazen özeniyorum özellikle çocukları okula giden anneler hergün çeşit çeşit yapıyor veya evde misafir ağırlayanlar içimden diyorum ne becerikli insanlar var ben börek olsun hamur açmak vs hiçbirini yapmadım becerebilir miyim bilmiyorum çocuğum okula gidince ben yandım diyorum
Makineler ile denerseniz inanın zorlanmayacagınızı çok vaktinizi almayacagını sizde göreceksiniz
İlerde alırsam hamur makinesi aklıma siz gelirsınız 🤗
Nasip olur inşallah
İnşallah
Hamur işi yemekleri çok severim ve yaparım.
Maşallah ben hamurişi pek yemem belki onunda etkisi vardır
Actikta ne b.oka yaradim boswer hiç uğraşma bu zamanda yemek yapmayan ev temizlemeyen sabah çıkıp akşam eve dönen kadın yaraniyo
Öyle cidden para harcayan har vurup harman savuran yemek yapmayan hizmet etmeyen baştacı
Çok haklısın sana sonuna kadar katılıyorum
açmayı bilirim de uğraşmaya sevmem diyorum:))
kız sen beni çözmüşsunn hshhhs:))
Bu böyledir ama 😊🙃
şaka bir yana, ben bekarken tercümanlik yapıyordum ,hiç böyle değildim herşeye hevesle atlıyordum :)) artık 2 bebem var ,kimse kusura bakmasın ama hiç hamur açmakla uğraşamam.
Ben köye gidince annem ekmek yapmak için hamurun başına geçti kızım ekmek tahtasının üstüne çıktı heryeri birbirine kattı yeterince yoruyorlar fazla zahmete gerek yok cidden
Aynen öyle, biz hazır yufka ile devamm:))
Ben 🤷🏻♀️ asla sevmem. Ne hamur açarım ne el açması börek baklava yaparım . Asla sarma dolma da yapmam . Canımız isterse dışardan alırım ya da annem yapar benim için .
Kız sarma dolma niye onlar bir nebze daha kolay😎😬
Dolma neyse kolay bi nebze 3 5 tane dolduruyorum zaten yapsam 😅 ama sarma bir kere denedim tövbe ettim
Ben hamurişi beceremiyorum ne yazık ki
Yalnız değilsin
😂😂
Beş senede hiç açmadın mı🤔 Tuhaf geldi şuan, herkes yapıyor diye düşündüm 😇
Valla açmadım kimse de istemedi 😁istesede yapmam yapamam ama yufkadan tava böreği veya gözleme ıspanaklı börek yapmışlığım var kabul oluyorsa 😌
😅Kabul olur neden olmasın. Ben hamurla oynamayı çok severim (börek, çörek, poğaça). Fakat gel görki pizza hamurunu bir türlü tutturamam, kanayan yaram 😇
Poğaça da yaptım toplasan 4-5 kez ama böyle yumuşak şişkin olmadılar onu da bıraktım oda nazar boncuğu olsun
Sevmekle alakalı bence. İnsan isteyince yapmak istiyor. 😌
Babamın evinde herşeyi yaparım ama koca evinde hayır çünkü hak etmiyor
Bilip yapmayanlardansın sende ☺
Çok severim açmayı. Hatta genelde tavam küçük diye bezeleri küçük alıp servis tabağının iki katı büyüklüğünde açarım. Amannn derim yaaa az daha büyük tepsim olaydı da daha açıvereydim:) hatta bu sabah ırgat böreği yaptım 3 tepsi. Çevirmeli börek de deniyor . Ama ilgi alaka sevmeyle ilgili bence.
Evet mesela kek yaparım yiyen yok eşim yemez zaten kek poğaça vs kızım da küçük inan 10 gün kendim yer zorla bitirrim bende yapmıyorum hamur kek börek seven aile değiliz o yüzden fit takılıyoruz galiba
Yapıyorum canım mantı makarna hepsini şükür de canım isticek oda Ama yoğurma makinesi düşünüyorum dünden beri bakalım kaç paradır demedim eşime alalım 😂🙊
Maşallah 🧿🧿
Stresimi attığım ikinci yer mutfak.sinirli mutsuz olsam kusursuz olur her yaptığım.çocuklarım uslu olsa oturup baklava bile açarım.seviyorum bu şekilde rahatlamayı
Ne güzel yapana helal olsun 🧿
Annemde yufka açmayı bilmezdi bizde öğrenemedik işime geldiği kadarını yapabiliyorum elim lezzetli ve marifetli bende el acma borek yapabiliyorum arnavut işi yani
Zaten o börek baya zor ve meşakatli
Bekarken 18. 19 yaşlarındayken daha bir kere tek başıma lahmacun yapmisligim var bir kerede yengemle baklava açmıştım onun dışında evleneli 4 buçuk sene oldu iki defa da kaynanam ile yine baklava acmisligimyine bir defa da tek başıma yine lahmacun yapmisligim var severim yapmayı ama uğraşmaya vaktim olmuyor çocuklardan
Siz yapıyorsunuz yine 😶hiç yapmayanda var
Seviyorum yaa hele biriyle yapmak bana daha çok keyif veriyor
Hamur işini birak ilk zamanlar sevgiliyken kahvaltı hazırlamiştım ama nasi kendimce havalar la 😂😂
Fotoraf çektım story attım fln patatesler içi pişmemiş 😂😂
Gözleme börek pişi taze soğanli çörek hep buzluğumda bulunur . Vakit geçtikçe sevdim de
Hiçbiri bulunmaz bende 😆
Ooooo marifetli eller✋🖐👋
Ve cumartesi çoluk çocuk evde diye bir tepsi kaşarlı bir tepsi kıymalı su boregi yapan ben,😂 ben seviyorum uğraşmayı terapi gibi geliyor mutfak bana
Çocuklar müsade ediyorsa ne myrku
4 taneler valla elime oklavayi alınca hepsini içeri kovaliyom eşimde evde olunca bırakmıyor odadan çıksın çünkü biliyor sinirlenirsem yapmam yarıda bırakırım😂
Eş ailemin bunu çok abartmasından iyice soğudum pizzar poğaça dışında hiç bir şey yapmadım kayınvalidemler baklava Su böreği incecik sarma yapma ile övünürler ilk evlendiğimde hevesli idim ama sonra kaçtı hevesim
İnanır mısın hiç istemedi benim ailem hiç baskı vs şunu yap bunu yap ne varsa onu yerler
Ya bizimkiler de istemez benden beklemez ama biz böyle becerikliyiz öyle becerikliyiz diye sürekli kendini övme olunca benim bilmeme gerek yok moduna girdim daha kalında sarsam eşim benim sarmamı daha çok beğenir baklava şerbetli tatlı sevmem zaten ama su böreğini deneyeceğim
Kolay gelsin o zaman ben hiç yanaşmam zormuş su böreği
Baklava mantı gibi büyük hamurlari açamıyorum ama küçük açarım misal tantuni yaparım ekmeğini elimde açarım ya da yağlama yaparım ekmeğini kendim yaparım onun dışında yapamıyorum denesem belki çözerim de hiç denemedim tava böreği de yapıyordum ama yufkayla yapmak daha kolayıma geldiği için uğraşmıyorum bekarken hiçbirsey bilmiyordum herşeyi evlendikten sonra öğrendim ama heves etmek gerek
1 kere sıkma yaptım bu kadar 😅 Allahtan eşim yap demiyor. oturup baklava açamam da hamur işi severim yoksa ama ikimizde biliyoruz ki yaparsam yeris ondan yapmıyorm😂
En azından biliyorsunuz 🤗
yok kız poaça vs tamam ama yufka açamam, oklava bana düşman ben oklavaya düşman o derece😂
sıkmayı da küçük açtım diye yapabilmiştim😂😂
1,490,998 soru
24,366,328 cevap
347,586 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın