Arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum bir konuda... Eşimle birkaç seferdir eşimin kardeşinin kaldığı şehre gidiyoruz yaşadığımız yerle arası 1 saat. Kendi şahsi işlerimiz için mesela sabah 12'de gidiyorsak akşam 8 gibi dönüyoruz... Her gittiğimizde kaynım arabayı getirin bizim evin garajına koyalım diyor evlerinin önüne kadar gidiyoruz Arabayı park ediyoruz sonra da hadi dışarıda takılalım diyor eşimle ikisi takılıyorlar... eve çıkalım çay kahve içelim gibi bir teklif yok asla... ..Aynı şekilde eltim hiçbir zaman aramaz sormaz buyur gel demez veya kapının önüne inmez hoş geldiniz beş gittiniz sohbet muhabbet yok ... Aynı şekilde işlerimiz bittiğinde akşam 8 gibi kapılarının önüne gidiyoruz arabayı almaya kaynım iniyor eltim gene yok. bizi adam yerine koymuyor...neredeyse 5-6 seferdir bize bu şekilde yapıyorlar bunu fark ettik ve normalde 5 yıldır evliler 5 yılda gittiysem topu topuna 2 sefer gitmişimdir. Bir de bu yüzsüzlüğü yapıp yapıp karşılaştığımız ortamlarda// kaynanamların evinde toplaşıyoruz mesela canciğer davranıyorlar hiçbir şey olmamış gibi yapmacık hareketler...
canımı sıkan tarafı şu.onlar benim yaşadığım yerden geçseler her seferinde bana dönüyorlar. Eşimi arıyor kaynım . Müsait misiniz diyor eşim de hiçbir zaman müsait değiliz demez tabii buyurun gelin diyor. Hiçbir zaman yemeksiz ağırlamadım. Yemek çay kahve hep bu şekilde ağırladım kendilerini.. zırt pırt yerli yersiz kaç kez geldiler birinde de müsait değilim vesaire demedim hep güzelce ağırladım.
Ama bu sefer canıma tak etti eşime dedim ki benim Bir daha evime adım atmasınlar.. samimiyetsiz şeylere ihtiyacım yok her seferinde bize terbiyesizlik yapacaklar ama hiçbir şey olmamış gibi davranacaklar istemi.yorum ben bu şekilde dedim . Eşim İlk başlarda bana hak vermiyordu müsait değillerdir evleri müsait değildir bilerek yaptıkları bir şey değildir vesaire diyordu ama o da anladı artık üst üste yaptıkları için... Şimdi hak veriyor boş ver herkes yaptığından utansın diyor...Ama eşim erkek kardeşine aşırı derecede bağlı. Şimdi size soruyorum birkaç gündür kaynım ve eltim sakarya'dalar ve geçerken gene buradan geçecekler .. kaynım arayıp zaten yüzde yüz diyecek eminim müsait misiniz diye. Eşim dio ki kesin arayacak müsait misiniz diyecek ..geleceğiz diyene gelmemi diyelim bunu diyemem diyor.. aşırı derecede kardeşini kırmaktan ödü gidiyor. Hayatta gelmeyin demez ben ne yapayım arkadaşlar bana bir yol gösterin ne olur.. millet 5 dakika kahve içmeye bile davet etmiyor ama hiçbirşey olmamış gibi enayi yerine koyup benim evime dönüp gelmesini biliyor anlayacağınız enayi konumundayız ... Ne yapabiliriz eşim buyurun gelin der . Hiçbişey olmamış gibi onları kabul eder ve asla da dışarıdayız şuradayız buradayız şeklinde yalan söyleyemez .. ben tepkimi belli etmek istiyorum yeter artık gelemesinler bidaha napabilirim siz olsanız ne yapardınız teşekkür ederim şimdiden hepinize
Eşinle ikisi takiliyorsa sen ne yapıyorsun bu süre zarfında?
Bnde bunu düşündüm elti eve de çağırmıyor arabada kapının önünde 💁♀️
Evet muhtemelen yanlış ya da eksik anlattı bir şeyi
Ben olsam evime gelsinler ama eltim gibi karşılarına çıkmam veya geç çıkarım çay yanına hazır şeyler koyarım olur biter. Değer vermeyene bu kadarı bile fazla
Verdiğin değerin karşılığını alamamak insanı üzer ama bir daha evime gelemesinler bu konu için abartı tepki gibi geldi .
Bence siz eşinizle kaynınızı karıştımadan eltinizle konuşun mevzuyu .
Elinizde aşağıda kapıda karşıladı hadi takılalım desin alsın götürsün kahveye sizde aşağı inmeyin
Benim anlamadığım arabayı garaja koyuyorsunuz sonra eşinle kaynın takılıyor sen napıyon nereye gidiyon
Benim başıma bu bir kez gelir ikincide gidip arabayı onların garajına koymam ki koskoca şehirde Park yeri mı yok arabayı bırakıyorsanız siz neyle geziyorsunuz onlar takılırken siz ne yapıyorsunuz mesela ikisi takılıyor demişsin. Ben olsam eşim hayır demese bile yemek yapmam hazır bir şeyler aldırırım. Bizde yemek yapmadık dışarda işimiz vardı siz arayınca ayıptır misafir kapıdan geri çevrilmez diye iptal ettik o yüzden hazırlık yapamadım kusura bakmayın derim. Bir daha da o şehre gidersem onlara uğramam
Kız ama sende kimseye geri dönüş yapmadın
Post açtın
Millet yazıyor sen nerdesin
Eeeee eltinize gittiniz
Araba garajda
Eşin kaynin gezmeye filan gitti
Sen napyodun o sırada
Arabanın içinde garajda mı bekledin
Eşinle kaynın gidince sen nerdesin o zaman? Suç sizde eltin sizi sevmiyor işte daha ne diye arabayı her seferinde evlerinin önüne sokuyorsunuz sizin bu yaptığınızda yüzsüzlük. Aradıklarında kabul etmeyeceksiniz direkt hayır diyemiyorsa eşin bir şeyi bahane edip gelmeyin diyecek ha onuda mı diyemiyor madem kendi kabul etti kendi ağırlayacak misafirleri. Sen çocukları da al evden git onlar her geldiğinde. Burada ki bütün suç sizi değersizleştiren eşin. Karşıdaki insanın huyunu düzeltemezsin bu zaten senin üstünede vazife değil ama eşinin senin düşüncelerine saygı göstermesini sağlamalısın . Hep diyorum kayın ailesi sizi sevmiyor sizi hiçe sayıp saygı duymuyorsa bu eşlerinizin suçu.
Eltim de aynen ne slm verir ne alır bide eşimin teyzesinin kızı bn yabanciyim bir kaç kere aynı ortamda denk geldik arardım flan baktım yok ondan bişi eşime direk dedim bn asla bidaha slm vermem evinede gitmem beni karıştırma kardeşinle gorusuyorsan görüş bna saygı göstermeyen birine benide ezik yerine koyma dedim asla ne ben ne o muhatabımız yok ,
Benim eski postlarımı oku aynı benim eltim. Kac kere yatılıya aldım a dan z ye super hizmet her defasinda. Biz istanbulda yaşıyorduk onlar almanyada her defasinda her sene bazen senede 2 kere bana yatiliya geliyordu kaynımla. Sonuç ne oldu ben almanyaya taşındım 1 saat mesafeye. 1 yılda 1 kere evine çağırmadı. Onu geç postalarına mektubumuz vardı onu almaya gittiğimde ona da da hemen mektubu elime sıkıştırıp kapıyı burnuma kapattı yalandan bile buyur gel demedi. Sonuc ne oldu bende gerçekleri yüzüne söyledim kaynanama söyledim. Bende artık o beni çağırdığı kadar evime alıyorum. Kimse kusura bakmasın tek cocukla bana hizmet edemeyen ben 2 cocukla hiç edemem. Rahatına çok düşkün hiç hizmet etmemek için çağırmıyor başka bir şey değil. Sen fazla bile yüz verdin. Ben 1 kere kabul ederim hadi 2. Baktım o beni çağırmıyor evime daha sokmam
Bakma burda yinede evine al diyenlere. Kusura bakmasın kimse. Onunki can da seninki değil mi. Beni adam yerine koymayanı koymam. Eşine sert tepki koy. Madem abin hep seninle tek takıldı sende al abini git çarşıda takıl bende inmem aşağıya de. Eltin de kalsın ortada görsün nasıl bir duyguymuş. Fazla bile sabretsin. Tıpatıp aynısını yaşadım bak. Çok sinir bozucu bir durum. Ve sen dur demedikçe bu böyle devam edecek. Oh mis her geldiklerinde de hazır sofraya oturacaklar. Ne münasebet bu kocalar da pasif olmasınlar. Benimki de aman boşver büyüklük sende kalsın derdi. Simdi o da akıllandı. Boşver elti çok da gerekli değil konuşma samimi olma diyor.
Siz de her gittiğinizde "müsait misiniz, geleceğiz" deyin. Eğer ki "müsait değiliz" derlerse siz de birdaha kabul etmeyin. Siz gelelim mi dememissiniz ki.
Evime bi yere kadar alırım ama yokmus gibi davranırım oyle mukemmel davranmam.
Yani o pek muhatap olmuyorsa sende muhatap olma eşin agırlasın madrm onları sen komşuya bi yere git o gün kaynanan yakınsaona git aslında eşinledışarı falan gitsrnix daha iyi ama
Çevremde genelde gelmek isteyen müsaitmisiniz diye arar belki onlar da o şekilde alışıklardır buraya geliyorlar bir uğramıyorlar diyorlardır
Diğer postlarına baktım da
Neredeyse hiç kimseye yazmamış sın
Bu senin huyun galiba
Ona kişi yazmış işine gelene dönüş yapmış sın
Yada hikaye yazıyor
Oda olabilir
Çünkü görümcesi hakkında yazdıkları hiç normal değil
Ay bizde uzun uzun yazdik insan bi cevap verir
1,490,197 soru
24,354,439 cevap
346,659 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin: