Kızlar şimdi benim bebeğim 2 aylık ve henüz gece ile gündüz ayırt edemiyor şimdi yatak odasında uyuyor e ben ışığa açık mı bırakayım şimdi kapatsam uyku saati sanmaz mı saat 5'te uyumak da erken değil mi hani gece 8-9 gibi bebekler uyumalı ya genelde 6 aydan sonra 5 aydan sonra
Bencede kapatma kiz 5te yatmaya alisirsa ilerde sabah 5te kalkarsa sukredersin
Ajsjjsd güldürdün
isik acik da uyumak rahatsiz eder ,kapat bence ya
Sarı ışık kullanın. 5 çok erken gece algısı için
Gece lambası gibi mi
Yok tam gece lambası da değil de ışıkların bir lümen seviyesi var ya, bembeyaz ışık değil de gözü yormayan sarı ışıklar oluyor öyle bir ampul alabilirsin odasına
Biim yatak odasında ki de sarımsı aslinda o mu acaba
Daha küçük ve yumuşak bir ışık kullanabilirsin. Ne karanlık olsun, ne de çok aydınlık, loş ortam yani.
Gece lambası var ama onu gece açıyorum aslında bilemedim
Asıl gece hiç ışığa gerek yok. Emzirme için hafif ışık açar, yine kapatırsın.
gece gece lambası asla açılmamalı ki bebek karanlıkta emip uyuyacak devam edecek emip uyuyacak gecenin gece olduğunun farkına varacak gece lambasına hiç gerek yok yani hatta gece lambası direk kafasını karıştırır bebeğim uykusunu açar gece lambasını gece asla kullanma gündüz de zaten ışıklar açık ya da kapalı fark etmez ikindi beşte gece uykusuna geçiş yapmaz beşte uyursa 6:30’da uyanır sekiz gibi 8:30 gibi tekrar uyur bu sefer komple gece uykusuna yatmış olursa güzel olur ne ala ne ne kadar şanslısın ama sekizde uyuyup 9:30’da uyanırsa bu sefer bebek saat 1:00’e kadar seni ayakta tutar. yani amacin gece uykusuna aksam 8 gibi 9 gibi yatirmak olsun.:)
Beşiğin üzerine hava almasını engellemeyecek ama ışığı kesecek birşey örtebilirsin. Loş olur beşiği ben tülbent örtüyordum iki kat yapıp beşiğe ışık gelen tarafa
ne 5 i gece 5 mi gunduz aksam uzeri 5 mi ? bebek ışıkta uyumaz ama akşam üzeri olan yani ikindideki saat 5:00’te bebek zaten gündüz uykusu uyur beşte uyuyorsa altıda uyanır bir daha tekrar sekizde falan uyur kalıcı uyur sekizden sabaha kadar emer uyur emer uyur emer uyur gece ışık zaten kapalı olmalı gündüz çok da mühim değil gece gündüze ayırt edemiyor gibi bir durum yok iki haftadan üç haftadan sonra gece gündüzü çocuk ayırt eder her türlü
Ben doğduğundan beri odasında ışık açmıyorum. 6 gibi hava kararıyor. Hava kararınca kendi uyumak istiyor öyle alıştığı için. Hava aydınlanana kadar da uyuyor. Benim için çok iyi oluyor. Bence sende ışık açma hem bebeğin rahat uyur uyaran olmazsa hemde sen rahat edersin. Işıksız alıştır.
Yaa kapat tabiki 2 aylık küçük daha yani 5 de uyuması çok normal uyanır emer yine uyur her saatte uyuyabilir ne zaman uyuyorsa o zaman ışığı kapat gündüz bile uyusa loş bir odaya perdeleri kapat büyüme hormonu karanlıkta salgılanıyor.
Oğlum akşam 6 buçukta yatar sabah 5 buçukta ayaga kalkardi 😀
Aman Allahım evlerden ırak 😄
Valla yaklasik iki yaşına kadar böyleydik saat 9 da yapacağım bişey kalmıyordu uzak mahrum bölgede bişey de yapamıyorsun neler neler yaşadık ah ah şimdi üç yaşında
1,495,217 soru
24,426,931 cevap
352,110 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın