0 oy
143 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (23 puan) tarafından

Kizlar oğlum 24 aylık anne baba mama dede nene hop havhav mö gökçe bipbip hayıyy çiş yapınca çiş  kaka yapınca oggg diyo herşeye o ne diyo soruyor anlaması iyi göz teması da var 1 diyo suya uuu diyo 20 kelime var kızım çok geç konuştu oğlum sizce açılır mı sürekli konuşuyorum 2 cümle olarak babasıyla biyerden gelince baba bipbip diyor annne uuu diyo şu demek istiyor 

6 Cevaplar

0 oy
önce (874 puan) tarafından

Tabıkı açılır endişelenme

önce (23 puan) tarafından

İnşallah canım 

-Reklam-
0 oy
önce (83 puan) tarafından

Ben iki kız annesiyim o yüzden erkek çocukla kıyaslama yapamam ama sadece herkesten duyduğum kadarıyla erkek çocukları biraz daha geç konuşuyorlarmış. Ki bence çocuğun kelime dağarcığı oluşmaya başlamış. Bol bol konuşun kitap okuyun çocuk şarkıları dinletip söyleyin. Eminim faydası olur süreci hızlandırmakta

önce (23 puan) tarafından

Sağolun inşallah bülbül gibi konuşur benim oğlumda kızım 3 yaşından sonra başladı konuşmaya 

önce (83 puan) tarafından

Çocukların konuşmalarına yardımcı olacak çocuk şarkıları listesi gördüm geçen gün bir yerde. Ona internetten bi bakın belki işe yarar 

0 oy
önce (4,192 puan) tarafından

Konuşma konusunda kitap okumanın üzerine bi şey bilmiyorum ya hem çocuk çabuk konuşuyor hem de güzel ve akıcı kelimelieri düzgün çıkarıyor bence ilk aylardan itibaren kitap okumaya başlamalı 

0 oy
önce (15,149 puan) tarafından

Benim kız da iki buçuk yaşında konuştu 

Oğlum ikiye girecek bu ay sonu 

Sızın oğlanla aynı konuşması 

0 oy
önce (2,110 puan) tarafından

benim kizim da 18 aylikti biyle senle ben gibi karsilikli konusup sohbet edebilir kivamda konusuyordu.  oglan 2 yasi gecti bu senin soyledigin kelimeler anca cikiyordu hatta korkuyoduk bu konisamicak heralde diye. kizdan alisik olunca konusma durumuna. sonra 28 ayda annemler eylulde salca malca zamani koye gittiler bir ay kaldilar . o bir ay icinde oyle bir gelistirdi konusmayi annem şok oldu.  28 aydan sonra birden sakir sakir basladi konusmaya.  

bence endiselenme yani illaki konusacak vardir bir atak zamani bi anda acilir agzi

0 oy
önce (7,791 puan) tarafından

Aslında sebebini sen kendin de yazmışsın. "Kızım çok geç konuştu" derken genetik olarak geç konuşmaya yatkın olduğunuzu söylemiş oluyorsun. Konuşmada birinci faktör genetik yatkınlık. Muhtemelen üst soylarda da geç konuşulmuş.

Daha sonra da aşağıdaki sebepler var;

- Anne babanın doğru ve sık konuşması. Siz aranızda akıcı ve doğru bir şekilde konuşuyorsanız çocuk da öyle konuşur. Siz kısa cümlelerle, kelimeleri doğru telaffuz etmeden konuşuyorsanız o da çarpık konuşur.

- Ekran varsa çocuk geç konuşabilir. Kimi ebeveynler ekran verince çocuğun daha iyi konuştuğunu söylüyor ama kesinlikle katılmıyorum. Faydadan çok zararı var.

- Kitap okuma alışkanlığı. Anne baba çocuğa doğru bir şekilde, seslendirme yaparak kitap okumalı. Dil duya duya öğrenilir. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 325 göst.
8 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sirinalperen (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 265 göst.
0 oy
12 cevap 520 göst.
6 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ssss. (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 250 göst.
27 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Eslem1009 (154 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,490,416 soru

24,357,994 cevap

346,864 kullanıcı