Son adet tarihime göre 11 gün sonra ilişkiyle hamile miyim?

0 oy
117 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (8 puan) tarafından

Iyi gunler fikirlerinize ihtiyacım var 28 kasim son adet tarihi 11 den sonra korunmasiz iliski ondan once korunmaliydi gebelik oluşmuş mudur acaba adetim 7 gün var Bundan daha önce terminasyon oldum 3 ay oldu şimdi korkuyorum 

2 Cevaplar

0 oy
(11,021 puan) tarafından

korunmasız her ilişkide gebelik riski vardır. 

(8 puan) tarafından

Evet istiyorum ama bir yandan da korkuyorum tekrar ayni şeyleri yasar miyim diye kasiklarda ağrı batma var 

-Reklam-
0 oy
(514 puan) tarafından

Olabilir korunmalarda bile hamilelik oluyorken korunmasız ilişkide hayli hayli olur 

(514 puan) tarafından

Allah gönlüne göre versin canım Ozmn 🌸

(8 puan) tarafından

Test yapsam çıkar mı acaba ne zaman yapmalıyım sizce

(8 puan) tarafından

Çok sağol 🥰

(514 puan) tarafından

Bence adet geçerse yap canım yada adete 1 2 gün kalası 

(8 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım yada abla Allah razı olsun senden icimi rahatlattin birazda olsa🥰💕

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Son adet tarihinden 11 gün sonra ilişkiyle gebelik oluşur mu?
Son adet tarihinden 11 gün sonra gerçekleşen korunmasız cinsel ilişki, yumurtlama dönemine denk geliyorsa gebelik riski taşır. Genellikle 28 günde bir adet gören kadınlarda yumurtlama 14. gün civarında gerçekleşse de sperm vücutta 5 güne kadar canlı kalabildiği için bu zamanlama yüksek riskli kabul edilir.
Gebelik testi adet gecikmeden ne zaman yapılmalıdır?
Gebelik testi için en doğru sonuç, beklenen adet tarihinin geçmesini bekleyerek alınır. Adet gecikmesinin ilk gününden itibaren yapılan idrar testleri güvenilir sonuç verebilir ancak kesin doğruluk için kanda beta-hCG testi yapılması önerilir.
Kısa süre önce terminasyon işlemi geçirmek yeni gebeliği nasıl etkiler?
Yakın zamanda terminasyon işlemi geçirmiş olmak, biyolojik olarak rahim içi dokuların iyileşmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu gösterir. Tıbbi açıdan tekrar gebe kalmadan önce vücudun toparlanması ve doktor kontrollerinin tamamlanması, olası bir yeni gebelikte sağlık risklerini minimize etmek için oldukça kritiktir.
Erken gebelik belirtileri adet döneminden önce fark edilir mi?
Erken gebelik belirtileri genellikle adet gecikmesi yaşanmadan önce net olarak ortaya çıkmaz. Hafif kasık ağrısı, göğüs hassasiyeti veya halsizlik gibi durumlar adet öncesi sendromu ile benzerlik gösterdiği için bu belirtilere bakarak kesin bir gebelik tanısı koymak tıbbi olarak mümkün değildir.
Adetime 7 gün varken korunmasız ilişki sonrası ne yapmalıyım?
Adetinize 7 gün kala girilen korunmasız ilişki sonrası gebelik endişeniz varsa, öncelikle sakin kalmalı ve beklenen adet gününüzü takip etmelisiniz. Eğer adetinizde bir gecikme yaşanırsa, bir uzmana danışarak kan testi yaptırmanız veya eczaneden alacağınız bir gebelik testi ile durumu netleştirmeniz en doğru yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,504,464 soru

24,562,004 cevap

361,512 kullanıcı

...