Sağlıklı beslenmek için meyveyi nasıl tüketmeliyim?

0 oy
569 göst.
Diğer kategorisinde (11,979 puan) tarafından

Birizda sağliklı şeyler yemek lazim 

image

7 Cevaplar

+1 oy
(1,908 puan) tarafından

Ya hepiniz meyve sekerdir diyorsunuz da diyetisyenlerim diyabet olmasına rağmen bütün listelerime günde iki defa sabah ve akşam meyve yazdı düzgün ve uygun porsiyon yiyince kilo alınmaz 

(11,979 puan) tarafından

Normal bende yemem de bugun yiyesim geldi  kilo aldiriyo aklima gelmedi o yedim giti 

-Reklam-
0 oy
(30,282 puan) tarafından

Meyve şekerdir şeker en tatlı zehirdir. Diyetle kafayı bozunca Canan Karataya bağladım :) afiyet olsun 

(11,979 puan) tarafından

Aslinda yemem de  bugun bi yiyesim geldi 

0 oy
(7,445 puan) tarafından

Ben de az önce yedim . Mandalina ve muz. Afiyet olsun

(11,979 puan) tarafından

Aslinda hic yemem bi yiyesim geldi bugün hayret etim kendime

0 oy
(9,841 puan) tarafından

Bu saatte 😵😵

(11,979 puan) tarafından

Yiyesim geldi canim çocuklar yeni uyudu 

(9,841 puan) tarafından

Çok yeme kız yine de, ben de akşam yerdim meyveyi bir ayda 4 kiloya yakın almıştım doktor kızmıştı akşam meyve mi yenir diye 😂 Full şeker çünkü 

(11,979 puan) tarafından

Normalde yemem zaten canım bugün yiyesim geldi 

0 oy
(6,309 puan) tarafından

Artık hiçbir meyvenin tadının olmaması 🥹😐 

Normalde meyve yemeyi çok seven ben sadece Elmalı mandalinayı biliyorum her şeyin tadı yok sanki hurma muz vesaire

(11,979 puan) tarafından

Bende yemem aslinda bugün yedim nedense

0 oy
(9,276 puan) tarafından

Afiyet olsun canım

(11,979 puan) tarafından

Sağol canim 

0 oy
(386 puan) tarafından

Ben neden meyve yiyince açlık hissediyorum. Meyveden sonra hamur işi canım istiyor. Poğaça,börek,ekmek gibi...

(11,979 puan) tarafından

Hakli olabilirsin bende yemem normalde esim aldı diye yedim 

(386 puan) tarafından

Afiyet olsun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sağlıklı beslenmeye başlamak için günlük kaç porsiyon meyve tüketmeliyim?
Sağlıklı bir beslenme düzeninde yetişkinlerin günde ortalama 2 ile 3 porsiyon arasında meyve tüketmesi önerilmektedir. Porsiyon miktarı meyvenin türüne göre değişmekle birlikte, bir orta boy elma veya bir küçük salkım üzüm bir porsiyon olarak kabul edilir. Lifli yapısı sayesinde sindirimi düzenleyen meyveleri öğün aralarında tüketmek kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sağlıklı bir diyet için meyveler nasıl doğru tüketilmelidir?
Meyveleri mümkün olduğunca taze, mevsiminde ve kabukları yenilebilen türlerde ise iyice yıkayarak kabuğuyla tüketmek vitamin değerini korumak açısından en doğru yöntemdir. Meyve suyu yerine bütün meyveyi tüketmek lif alımını artırır ve tokluk süresini uzatır. Akşam saatlerinden ziyade günün erken saatlerinde tüketilmesi enerji dengesi açısından daha verimli sonuçlar verir.
Hangi meyveler daha sağlıklı bir yaşam için öncelikli tercih edilmelidir?
Glisemik indeksi düşük olan elma, çilek, yaban mersini ve kivi gibi meyveler sağlıklı bir beslenme planında öncelikli olarak tercih edilmelidir. Bu meyveler kan şekerini hızlı yükseltmeden vücuda ihtiyaç duyulan antioksidan ve C vitaminini sağlar. Özellikle koyu renkli meyveler, yüksek oranda lif ve vitamin içerikleri sayesinde bağışıklık sistemini desteklemek için oldukça etkilidir.
Meyve tüketiminin sağlıklı beslenmedeki faydaları nelerdir?
Meyve tüketimi, vücudun ihtiyaç duyduğu temel vitamin, mineral ve lif kaynaklarını doğal yollarla almamızı sağlayarak kronik hastalık riskini azaltır. İçerdikleri yüksek su oranı sayesinde vücudun sıvı dengesine katkıda bulunurken, antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesini destekler. Düzenli meyve tüketimi sindirim sistemini düzenli çalıştırarak uzun vadede kilo kontrolüne yardımcı olur.
Meyve yerken nelere dikkat edilmelidir ve nelerden kaçınılmalıdır?
Meyve tüketirken en önemli nokta porsiyon kontrolünü sağlamak ve şeker içeriği çok yüksek olan kurutulmuş veya şerbetli meyvelerden uzak durmaktır. Özellikle diyabet gibi bir sağlık durumunuz varsa çok şekerli meyvelerin miktarını sınırlamak ve bir protein kaynağı ile birlikte tüketmek kan şekerinin ani yükselmesini önler. Asitli meyveleri aç karnına tüketmek bazı kişilerde mide hassasiyetine yol açabileceği için dikkatli olunmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+4 oy
8 cevap 538 göst.
16 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Sefillerrrr (1,689 puan) tarafından soruldu
+5 oy
6 cevap 539 göst.
11 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Zeynosss (15,949 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 759 göst.
17 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynosss (15,949 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 1,059 göst.

Kategoriler

1,506,380 soru

24,590,164 cevap

363,017 kullanıcı