0 oy
316 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (31 puan) tarafından

Merhabalar bundan 1 ay önce kızım üst üste ateşli havale geçirdi ve durmadı havleleri yoğum bakima alındı entube edildi  zaten post açmıştım çok şükür şimdi iyi dravet sendromu teşhisi konuldu şimdi bugün kontrole gitik boyuna kilosuna baktar bu arada 3 ilaç kunaliyoruz sabah akşam  şimdi boyu 120  kilosuda 20 kiloydu ama üstü kalindi baya neyse şimdi bu kulanidigi ilaçlar kilo yapabilirmis internetten baktı 5 yaş çocuk kilo boy çok az sayılar yazdı bende merak ettim acaba sizlerin bu yaşlardaki çocukların boy ve kilosu  ne kadar ilaç yüzünden kilo almış olmasın inşallah sizninkilerin ne kadar 

15 Cevaplar

0 oy
önce (13,734 puan) tarafından

Valla benimki erkek karşılaştırma doğru olur mu bilmiyorum ama boyu 120 Bizimde kilosu 26.700du dün tarttım

önce (5,736 puan) tarafından

5 yaş erkek kilosu mu bu? Çok değil mi

önce tarafından düzenlendi

Doktorumuz böyle giderse 1.85 falan yapılı bir çocuk olacak diyor :) bak resmini atayım bugün çektim kilolu durmuyor yani tok çocuk. Birde bu öyle fastfood aburcubur kilosu değil yani sağlıklı besleniyor.

Maşallah. Gerçi ben de görmüştüm kızımın kursunda öyle uzun bi çocuk. Ama büyük ihtimal daha kiloluydu çünkü göbeği de vardı:D Sağlıklı olsunlar da.

Yok bizimki öyle kilolu durmuyor bakınca. Kızımda 3yasına girecek 17 kilo mesela :)

önce (31 puan) tarafından

Yorumların hepsi kilosu normal diyor iyi sevindim vala bu an korktum dedim acaba ilaçlardan mi çünkü iştahı olmayan bi çocuk bu sendrom yüzünden inşallah ilaçtan değil bizimkide

-Reklam-
0 oy
önce (8 puan) tarafından

Bence normal geçen bir arkadaşım bana dedi çocuğum 9 yaşında 23 kilo diye canı sağ olsun sağlıklı olsun kilo her türlü gelir 

Tabi öyle tüm çocuklar sağlıklı olsun kilo boy önemli değil benim takıldigim iştahı olmayan bi çocuk normal yer hata normalin altı dedim ilaclardanmi acaba  ama yorumların çoğunun kilosu yakınmış sevindim

0 oy
önce (75 puan) tarafından

107 boyu 16 kilosu 😀

5yaş mı canım ya az değil mi bilmiyorumda

önce (75 puan) tarafından

Evet 5 yaş bayagi minyon ama doktor persentilin içinde sıkıntı yok diyor 

İçindeyse güzel canım maşallah 🥰 

Sağlıklı olsunlar da  sizinki çok az değil bizimkide insalh çok yüksek değil yani ilaclardan değildir insalh

0 oy
önce (15,892 puan) tarafından

6 yasina girecek kizim 115 cm kg 20 minyon dogdu oyle buyuyor

Sağlıklı olsunlar da ama kilo alınır verilir

0 oy

Kızım 109 cm 17 kilo. Doktor normal diyor sadece kilo birazcık daha olsa iyiymiş.

Ya bizimkide inşallah ilaçtan değildir ya

0 oy
önce (10,841 puan) tarafından

5 yaşında kızım 110 cm 17 kilo

Benim kızım 3 aydır 4 yaşını bitirp 5 girmiş yani2021 doğumlu sizinki tam 5 doldurmuş mu acaba

0 oy
önce (12,292 puan) tarafından

Benim oğlum da 5.5 yaşında boyu 110 da sanırım kilo 23 geçen yıl 26 falan di. Baya tombikti biraz hastalık birazda cimlastige yüzmeye falan gitmeye başladık boya gitti ve kilo kaybetti. 120 cm boy bence gayet iyi kısa değil. Çünkü Bizim 110 a iyi dediler. Bu ara pes peşe 2 hafta aralıklarla benim oğlum da ateşleniyo istahida hiç yok azıcık yiyo doydum diyo okulda beslenmeye dokunmuyor bile sadece içecegini içiyor bir iki lokma meyve yiyo

Sizlere de çok geçmiş olsun iyileşir inşallah biran önce 

Evet boyu iyi bizimkinnde kilosuda inşallah ilaçlardab değildir bizimikinde iştahı çok kapalı çok nadir şeyler yer zaten bu hastalıktaki çocukların iştahı yokmuş Dr nin dedigine göre öyle olunca kilosuda iyi olunca tedirgin oldum dedim inşallah ilaçlardan degildir    amin Allah razı olsun Allah tüm hasta çocuklarımıza şifa versin inşallah 

0 oy
önce (2,124 puan) tarafından

110 cm 16.5 kilo

0 oy
önce (5,284 puan) tarafından

Kilosu normal bence ama boyu uzun maşaAllah. 4 yaş kızım 4 yas kontrolünde 17.5kg 106cm çıktı. Persentil tablosuna baktığımda benim kızım boyu için %75 diyor. Bence 5 yaş 120cm %90 persentil bile olabilir.

Evet boyu güzel insalh sağlığına da kavuşur yavrum öyle güzel bı çocuk ki tabi herkesin evladı kendine güzel ama onun güzeli duruş çok güzel inşallah ilaçlardan degildir kilosu 

0 oy
önce (154 puan) tarafından

5 yaş oğlum benimki de yemeyen bir çocuk 110 boy 20 kg

Bizimkiiyle aynı kilodaymiş inşallah ilaçlardan değildir bizimkinin kilosu

önce (154 puan) tarafından

Değildir bazı çocukların kendi bünyesiyle de alakalı çünkü, yaşıtlarında 26 olan felan var

0 oy
önce (1,376 puan) tarafından

115cm 18,7 kilo... Şuan 5 yaş 9 aylık.... 

Tam 5 yaşındayken de 18,2 kiloydu... Erkek çocuğu ve oğlum zayıf birşey yemez etmez

0 oy
önce (244 puan) tarafından

6 yaşında oğlum boyunu yeni ölçmedim bilemiyorum ama kilosu şuan 18. 2 hafta önce doktora gittik 15 kılo var mı dedi okadar zayıf duruyor yemesi pek iyi deil ama şükür kanları iyi çıktı..

0 oy
önce (6 puan) tarafından

122 boy 18 kilo benim kızım sanırım sizin kızda ortalamanın üstünde boy olarak kilosu da ona oranla iyi

Evet inşallah normal kilosudud ilaçlardan değildir sizinkiyle yakın boyu kilosu

önce (6 puan) tarafından

Boyu uzun annesi 5 yaş için erkek ortalamasının bile üstünde kilosu da iyi boyuna göre ama illede rahat edemedim dersen saglık merkezinde takibini yaptır ama normal bence endişe etme 😊

İnşallah ya vala doktorlara ilgi işlerimiz öyle ters gidiyor ki herzaman  ama sorar doktora  yoksa kendi kendime Normal mi degilmi der dururum

0 oy
önce (657 puan) tarafından

Oğlum 1 ay sonra 6 yaşında olacak 31 kilo. Boyu bilmiyorum. Ama 5 yaşındayken 117 cm dii

Ya inşallah benimininde kilosu normal ilaçlardan degildir

Gayet normal. Oğlum 4 yaşında 22 kilo falandı. 5 yaşında 26 27 arasında gidip geliyordu. Sizinki gayet normal hemde boyu çok iyi. 

Rahatladim biraz vala çünkü yorumlara baktım normal dir inşallah  evet boyunda uzun teşekkür ederim yorumunuz için 

0 oy
önce (595 puan) tarafından

Kızım ocakta 5 olacak. Boyu 107 cm (ortalama ile uyumlu) kilosu ise 15 kg (maalesef düşük) 

Yorumları gördükçe ağlamak istiyorum ya 🥺🥺 karşılaştırma yapmak istemiyorum ama yine de kendimi karşılaştırma yaparken buluyorum doğdu doğalı zayıflıkla baş etmeye çalışıyorum olmuyor olmuyor olmuyor 😢

Zayıflık hiç önemli değil. Zekası yerinde olsun boyu uzuyorsa sağlıklıysa gerisi önemli değil. Ben şimdi oğluma bakıyorum mesela yaşıtları aşırı uzun. Benimde oğlum kısa mesela

Öyle düşünmeyin asla benim kızın biyu uzun kilou ya 3bucuj aylıkken havele geçirdi ve 5 yaşında hala geciriyor güzel konuşamıyorum sağlıklı değil ilaç kulaniyor sürekli tahlil veriyorur keşke zayıf kısa olsaydı ama sağlıklı olsaydı gerçekten kilo boy önemli değil gerçekten sağlık tek önemli olan şey kızım bı dakka yerinde durmuyor bugün doktora gitkk gelişim doktoruna dedi ki bu durup oturmuyor ki ben nasıl testlerden gecirim yani sağlıklı olsun çocuklarımız önemli olan o gerçekten sağlık çok zor rabbim kimseyi evladiyla sınamasın

Allah'ım şafi ismiyle şifa versin inşallah 😢  

Amin inşallah tüm hasta çocuklara benim kızıma da 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 396 göst.
22 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde At Work (7,281 puan) tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 271 göst.
24 Nisan 2025 Diğer kategorisinde 2516 (2,303 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 312 göst.
0 oy
5 cevap 387 göst.
8 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Elifm41 (2,923 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,490,498 soru

24,359,435 cevap

346,951 kullanıcı

...