Klomen ve çatlatma iğnesi sonrası belim neden ağrıyor?

0 oy
138 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (210 puan) tarafından

Biliyorsunuz hamile kalmaya çalışıyorum, bu ay klomen artı çatlatma iğnesi kullandım, geçen ayda kullandım tutmadı bu ayda kullandım ama belim ağrımaya başladı, adeten 4 5 gün kala belim ağrımaya başlar yine başladı, çok umutluydum😥ara ara bel ağrısı değil şiddetli ve adet olana kadar devam eder, şimdide aynısı, çok üzgünüm dua edin lütfen bende hamile kalayım 

notu ile kapatıldı: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

1 cevap

+1 oy
(727 puan) tarafından

Hakkinda hayirlisi olsun canim  Allahin takdiri önüne hicbir sey gecemez vardir vakti ona teslim ol.

(132 puan) tarafından

Arkadaşlar  eşim rahatsız 18 senedir bekliyorum eşimin sıpem sayısı sıfır bu durumu yaşayan  birde hamile kalan var mı bilgi istiyorum 

(132 puan) tarafından

Allah razı olsun canım 

(210 puan) tarafından

Bunun için mfk takvilerini kullanın bence bunada bir şans verin, istersen ona sorununu söylersiniz o size uygun takviye önerilecektir 

(727 puan) tarafından
+1

Evet ablam ikinciye mfk takviyeleriyle kaldi

(132 puan) tarafından

Maşallah  bizde şuan kullanıyoruz tedavi altındayım umutlandım teşekürler canım 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Klomen ve çatlatma iğnesi sonrası bel ağrısı hamilelik belirtisi mi?
Klomen ve çatlatma iğnesi kullanan kadınlarda görülen bel ağrısı, genellikle progesteron hormonunun yükselmesine bağlı olarak ortaya çıkar ve hem adet öncesi sendromunun hem de erken gebelik belirtilerinin ortak bir işaretidir. Bu ağrı, hormonların etkisiyle vücutta oluşan ödem ve kas gevşemesiyle ilişkilidir, ancak kesin hamilelik teşhisi için kanda beta-HCG testi yapılması gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adet öncesi bel ağrısı ile hamilelik belirtisi olan bel ağrısı nasıl ayırt edilir?
Adet öncesi bel ağrısı ile erken hamilelik dönemindeki ağrıyı ayırt etmek klinik olarak oldukça zordur çünkü her iki durum da benzer hormonal değişimleri tetikler. Adet ağrısı genellikle kanama başlamadan hemen önce şiddetlenir ve kanamanın başlamasıyla azalır; gebelik kaynaklı ağrılar ise implantasyon yani yerleşme sürecinde başlayıp adet dönemi geçtikten sonra da devam etme eğilimindedir.
Çatlatma iğnesinden kaç gün sonra hamilelik belirtileri hissedilmeye başlanır?
Çatlatma iğnesi uygulamasından sonra hamilelik belirtileri genellikle döllenme ve embriyonun rahme tutunma süreci olan 7 ila 12 gün içerisinde fark edilmeye başlar. İğne içeriğindeki HCG hormonu vücuttan tamamen atılmadan önce hissedilen ağrılar, iğnenin yan etkisi de olabileceği için gebelik testi yapmak adına en az 14 gün beklenmesi önerilir.
Hamile kalmaya çalışırken şiddetli bel ağrısı yaşandığında ne yapılmalı?
Hamile kalmaya çalışırken şiddetli bel ağrısı yaşanıyorsa, ağrının türüne göre bir uzman hekime danışılmalıdır. Eğer ağrı bel fıtığı veya idrar yolu enfeksiyonu gibi farklı bir sağlık sorununa işaret ediyorsa, uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesi gerekir; ancak sadece adet öncesi gerginlikten kaynaklanıyorsa sıcak su torbası gibi uygulamalardan kaçınılmalı ve doktorunuza danışılmadan ilaç kullanılmamalıdır.
Erken gebelik döneminde bel ve kasık ağrısı normal mi?
Erken gebelik döneminde bel ve kasık ağrısı, rahmin büyümesi, bağların esnemesi ve hormonal artışlar nedeniyle oldukça normal karşılanan bir durumdur. Ancak bu ağrıya eşlik eden şiddetli kanama, yüksek ateş veya tek taraflı çok yoğun ağrılar gibi durumlar varsa vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanına başvurulmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 144 göst.
0 oy
1 cevap 128 göst.
+1 oy
1 cevap 120 göst.
0 oy
1 cevap 124 göst.
3 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Elifff16 (169 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,304 soru