5 aylık bebeğimin ateşi 37.2, bu normal bir durum mu?

0 oy
199 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,760 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

5 aylık bebeğin ateşi 37.2 normal mi kızlar, kafası çok sıcak, ne yapmam gerekiyor 

8 Cevaplar

0 oy
(1 puan) tarafından

Pek normal olmayabilir Bi doktora görünmenizi tavsiye ederim😊

-Reklam-
0 oy
(4,952 puan) tarafından

Ateşi cıkmaya başlamış hemen ateş düşürücü vermek yerine önce doktora götürebilirsiniz

(1,760 puan) tarafından

Doktora götürdük Boğazı'nda kızarıklık gördü sadece şükür, geçen hırıltısı vardı hava verdim sürekli burnunu temizledim ama bugün vücud sıcaklığı yükseldi 37.6 oldu. 

0 oy
(12,847 puan) tarafından

Aslında ateş bile sayılmaz, ateş düşürücü verilmez bu derecede. takip et, üstünü incelt. 

(1,760 puan) tarafından

37.6 oldu dr götürdüm, 1 hafta öncede hırıltsı vardı nebülüzatörle serum fizyolojik verdim hep burnunu açtım hergün çok huzursuz gece sürekli uyandı.

Sırtına falan dinledi sadece boğazında kızarıklık gördü ona da bişey vermedi, hava ve burun temizliğine devam dedi

0 oy
(1,807 puan) tarafından

Benim kızımda öyle şuan 5 aylık olduk ara ara olur bu doktora da götürdüm normal dedi 37.8 üstü olursa sürekli getir tekrar dedi bende hep bakıyorum en fazla 37.4 oluyor yani normalmiş 

0 oy
(845 puan) tarafından

Benim bebegim 8 aylık ara ara o unda ateşi çıkıyor 

0 oy
(391 puan) tarafından

Bir tık yüksek 36.5 olması lazim

0 oy
(4,375 puan) tarafından

Ben 38i geçene kadar bir şey yapmıyorum. Hafif bir virüs etkisi vardır, bünyesi onunla savaşıyordur belki. Ondan kaynaklı hafif ateş olabilir. Hemen ilaç verirseniz bünye savaşmayı bırakır, kendi kendini toparlama özelliği gelişmez. 

(1,760 puan) tarafından

37.6 oldu dr götürdüm, 1 hafta öncede hırıltsı vardı nebülüzatörle serum fizyolojik verdim hep burnunu açtım hergün çok huzursuz gece sürekli uyandı.

Doktorda 38 gecmeyince verme calpolni dedi, bildiğim şeyleri söyledi aslında neyse muayene olmuş oldu en azından

0 oy
(5,485 puan) tarafından

Normal degil ama kotu de degil burnu tikaliysa hemen serum fizyolojik ile yika camları da ac odası havalansın 

(1,760 puan) tarafından

Sürekli ağlıyor canı yanıyor gibi duş aldırdım, biraz daha iyi ama çok halsiz hasta gibi duruyor

(5,485 puan) tarafından

38.5 kadar yuksek ates sayılmıyor vucudu bir virüs ile savaşıyor olabilir. Siz burnunu açmaya devam edin. Anne sutu alıyorsa siz sarimsak kuru yiyip bol bol emzirin bol bol emzirin. 

(1,760 puan) tarafından

38.2 oldu atesi gece ve hiç uyumadı sürekli ağladı, calpl verdim öyle rahatladı. Sabaha tekrar ateşlendi, ağzı burnu gözü heryeri akmaya başladı dr götürdük tekrar viral enfeksiyon diyo bakalım nasıl atlatcaz

(5,485 puan) tarafından

Bol bol emzirip burnunu sık sık açin evi havalandirin evin sıcaklığı iyi ise dus aldırın nefesini açar. Ben yurtdisinda yaşıyorum boyle durumlarda paracetamol bile vermiyorlar ve cocuk gerçekten böyle atlatıyor. 18 aylik oglum belki 3 4 kere paracetamol vermişimdir 

(1,760 puan) tarafından

Dün ve bugünde hastaneden gelince duş aldırdık, burnunu açıyorum hergün geçen haftada hep nebülüzatörle serum fizyolojik vermiştim, yine başladım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

5 aylık bebekte 37.2 derece ateş normal kabul edilir mi?
5 aylık bebeklerde 37.2 derece vücut sıcaklığı genellikle normal kabul edilir ve ateş olarak nitelendirilmez. Bebeklerin vücut ısısı gün içinde hareketliliğe, giyilen kıyafetlere veya bulunduğu ortamın ısısına göre 36.5 ile 37.5 derece arasında dalgalanmalar gösterebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde kafa sıcaklığı ateş belirtisi midir?
Bebeklerde sadece kafa sıcaklığı tek başına ateş belirtisi değildir çünkü bebeklerin baş bölgesi vücut ısısını dışarı atmak için daha fazla kan akışına maruz kalır. Bebeğin genel durumu iyiyse, emmesi normalse ve huzursuzluk sergilemiyorsa sadece kafa sıcaklığı endişe edilecek bir durum oluşturmaz.
Bebeklerde ateş nasıl doğru şekilde ölçülür?
Bebeklerde en güvenilir ateş ölçümü koltuk altından ziyade, dijital termometre kullanılarak popodan (rektal) veya kulaktan yapılan ölçümlerdir. Koltuk altı ölçümleri bazen 0.5 dereceye kadar düşük sonuç verebilir, bu yüzden kesin sonuç için bebeğin istirahat halindeyken ölçüm yapılması önerilir.
5 aylık bebekte ateşin yükseldiği ne zaman anlaşılır?
Bebeklerde ateş, vücut ısısının rektal yolla 38 derece ve üzerine çıkması olarak tanımlanır. Eğer bebeğin ateşi 38 dereceyi geçiyorsa, halsizlik, aşırı ağlama, emmeyi reddetme veya ciltte döküntü gibi ek belirtiler eşlik ediyorsa mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.
Bebeklerde hafif ateş durumunda evde neler yapılabilir?
Bebeklerde 37.2 gibi sınır değerlerde ilk yapılacak şey, bebeğin üzerindeki kalın giysileri azaltmak ve ortamın ısısını 22-24 derece arasına sabitlemektir. Bebeğin bol sıvı almasını sağlamak ve vücudunu ılık bir bezle hafifçe silmek ısının dengelenmesine yardımcı olabilir, ancak ateş yükselirse mutlaka tıbbi destek alınmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 148 göst.
0 oy
4 cevap 204 göst.
9 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Nimetyigit (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 119 göst.
10 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Istanbullu 34 (5,268 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 318 göst.
23 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ⭐⭐Hiranur'um⭐⭐ (3,749 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,189 soru

24,572,320 cevap

362,032 kullanıcı

...