2 çocuğum olmasına rağmen herkesin herşeyine koşuşturuyorum ama karşılığını alamıyorum. İlk defa dün karşı çıktım bir şeye onunda geri dönüşü geç ol adı kaynanamla işe zeytine gidiyor ve 1 büyük kova zeytin getirmiş bana kır dedi eltiminde zeytini kalmamış. Çocuklardan dolayı kırmaya vakit bulamadım gündüz akşam işten gelince kendisi kırmış kendisi 1 mika eltime 1 mika (o tokide oturuyor ve hanımefendi yapamaz öyle şeyleri) bana da 1 mikalık ayırmış bugün al onu kır anca 1 mika çıkar dedi .Yani ben olsam hepsini kırarım onlar böyle yapıyorlar .Kısacası ben hayır dediğim zaman (yapamadığım zaman ) onlarda direk tepki olarak karşılık veriyorlar.
Almam ki o zeytini alsi birlerine şok derdim 😁
Sanırım bende öyle yapıcam
sana güzel bir ders, o zaman sen de eltin gibi olup hayır diyeceksin
Yapamıyorum işte vicdan merhamet ve sorumluluk duygum çok yüksek elimde değil .dünyayı omuzlarıma verseler sırtlarım öyle yani
o zaman kendini kullandırtmaya devam edersin, başkaları prenses gibi yaşar sen de hizmetçi olursun.
ya hayır diyeceksin ya da şikayetçi olmayacaksın.
hayır demeyi öğrenmediğinde yaşlılığında da en çok kendine kızacaksın, ben ne aptalmışım diye.
Ben hayır dediğim zaman ortam içinde kötü davranıyorlar dışlayıp laf sokuyorlar sırf laf sokmak için evime geliyorlar ya da ortama çağırıyorlar
Bu sınırı sız cızmemıssınız ne demek yani laf sokmak için evıme geliyor yada cagırıyorlar.. Sız kendınızı çok ezdırmıssınız susarak.. Sız sustugunuz sürece tepkı vermediğiniz sürece daha beterıyle karsılacaksınız. Hadlerını hıcbır zaman bilmeyecekler her zaman bır adım daha ileri gidecekler. Sız duvarınıızı orsenız ne sıze laf sokabılırler ne de dıslayabılırler...
Bunun seni daha da inada bindirmesi lazım gözün açılmıştır inşallah sen onlara vaktin olsa bir kovayı yapacaksın o senin için bir kiloya kendini zahmete sokmuyor vay be aç gözünü aç kocaman harfler ile HAYIRRR demenin tam vaktidir
Iste oyle olmak lazim ben bunu yapamam kiii ben bunu beceremem kii bu nasi lyapilir of olmuyo kiii dersen herkes kendi isini kendi yapar
Bende senin gibiyim eşime yalnız yapıyorum ve bir gün olsun ne Allah razı olsun yoruluyorsun hakkını nasıl öderim gibi şeyler söylemiyoe. Benimde ona karşı. Bir seu yapmak gelmiyor içimden. Yüreğini çayını veririm o kadar
Yani eltininkini kırmış senin payını ayırıp kırmamış mı, sen de bundan ders almıyorsan vay senin haline bacım
İstediği kadar karşılık beklesin yapamıyorsam yapaıyorum bi-ler ne kadr fedakarlık yapıyorssk karşı tarafta o kadar yapabilir diyor o yüzden krndi kıymetini bil bir işide yapıyorsanız karşılık beklemeyin ya yapmayın yakarşılık beklemeyşn
1,490,272 soru
24,355,634 cevap
346,722 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın