Neden sürekli çocukluğumu ve eski günleri özlüyorum?

+1 oy
568 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Merhaba kızlar, sadece ben mi öyleyim yoksa tüm insanlarda mi bu var bilemiyorum. Biraz da bunun cevabını öğrenmek için soruyorum sizlere. Eski günlere aşırı derecede Özlem duyuyorum. Özellikle çocukluk yıllarımı çok çok özlüyorum. Sırf bu yüzden sık sık eski şarkılar dinliyorum, eski filmleri izliyorum, yaşı biraz daha büyük insanlarla sohbet ediyorum.

Günümüz dizileri, insanları da deneyimliyorum ama bana mutluluk vermiyor günümüzdeki hiçbir şey. Sizde de böyle mi?

📊 Tek Seçim
73.6% (39 oy)
26.4% (14 oy)

21 Cevaplar

+2 oy
(1,989 puan) tarafından

2000 lilerin başında çocukluk hayatım geçtiği için mazi yi inanılmaz özlüyorum 🥲 

tarafından

Bendeeeee🤗

-Reklam-
+1 oy
(27,732 puan) tarafından

Özlüyorum ben gerçekten küçüklüğümü çocukluğumu. Her günü her anı çok güzeldi benim için çocukluğumun .

tarafından

ne güzel günlerdi.. 😔

+1 oy
(126 puan) tarafından

Çocukluk dönemimi çok özlüyorum.. 

tarafından

Sanki çocukken herşeyi dolu dolu yaşardık. 

(126 puan) tarafından

Evet . Ailem sağolsun onların yanında çok mutluydum onlar sayesinde çok güzel bir çocukluk yaşadım.

+1 oy
(13,350 puan) tarafından

Özlüyorum ama birdaha dönmek istemem aynı şeyleri tekrar yaşayacak gücüm yok 

+1 oy
(1,455 puan) tarafından

Aynıyım aşırı özlüyorum he ne var dersen hiç bi halt yoktu yaşayamadım çocukluğu da gençliği de baskıcı aile sayesinde ama o zamanların verdiği hissi özlüyorum. Milyon kere aynı dizileri izliyorum yeni film/ diziler de şarkılar da o tadı vermiyor 

tarafından

Yedi numara, yedi tepe İstanbul, kuzenlerim, çiçek taksi, sihirli annem, Sıdıka... Ve daha niceleri

(1,455 puan) tarafından

Oo hemde ne. Ben bide cnbc-e ciydim prison break Supernatural desperate hausewives Dexter Behzat ç. Hala başa sarar sarar izlerim. Eşimle bazen eski bilinmedik şarkıları açar sen bunu hatırlıyormusun diye yarışırız 😂

+1 oy
(351 puan) tarafından

Çoooook özlüyorum ömrün en güzel zamanıymış baba evinde anne yemekleriyle kardeşlerinle aynı sofrada oturduğun zaman şimdi 3 kardeş evliyiz sanki el oluyoruz herkes kendi hayat mücadelesinde onlarla geçirdiğim zamanları çok özlüyorum Allah acılarını göstermesin yine nefes aldıklarını biliyorum şükür Allah bugünümüzü aratmasın 

tarafından

Bazen insan nasıl ne ara bu kadar uzaklaştık diyor

(351 puan) tarafından

Sanki hiç yakın olmamış gibi oluyo insan valla hüzün sardı ya nerden geldi böyle bi post aklınıza duygulandım bi iç çektim derinden 

0 oy
(4,354 puan) tarafından

İzleyecek hiçbir şeyim kalmadı ilk eşim lise arkadaşım idi onun yüzünden bütün anılarım çöp oldu öncesinde de çocuktum zaten 

tarafından

Evet sizin için kötü olmuş 

0 oy
(514 puan) tarafından

Hiç özlemiyorum şuan daha mutlu ve iyiyim 

0 oy
tarafından

Bende öyleyim maalesef. Hatta bugün bi delilik yapıp 90lara ait bir program izledim youtubeden 🤫🤫

tarafından

Ben hep yapıyorum😄

0 oy
(4,673 puan) tarafından

Hayır ya ben özlemiyorm her dönemin kendi içinde sıkıntı ve zorlukları var diye düşünyorum en azından şimdi kendime ait bir evim var kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum çocuğum var şükürler olsun bugünlerden geriye düşürmesin 

tarafından

Öyle ama ben bunlara sahip olmadan önce de mutluydum. En azından etrafta insanlarda samimiyet vardı... Şimdi ne bileyim ne kadar çok şeye sahip olsak da maneviyat hep eksik gibi

0 oy
(458 puan) tarafından

Özlemez miyim hemde çok özlüyorum mazide kaldı oyunlar eğlenceler sohbetler ve temiz insanlar😔

0 oy
(17,429 puan) tarafından

Çok özlüyorum kardeşimle vakit geçirdiğimiz günleri. Çarşıya gittiğimiz 

Tramvaya binerdik dönüşte ekler alırdık eve yürürdük bazen ağlayasın geliyor o günler akşam gelince 

Şimdi ikimiz de farklı şehirlerdeyiz 😞

2020 de kızım doğduğunda kız kardeşim hep yanındaydı anne yarısı oldu kızıma o günleri de çok özlüyorum Polis oldu başla şehire gitti :(

Yaz akşamları teyzemler gelirdi sohbet muhabbet ederdik 

Ufakken annem bizimle hep atari oynardı

CD vardı hafta sonları CD lerden Çizgi film alırlardı birlikte izlerdik 

Hepsini saklamış çocuklarım izleyecek artık ☺️

0 oy
(5,129 puan) tarafından

Özlüyorum tabiki çocukluğumuz baskaydi saklambaç 

Yerdenyüksek 

Hepsibir oynardir biz 

Evcilik 

Simdi çocuklar çocuk değil çocukluk kalmadı 

0 oy
(5,714 puan) tarafından

Ozlenmezmi....

🥹🥹 hemde nasıl özlüyorum rahmetli annem ve rahmetli babamla geçirdiğim her anımı çok özlüyorum 

Soğukta sobanın kenarında kedi gibi kıvrılıp uyumayı annemin sobanın üstünde kaynattigi ıhlamuru içmeyi kayısı çekirdeklerini sobanın üzerinde kızartıp bize vermesini o yorgana sarılıp uyumayı biran önce işimizi bitirip çıkıp mahallede arkadaşlarımızla ip atlamayı salçalı ekmeği çok özlüyorum 

0 oy
(30,547 puan) tarafından

Özlenecek kadar güzel bir çocukluğum yok maalesef sadece daha genç olmayı özlüyorum 

0 oy
(2,138 puan) tarafından

Hemde nasıl canım,  bazen bi koku bi tat bi rüzgar esintisi bile beni oraya götürüyor.  O anda kitleniyorum ona.Şu an maddi ve manevi daha iyi bir yerdeyim . Ama o yıllarımıda hiç bir şeye değişmem. 

0 oy
(3,884 puan) tarafından

Çocuk oldugumuz için herşey güzel gelirdi aslında güzel olan geçmiş değil insanlar değil çocuk olmamız

0 oy
(1,755 puan) tarafından

Özlüyorum. Bekar olduğum dönemleri. ... Çocuklarım var çok seviyorum onları iyi ki varlar ama bu dönem beni mutlu etmiyor korkutuyor bizi neler bekliyor sürekli bunları düşünüyorum 

0 oy
(17,066 puan) tarafından

Özlemiyorum . Bügünumle mutluyum çok şükür 

0 oy
(275 puan) tarafından

Çok ama çok özlüyorum özellikle lise yıllarımı arkadşlarımı ailemle hep birlikte kahvaltı sofrasını çok ama çok özlüyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eski günlere ve çocukluğa duyulan aşırı özlem neden kaynaklanır?
Eski günlere duyulan aşırı özlem, psikolojide nostalji olarak adlandırılır ve genellikle günümüzdeki stres, belirsizlik veya tatminsizlikten kaçış mekanizması olarak gelişir. Beyin, çocukluk gibi daha az sorumluluk sahibi olunan ve güvende hissedilen dönemleri idealize ederek o anki huzursuzluğu hafifletmeye çalışır. Bu durum, bireyin geçmişteki duygusal güveni günümüzde arama çabasıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Geçmişe duyulan özlem hissiyle başa çıkmak için neler yapılabilir?
Geçmişe duyulan özlemle başa çıkmak için bugüne odaklanan somut aktiviteler geliştirmek önemlidir. İlk olarak, geçmişin sadece güzel yanlarını hatırladığımızı (nostaljik yanılsama) kabul edin ve bugünün sunduğu küçük mutlulukları not edin. Eski şarkılar dinlemek yerine, güncel hobiler edinmek veya yeni sosyal gruplara dahil olmak, zihnin geçmişe olan bağımlılığını azaltarak şimdiki zamana adaptasyonu artıracaktır.
Sürekli çocukluk yıllarını özlemek normal bir durum mudur?
Sürekli çocukluk yıllarını özlemek, bireylerin %80'inden fazlasının hayatın belirli dönemlerinde yaşadığı son derece doğal bir duygusal süreçtir. Ancak bu özlem, günlük işlevselliğinizi bozacak veya sosyal ilişkilerden tamamen kopmanıza neden olacak düzeyde değilse bir sorun teşkil etmez. Eğer geçmişe olan özleminiz, bugünkü yaşamınızı sürdürmenize engel oluyorsa profesyonel bir destek almak faydalı olabilir.
Neden günümüzdeki şeyler bana mutluluk vermiyor?
Günümüzdeki şeylerin mutluluk vermemesi, genellikle beklentilerin geçmişteki idealize edilmiş anılarla kıyaslanmasından kaynaklanır. Dijitalleşen dünya ve hızlı tüketim kültürü, çocukluktaki daha yavaş ve doğal yaşam tarzıyla uyuşmadığında bir boşluk hissi yaratır. Bu durum, beynin dopamin sisteminin daha basit ve tanıdık uyaranlara odaklanmak istemesinden dolayı yaşanabilir.
Geçmişe özlem duymanın hayat kalitesine etkileri nelerdir?
Geçmişe özlem duymak, doğru yönetildiğinde yaratıcılığı ve duygusal derinliği artırabilir ancak aşırıya kaçtığında şimdiki zamandan kopmaya ve kronik mutsuzluğa yol açabilir. Geçmişi bir ilham kaynağı olarak kullanmak, bugünkü yaşam kalitesini iyileştirmek için olumlu bir adımdır. Eğer özlem duygusu sürekli bir keder hali yaratıyorsa, bu durum yaşam enerjisini düşüren bir engel haline gelebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 911 göst.
15 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Whiteangell (2,609 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 630 göst.
8 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Prensannesi2020 (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 705 göst.
0 oy
3 cevap 432 göst.

Kategoriler

1,508,195 soru

24,615,738 cevap

364,326 kullanıcı

...