0 oy
567 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (3,323 puan) tarafından

Bu bir itiraftır.5 senelik evliyim şimdiye kadar hiç hamur açmadım hiç baklava tarzı zahmetli işlere girmedim su böreği tepsi böreği gibi el açması işlere girişmedim (hazır yufkadan yaptım yaptıysam) varmı aranızda benim gibi olan sayımızı bilelim

📊 Çoklu Seçim Sona Erdi
Evet bende varım elimden gelmiyor
39.1% (9 oy)
Aaa olurmu öyle şey hamur açmayan gelin mi olur????
17.4% (4 oy)
Açmayı bilirim ama uğraşmayı sevmem
39.1% (9 oy)
Marifetim babamın evinde kaldı ????
4.3% (1 oy)

27 Cevaplar

+4 oy
önce (3,547 puan) tarafından

Bekarken bir iki denedim ama şekli amipe benziyordu yaptıklarımın. Çok da lüzumlu bir şey değil bana göre 

önce (3,323 puan) tarafından

Güldüm valla 😊benim içinde gerekli değil bu zamanlara geldik 

önce (2,175 puan) tarafından

ben herzamanki gibi anneme guvenirim bu konularda . kendim denemedim. hep annem yapar biz yeriz . sarma falana da sarmadim hic. annem yapar biz yeris pisirir verir bana. kislik konserve falan da yapmadim annem yapar ben kavanozlar bittikce boslari goturup dolulari alirim eve. ceviz findik kirar yaiklar kavanozlar veirir bana mesela .:) nebilim pirinc alir kendine banada alir nohut kurufasulye alir kendine banada alir . oyle seyleri hic kendim almam.  o yuzden aslinda becereiksiz degilimdir ama herseyimi annem yapar. allah gecinden versin anneme bise olsa hicbiseyi i yapamayan bir beceriksiz kadin olarak kalirim😂😂yenigelin gibi ordan burdan tarif bakarim😂😂

Sen anneye sırtını dayamış gidiyorsun desene ben annemden sadece tereyağı isterim oda herşeye bedel benim için 🥳

önce (2,175 puan) tarafından
+1

aynen ya biyandan iyi biyandanda iste hic yaomayinca bilmiosun denemiosun . aynen tereyagida kendine trabzondan samsundan getittirir banada verir bittikce siparis eder.  isterdim bende sahsen hamurisi falan yapabilmek . ama hic denemedigim icin bilmiyorum😂 biz hazir yufkadan devam

Aynen öyle ses etme 🔊🔊🔊

-Reklam-
+3 oy
önce (2,388 puan) tarafından

Makineler hallediyor hiç uğraşamam daha faydalı şeylere zaman ayırıyorum

Bazen özeniyorum özellikle çocukları okula giden anneler hergün çeşit çeşit yapıyor veya evde misafir ağırlayanlar içimden diyorum ne becerikli insanlar var ben börek olsun hamur açmak vs hiçbirini yapmadım becerebilir miyim bilmiyorum çocuğum okula gidince ben yandım diyorum

Makineler ile denerseniz inanın zorlanmayacagınızı çok vaktinizi almayacagını sizde göreceksiniz

İlerde alırsam hamur makinesi  aklıma siz gelirsınız 🤗

+1

Nasip olur inşallah

İnşallah 

+2 oy
önce (89 puan) tarafından

Hamur işi yemekleri çok severim ve yaparım. 

Maşallah ben hamurişi pek yemem belki onunda etkisi vardır

+2 oy
önce (2,712 puan) tarafından

Actikta ne b.oka yaradim boswer hiç uğraşma bu zamanda yemek yapmayan ev temizlemeyen sabah çıkıp akşam eve dönen kadın yaraniyo 

Öyle cidden para harcayan har vurup harman savuran yemek yapmayan hizmet etmeyen baştacı

önce (9 puan) tarafından

Çok haklısın sana sonuna kadar katılıyorum 

+2 oy
önce (2,853 puan) tarafından

açmayı bilirim de uğraşmaya sevmem diyorum:)) 

kız sen beni çözmüşsunn hshhhs:)) 

Bu böyledir ama 😊🙃

önce tarafından düzenlendi
+1

şaka bir yana, ben bekarken tercümanlik yapıyordum ,hiç böyle değildim herşeye hevesle atlıyordum :)) artık 2 bebem var ,kimse kusura bakmasın ama hiç hamur açmakla uğraşamam.

Ben köye gidince annem ekmek yapmak için  hamurun başına geçti kızım ekmek tahtasının üstüne çıktı heryeri birbirine kattı yeterince yoruyorlar fazla zahmete gerek yok cidden

Aynen öyle, biz hazır yufka ile devamm:))

+2 oy
önce (847 puan) tarafından

Ben 🤷🏻‍♀️ asla sevmem. Ne hamur açarım ne el açması börek baklava yaparım . Asla sarma dolma da yapmam . Canımız isterse dışardan alırım ya da annem yapar benim için . 

Kız sarma dolma niye onlar bir nebze daha kolay😎😬

önce (847 puan) tarafından
+1

Dolma neyse kolay bi nebze 3 5 tane dolduruyorum zaten yapsam 😅 ama sarma bir kere denedim tövbe ettim 

+2 oy
önce (838 puan) tarafından

Ben hamurişi beceremiyorum ne yazık ki 

Yalnız değilsin

önce (838 puan) tarafından

😂😂 

+2 oy
önce (4,294 puan) tarafından

Beş senede hiç açmadın mı🤔 Tuhaf geldi şuan, herkes yapıyor diye düşündüm 😇

Valla açmadım kimse de istemedi 😁istesede yapmam yapamam  ama yufkadan tava böreği veya gözleme  ıspanaklı börek yapmışlığım var kabul oluyorsa 😌

😅Kabul olur neden olmasın. Ben hamurla oynamayı çok severim (börek, çörek, poğaça). Fakat gel görki pizza hamurunu bir türlü tutturamam, kanayan yaram 😇 

Poğaça da yaptım toplasan 4-5 kez ama böyle yumuşak şişkin olmadılar onu da bıraktım  oda nazar boncuğu olsun 

Sevmekle alakalı bence. İnsan isteyince yapmak istiyor. 😌

+2 oy
önce (319 puan) tarafından

Babamın evinde herşeyi yaparım ama koca evinde hayır çünkü hak etmiyor 

Bilip yapmayanlardansın sende ☺

+2 oy
önce (4,766 puan) tarafından

Çok severim açmayı. Hatta genelde tavam küçük diye bezeleri küçük alıp servis tabağının iki katı büyüklüğünde açarım. Amannn derim yaaa az daha büyük tepsim olaydı da daha açıvereydim:) hatta bu sabah ırgat böreği yaptım 3 tepsi. Çevirmeli börek de deniyor . Ama ilgi alaka sevmeyle ilgili bence.

Evet mesela kek yaparım yiyen yok eşim yemez zaten kek poğaça vs kızım da küçük inan 10 gün kendim yer zorla bitirrim bende yapmıyorum hamur kek börek seven aile değiliz o yüzden fit takılıyoruz galiba 

+2 oy
önce (1,783 puan) tarafından

Yapıyorum canım mantı makarna hepsini şükür de canım isticek oda  Ama yoğurma makinesi düşünüyorum dünden beri bakalım kaç paradır demedim eşime alalım 😂🙊

Maşallah 🧿🧿

+2 oy
önce (3,915 puan) tarafından

Stresimi attığım ikinci yer mutfak.sinirli mutsuz olsam kusursuz olur her yaptığım.çocuklarım uslu olsa oturup baklava bile açarım.seviyorum bu şekilde rahatlamayı

Ne güzel yapana helal olsun 🧿

+2 oy
önce (5,767 puan) tarafından

Annemde yufka açmayı bilmezdi bizde öğrenemedik işime geldiği kadarını yapabiliyorum elim lezzetli ve marifetli bende el acma borek yapabiliyorum arnavut işi yani

Zaten o börek baya zor ve meşakatli  

+2 oy
önce (574 puan) tarafından

Bekarken 18. 19 yaşlarındayken daha bir kere tek başıma lahmacun yapmisligim var bir kerede yengemle baklava açmıştım onun dışında evleneli 4 buçuk sene oldu iki defa da kaynanam ile yine baklava acmisligimyine bir defa da tek başıma yine lahmacun yapmisligim var severim yapmayı ama uğraşmaya vaktim olmuyor çocuklardan 

Siz yapıyorsunuz yine 😶hiç yapmayanda var

önce (574 puan) tarafından

Seviyorum yaa hele biriyle yapmak bana daha çok keyif veriyor 

+2 oy
önce (15,166 puan) tarafından

Hamur işini birak ilk zamanlar sevgiliyken kahvaltı hazırlamiştım ama nasi kendimce havalar la 😂😂

Fotoraf çektım story attım fln patatesler içi pişmemiş 😂😂

Gözleme börek pişi taze soğanli çörek hep buzluğumda bulunur . Vakit geçtikçe sevdim de 

Hiçbiri bulunmaz bende 😆

+2 oy
önce (3,527 puan) tarafından

image

poğaça kek hamur işi çok sevmem. Ama el açması börek severim de döktürürüm de 

Ooooo marifetli eller✋🖐👋

+2 oy
önce (498 puan) tarafından

Ve cumartesi çoluk çocuk evde diye bir tepsi kaşarlı bir tepsi kıymalı su boregi yapan ben,😂 ben seviyorum uğraşmayı terapi gibi geliyor mutfak bana 

Çocuklar müsade ediyorsa ne myrku

önce (498 puan) tarafından

4 taneler valla elime oklavayi alınca hepsini içeri kovaliyom eşimde evde olunca bırakmıyor odadan çıksın çünkü biliyor sinirlenirsem yapmam yarıda bırakırım😂

+2 oy
önce (26,113 puan) tarafından

Eş ailemin bunu çok abartmasından iyice soğudum pizzar poğaça dışında hiç bir şey yapmadım kayınvalidemler baklava Su böreği incecik sarma yapma ile övünürler ilk evlendiğimde hevesli idim ama sonra kaçtı hevesim 

İnanır mısın hiç istemedi benim ailem hiç baskı vs şunu yap bunu yap ne varsa onu yerler 

önce (26,113 puan) tarafından

Ya bizimkiler de istemez benden beklemez ama biz böyle becerikliyiz öyle becerikliyiz diye sürekli kendini övme olunca benim bilmeme gerek yok moduna girdim daha kalında sarsam eşim benim sarmamı daha çok beğenir baklava şerbetli tatlı sevmem zaten ama su böreğini deneyeceğim 

Kolay gelsin o zaman ben hiç yanaşmam zormuş su böreği

+2 oy
önce (2,113 puan) tarafından

Baklava mantı gibi büyük hamurlari açamıyorum ama küçük açarım misal tantuni yaparım ekmeğini elimde açarım ya da yağlama yaparım ekmeğini kendim yaparım onun dışında yapamıyorum denesem belki çözerim de hiç denemedim tava böreği de yapıyordum ama yufkayla yapmak daha kolayıma geldiği için uğraşmıyorum bekarken hiçbirsey bilmiyordum herşeyi evlendikten sonra öğrendim ama heves etmek gerek

+1 oy
önce (8,551 puan) tarafından

1 kere sıkma yaptım bu kadar 😅 Allahtan eşim yap demiyor. oturup baklava açamam da hamur işi severim yoksa ama ikimizde biliyoruz ki yaparsam yeris ondan yapmıyorm😂

En azından biliyorsunuz 🤗

önce (8,551 puan) tarafından

yok kız poaça vs tamam ama yufka açamam, oklava bana düşman ben oklavaya düşman o derece😂

sıkmayı da küçük açtım diye yapabilmiştim😂😂

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 1,867 göst.
17 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 203 göst.
9 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kkcesma (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 212 göst.
0 oy
17 cevap 578 göst.
9 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ᗩᒪᗩᖇᗩYᗩGᗰᑌᖇᑌᑎ ᗩᑎᑎEᔕI (769 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,490,998 soru

24,366,328 cevap

347,586 kullanıcı

...