0 oy
416 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,308 puan) tarafından

Kızlar biz birikimlerimizle daha yeni ev aldık (kaynımdan da borç aldık). Daha önce de arabamızın modelini yükselttik neyse. Dostum sandığım biri arkamdan " ben kimseye acımıyorum (ev borcumuz var diye), ellerinde birikmiş var ki aldılar, şu zamanda kimse 4 milyona ev alamaz demiş. 

Bunlar bizden arabamızı satın almak istediler ama ben sattırmadım çünkü daha yeniydi ve hevesimi alamadım. Buna bile laf söz etmiş ve iyiki de vermemisiz arabayı dedim.

Şimdi bu laflardan neyi çıkarmalıyım?

10 Cevaplar

0 oy
önce (163 puan) tarafından

Öyle dostum olacağına hiç olmasın hemen mesafeni koy

önce (2,308 puan) tarafından

Bundan sonra bitti zaten. O ayrı memlekette ben ayrı memlekette olacağız yanyana gelmek zor daha

önce (163 puan) tarafından

Telefonla ararsada görüşme artık

-Reklam-
0 oy
önce (26,094 puan) tarafından

Lafı edenin niyeti belli ( haset ) onun acımasına ihtiyacın yokta getirenin niyetini ne onu sorguladım ben neyin üzerine demiş bunu durduk yerde acıma vs edilecek laf değil çünkü laf taşıyana da edene de mesafe koyarım ben 

Bunu bana söyleyene de aynı muameleyi ediyor yani aslında pek adamdan saymıyor desem daha doğru olur. 

Bana bu lafı söyleyen arkadaşım bu devirde borçlanmak zor, borcu olana acırım keşke onlarda (benim icin) borçsuz ev alsalardi demiş ve dost sandığım ondan sonra bu lafı söylemiş.

Acıyorum lafı abartı ben acımıyor parası var ki alıyorlar söylemi de bu laf üzerine ise normal çünkü edinilen bir mülkten dolayı borcunuz var müşkül durumda değilsiniz diyor ki doğru da ben. Valla ikisine de mesafe senin lafını ortaya atıp sonra ordan sana laf taşıyan daha tehlikeli benim için 

Ama biz bir şeylerden kısıp biriktirerek aldık. Ben eşimin memleketine gitmeyi asla istemiyordum ve bu konuda neredeyse boşanmaya geldik. Sonra ben köyde değilde şehirde ev alma şartıyla kabul ettim ve eşim bu yıl mesleği bırakacak. O benim bu zorlukları yaşadığımı bildiği halde ettiği lafa üzüldüm. Neyse bundan sonra herkese mesafeli olcam zaten. Onlarda doğuya tayin gidecekler

Diğer arkadaşınıza da iyi davranmıyormuş böyle birine arkadaşım dostum demeniz mantıksız zaten yani birine böyle haset haset arkadan konuştuğunu duyduysanız çok daha önce çıkartmalıydıniz hayatınızdan 

0 oy
önce (7,851 puan) tarafından

Borcumuz var diye serzenişte mi bulundunuz?

Bu arada 4 milyon da çok para değil ev için. Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama bizim buralarda eli yüzü düzgün evler 10-12 milyon. 

Hayır asla kimseye serzenişte bulunmadım, bulunmam da. Ama dost dediğim insandan bu lafı beklemezdim.

Manisadan ev aldık yeni bina 

önce (4,053 puan) tarafından

Uh orası neresi öyle sıfır evler 4ten başlıyor bizim burada 3 bile var

önce (1,328 puan) tarafından

Bende 0 evi 6.800 e aldım ki çok daha ucuza 0 evler vardı , İstanbul'da 

Ankara Çankaya Çukurambar Mahallesi. Maalesef açın bakın evlerin fiyatı böyle. Ankara'da depremden bu yana hayat İstanbul'dan daha pahalı bence.

4 milyona da ev bulursun ama Ankara'nın çook uzak semtlerinde. 

O kadar uçtu mu ankara 

Bazı şehirler sırf adı var diye gereksiz pahalı. Birde gözde semtler ekstra daha da pahalı oluyor. İnsanlar çok açgözlü 

Oyle ınsanlara rabbım yedırmesın 

Eryaman diye bir semt var, bana göre Ankara değil orası Bolu yani öyle uzak 😄 Ama orada bile 6-7 milyon evler. İstanbul'un Beylikdüzüsü gibi konumu ama Beylikdüzü'nde daha ucuza ev bulursun.

Allahtan ünlüler Ankara'da yaşamıyor yoksa fiyatlara kimse yetişemezdi😂

Allahtan yaşamıyorlar 🤣🤣 allah ıslah etsin ya biz keçiörende kıradaydık 2 bucuk oduyorduk evi 2 milyona satıcam dedi şimdi olmuştur 20 30 milyon  3 sene oncesınden bahsedıyorum 

20-30 milyon yoktur ama 8-10 vardır. Biz ev almayı iptal ettik o yüzden. 10 milyona bulsak, yarısını peşin versek bile kalanı için kredi ödemesi aylık 130 bin. Kira 40 bin, 130 nere 40 nere. 

Vardır adam pıslıgın onde gıdenıydı 2 bucuktan bı anda 12 bucuga vıkardı fıyatı bızde cıktık ıcerıde kalan kıra parasını fln vermedı neymıs ev batmıs oysakı evde ne sıkıntı olduysa bız aradık oralı dahı olmadı ev su basıyordu yagmurda beyfendı bırsey olmaz dedı mutfak parkelerı sudan sıstı bırsey olmaz sız ıyı olun dedı tamırcı bulup yaptık gene olmadı kombı bozuktu ona bıle bırsey olmaz dıyıp kaale almadı ama evden cıkacagımız vakıt vay efendım ev boyle bıyle dır dır ettı 3 kıra parası depozıto parası ustune oturdu allah sorsun 

önce (513 puan) tarafından

@DP kaç yılında, kaç m² ev aldınız. O fiyata sıfır ev var mı İstanbul'da ya 😏 

Biz de 5 ay önce ev aldık. 

2025 Ağustos ayında aldık kuzum Sultanbeyli'de , geçen ayda tapuyu aldık üzerimize. Bu ay anahtar teslimi. Şubattada muhtemelen tamamen bitecek geçeceğiz 

Normalde 7200'dü 2 arkadaş aynı yerden  aldığımız için bu şekilde indirim yapıldı 

0 oy
önce (5,740 puan) tarafından

Zaten size niye acıması gereksin ki? Siz onalara muhtaç yada düşkün bir insan mısınız? Herkesin borcu var. Kimsenin kimseye acımasına gerek yok. Terbiyesiz insan.  Acımak ne demek yahu 

Hani yüklü borcu olana bile acımıyormuş. 

Başından beri durumumuzu kıskanıyormuş. Memlekette bağlarımız var halimiz iyi şükür ama kimseye buyuklenmedim. Fakat dostum dediğim şu ettiği lafla beni arkamdan vurdu bende mesafemi koydum.

0 oy
önce (47 puan) tarafından

Mesafe koymak en iyisi böylelerinden dost olmaz

Zaten bu saatten sonra araya kocaaaaa bir mesafe girecek

0 oy

Demek ki dostun değilmiş 😇 4 milyona fıstık gibi evler var, ben 6-7 ay önce2 kilo altın borç aldık  6.800e sıfır altyapısı çok sağlam ev aldım, ev daha yeni bitti öyle söyleyeyim hemde İstanbul gibi bir yerden . 

Şuan tek maaşla ödüyoruz borcumuzu. Allah büyük 2 seneye borcumuz çerez parası gibi olacak 

Emin ol şu devirde bende ev alana çok sevinirim hatta ev hediyesi alırım. Ama anladım ki herkes ben gibi saf niyetli değilmiş 

Kendılerı ev alınca tebrıkler fln bekler mıllet ev alınca vayy nasıl aldınız hanı para yoktu zart zurt olur o yuzden senın arkadasında arkadas degılmış tebrık etmek zor degıl helekı bu devırde borc ıle ev alınması hıc kolay degıl bızde ev aldık borc ıle sukur bıttı borc borcu odemek ıcın bıle canımız cıktı 

Sızı tebrık ederım agız tadı ıle mutluluk huzur ıle oturun evınızde ınsan kendı adım atınca bazı kısılerın nasıl oldugunu goruyor buda bızım sınavımız ;)

İnsan borcta olsa kendi evlerini aldılar güle güle otursunlar der en basiti. Ama içinin kirini o lafla döktü ortaya. Daha da dostluk yok bundan sonra. 

Amin canım sağol❤️ sizde kendi evinizde saglicakla oturun

Cumlemıze ınsallah❤️

0 oy
önce (87 puan) tarafından

Besbelli kıskançlıktan konuşmuş 

Yüzüme gelip ben seni seviyorum sen benim dostumsun diyen arkadan kıskançlık yapmış. Ne tehlikeli insanlar var

önce (87 puan) tarafından

İnan canım bu yaşımda hiç kimseye güvenmemeyi öğrendim insanları artık anlayamıyorum 

Ben artık şaşıp kaldım şu son yaşadığımdan sonra. Kimseye yüz vermem daha da. Gerçi ona da vermedim versem benimle çok kavga ederdi 😀

0 oy
önce (8,517 puan) tarafından

dostun değilmiş. dost kötü günde belli olur derler ya, aslında yanlış iyi günde belli olur. 

seni gerçekten seven, sen yükseldiğinde mal mülk sahibi olduğunda seni takdir eder, kendi almış gibi mutlu olur böyle hasetlenmez. 

Maalesef canım resmen içten içe fesatlık çekmiş. Ben Allah'a havale ediyorum.

insanların gerçek yüzünü gördün diye sevin, boşver. hayatından kötü insan eksilmesi iyi bir şey 

Benim şükür namazı kılmam gerekiyormuş hatta

aynen öyle 

0 oy
önce (1,182 puan) tarafından

Çıkarman gereken tek ders bidaha bu kişiyle bir araya gelmemek kendine yapacagın en büyük iyilik olur

Bende onu anladım ama zaten hepimiz ayrı şehirlere gidiyoruz. Görüşmek imkansız oldu 

0 oy
önce (2,395 puan) tarafından

Valla evim olsun da varsın konuşsunlar hiç umurunda olmaz . Bu arada eviniz hayırlı olsun 🤲 

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 1,018 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (34,195 puan) tarafından soruldu
+1 oy
45 cevap 1,712 göst.
0 oy
5 cevap 156 göst.
4 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hayatnur (362 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 760 göst.

Kategoriler