Bebeğimin kaşındaki konaklar yüzüne yayıldı, ne yapmalıyım?

0 oy
401 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (122 puan) tarafından

Kizlar kafasında konak var ama kası bugün bu kadar kötü olmus durumda bugün banyo yaptım konak icin saçını falan temizledim ama yuzu nasil gecicek

image

7 Cevaplar

0 oy
(8,582 puan) tarafından

Pek asabi 😄 orayada organik zeytinyağı sürebilirsin

(122 puan) tarafından

Sürdüm canim ama neden oluyor bikac defa sürdüm durdu gibi 2 gün sürmedim hemen baya cok olmuştu 

-Reklam-
0 oy
(6,357 puan) tarafından

Gün boyu nemlendir  konak kaşta da oluyor temizlersen kısa sürede geçer

0 oy
(8,971 puan) tarafından

Cildiri kuru herelde nemlendirici sürmenin lazım.ozellikle.ben banyadon sonra mutlaka mustella nemlendirici kullaniyorum 

0 oy
(3,815 puan) tarafından

cildi kuru, benim oğlum ilk doğduğunda vucudu böyle oluyordu, hemşire eczaneden nemlendirici krem kullanmamı önerdi, yada zeytinyağı da sürebilirsin 

(122 puan) tarafından

Evet cildi cok kuru bioderma ki var nemlendirici onu yüzüne surimmi

(3,815 puan) tarafından

onu hiç denemedik canım bilgim yok

0 oy
(1,173 puan) tarafından

Bioderma atoderm kullanmanı tavsiye ederim hatta şampuanı ile yıkayıp kremini sür bişeyi kalmaz 

(122 puan) tarafından

Tamam canim şampuanı ni da alim.o zaman 

0 oy
(18 puan) tarafından

Can benim bebeğim de böyleydi doktor alerjik egzama dedi Mustela şampuan ve losyon kullandım düzenli yeni bi yaşını doldurdu çok şükür geçti hepsi 

(122 puan) tarafından

1 yaşına kadar sürüyor mu bu ne alerjisi peki 

(18 puan) tarafından

Oda aynı egzama çünkü oğlum da öyleydi şampuan çöktü diye her banyoda yikiyordum 1 yaşına kadar kullanmana gerek yok ama cildini yumuşacık yaptığı için kullandım duştan sonra da losyonu suruyorum pamuk gibi

(18 puan) tarafından

Yani almanı tavsiye ederim bana dua edersin

0 oy
(1,988 puan) tarafından

Bioderma atoderm işe yarar cildi çok kuru. Nemlendirilmesi gerekiyor . Doktor bize biodermayı önerdi .  

(122 puan) tarafından

Bizde onu aldık ama yüzüne kullanmadım vücuduna kullandim bugünden sonra yüzüne de surerim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde kaş konakları yüz bölgesine nasıl yayılır?
Bebeklerde kaş konakları genellikle saçlı deriden başlayarak kaş, alın ve bazen kulak arkası gibi bölgelere doğru yayılabilen yağlı ve pullu bir deri durumudur. Bu yayılma, cildin doğal yağ dengesinin değişmesi ve bölgedeki deri hücrelerinin hızlı yenilenmesiyle meydana gelir. Bebeklerde kaş çevresindeki konakları temizlemek için nazikçe zeytinyağı veya bebek yağı ile yumuşatma yaparak yumuşak bir bezle silmek süreci hızlandırabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerin kaşındaki konaklar için evde neler yapılabilir?
Bebeklerin kaş bölgesindeki konakları gidermek için bölgeye banyo öncesi bebek yağı sürerek 10 dakika bekletmek ve ardından yumuşak bir fırça veya bezle nazikçe pulları arındırmak oldukça etkilidir. Konakları zorla koparmaya çalışmak enfeksiyon riskini artırabileceği için nazik hareketler tercih edilmelidir. Temizleme işleminden sonra bölgenin tahriş olmaması için nemli kalmamasına dikkat edilmeli ve cilde uygun bebek losyonları ile desteklenmelidir.
Bebeklerde kaş bölgesindeki kızarıklık ne zaman doktora gösterilmeli?
Bebeklerde kaş bölgesindeki kızarıklık şiddetliyse, cildin üzerinde sarı kabukların altında kanama varsa veya bebek bu bölgede aşırı huzursuzluk yaşıyorsa mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Konakların yaygın olduğu bölgelerde görülen aşırı ödem, iltihaplanma belirtileri veya geçmeyen kızarıklıklar mantar enfeksiyonu veya seboreik dermatit gibi takip gerektiren durumların habercisi olabilir.
Bebeklerde kaş konakları ve yüzdeki pullanma nasıl geçer?
Yüz bölgesindeki konak ve pullanma, bebeğin cildini kurutmayan nazik bebek şampuanları ve doktorunuzun önereceği atopik cilt bakım kremleriyle kontrol altına alınabilir. Yüz bölgesindeki cilt çok hassas olduğu için sert müdahalelerden kaçınılmalı ve bölgenin kuru tutulması sağlanmalıdır. Genellikle düzenli bakım ve doğru nemlendirme ile bu pullanmalar birkaç hafta içerisinde kendiliğinden iyileşme eğilimi gösterir.
Bebeklerde kaş konakları neden bu kadar kötü görünür?
Bebeklerde kaş konaklarının kötü görünmesi, bölgedeki deri hücrelerinin aşırı miktarda birikerek kalın, sarı ve yapışkan tabakalar oluşturmasından kaynaklanır. Bu durum cildin doğal tepkisi olup genellikle bebeğin bağışıklık sisteminin veya yağ bezlerinin henüz olgunlaşmamasından dolayı görülür. Görünüm oldukça rahatsız edici olsa da, bu durum genellikle bebeği fiziksel olarak acıtmaz ve doğru bakımla tamamen temizlenebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,067 göst.
9 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 156 göst.
0 oy
1 cevap 211 göst.
0 oy
5 cevap 211 göst.
24 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1bebe1anne (281 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,177 soru

24,602,630 cevap

363,670 kullanıcı

...