Yumurtlamadan 4 gün sonra kasık batması yerleşme belirtisi mi?

0 oy
233 göst.
Diğer kategorisinde (537 puan) tarafından

Hanımlar yumurtlamadan sonraki 4.günüm. İki gündür ara ara kasık batması oluyor özellikle sol tarafım. Sanki iğne batıyor gibi. Yerleşme yumurtlamadan kaç gün sonra başlıyor. Acaba yerleşme belirtisi olabilir mi? 

4 Cevaplar

+1 oy
(1,069 puan) tarafından

Yumurtlama gününde ilişki olduğunu vrsayarsak bir haftayı buluyor döllenme. Kasık batması döllenme kaynaklı olabilir bence. Ama şuan yerleşme aşamasında olup olmadığını bilemeyiz. Çünkü genelde 4-7 gun arasında döllenme tamamlanıyor sonra döllenen yumurta rahme inip orda tutunmaya çalışıyor bu tutunma aşaması da bir hafta içinde gerçekleşiyor o zaman lekelenme yanı yerleşme kanaması olur. Yani ortalama ıkı haftayı buluyor diyebiliriz. Bu durumda da beklenen adet tarihinden önce yerleşme kanaması görülmez. Her halükarda gecikmeden sonra yaşanır. Mesela benım gecikmemin 10. Günlerinde olmuştu lekelenmelerim.

(537 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabınız için. Sanırım yanlış anlaşıldım, leke gelmiyor benden. Sadece ara ara iğne batar gibi kasık batması yaşıyorum. Merak ettim acaba yerleşiyor mu diye. Bugün kayboldu o batma hisleri, yine olmadı galiba🫠 Regl günümü bekleyeceğim artık 

-Reklam-
0 oy
(2,045 puan) tarafından

Yumurtlamadan önce adet oldun dimi canım yerleşme yumurtladan sonra oluyor benimki çamur gibi leke şeklinde olmuştu ilk gebeligimde bunda yerleşme kanaması olmadı

(537 puan) tarafından

Evet önce adet oldum, şu an reglime 9 gün var. Herkeste kanama olmuyormuş sanırım, benim kasık batması oluyor şu an. Merak ettim acaba yerleşiyor mu diye o yüzden sordum:) 

(2,045 puan) tarafından

Yerleşme kanaması olabilir canım 

0 oy
(210 puan) tarafından

Dilerim yüce rabbimden adet olmasın hamile kalmış olursun 🙏🏻🙏🏻isteyen herkese Rabbim nasip etsin 

(537 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun 🥹♥️♥️

0 oy
(210 puan) tarafından

Ben bu ay rahim filmi çekilmeyi düşünüyorum, özelden yazacaktım size ama mesajlarınız kapalı, bu Adet sonrası rahim filmi çekip hap kullanmayacam sadece hayıt tohumu kullanacam, rahim filmi gebelik şansını artıyor bide mfk takviyelerini alıcam 

(537 puan) tarafından

Özelden yazabilir miyim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yumurtlamadan kaç gün sonra yerleşme gerçekleşir?
Yerleşme genellikle yumurtlamadan sonraki 6 ile 12. günler arasında gerçekleşir. Ortalama olarak döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunması 8 veya 9. günde tamamlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Erken dönemde hissedilen kasık batması yerleşme belirtisi mi?
Kasık batması yerleşme sürecinde görülebilen belirtilerden biri olabilir ancak sadece bu hisse dayanarak kesin bir sonuca varmak zordur. İmplantasyon sırasında rahim dokusunda hafif batma veya kramp hissi yaşanması biyolojik olarak normal kabul edilir.
Yerleşme kanaması yumurtlamadan kaç gün sonra görülür?
Yerleşme kanaması genellikle yumurtlamadan yaklaşık 7-10 gün sonra fark edilir. Bu kanama regl kanamasından farklı olarak çok daha açık renkli, pembe veya kahverengi tonlarında ve kısa süreli lekelenme şeklindedir.
Yumurtlamadan 4 gün sonra yerleşme belirtisi hissedilir mi?
Yumurtlamadan sonraki 4. gün, embriyonun henüz rahim duvarına ulaşmadığı ve yerleşme sürecinin başlamadığı çok erken bir dönemdir. Bu aşamada hissedilen kasık batmaları genellikle hormonal değişimlere veya yumurtlama sonrası oluşan korpus luteumun etkilerine bağlı olabilir.
Yerleşme belirtileri ne zaman netleşir?
Yerleşme belirtileri genellikle yumurtlamadan 10-12 gün sonra, gebelik hormonu olan hCG seviyesinin yükselmesiyle netleşmeye başlar. En kesin sonuç için beklenen adet döneminin gecikmesini takiben yapılacak bir gebelik testi en güvenilir yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 236 göst.
7 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 226 göst.
23 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Helinnn (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 952 göst.
0 oy
3 cevap 261 göst.
26 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (1,884 puan) tarafından soruldu