0 oy
311 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (608 puan) tarafından

Öldükten sonra bir daha ölmemek üzere direlecegız  evet  peki sonsuzluk  nasıl bir şey olacak hani  sonsuza dek bu beden bu ruh bu ben öldükten sonra sonsuza dek yaşayacak peki sonsuzluk nasıl bir his napcaz ne için  yasıycaz bu kez hanı şuan allah için yasıyoruz ibadet edıyoruz bır sınavdayız o bir tarafta sınavda yok ne için yasıycaz  diyelım ki cennete gıttık ordada aşık olabılcek miyiz birine sevgı duygusu olcak mı  cennetteykende günaha gırebılırmıyız. Cehennemdekı kişi diri diri kaynayan tencerede nasıl yanacak  dayanamaz kı hanı bayılır ya acıdan  allah dayanma gücü mü verecek neden o zaman yanıyor dayanma gücünü allah verecekse dayanma gücü vermezse yanacak kişi  yana yana tükenir biter yanı günlerce yanmasıns gerek yok 10 dakıkada yanar kül olur.. 

Sonsuzluk hissi nasıl olcak hanı burda beklediğimiz bir ölüm var. Orda neyi bekliycez.  Fikri olan var mı

7 Cevaplar

0 oy
önce (1,826 puan) tarafından

Cennet öyle güzel bir yer olacak ki buradaki gibi hislerimiz olmayacak. Kin nefret gibi. Oradaki güzellikleri yaşıycaz sonsuza dek. Sonsuza dek hiç sıkılmayacağız. Ve ödül olarak yaşayacağız. Cehennemse erimeyeceğiz ama sürekli yanacağız veya donacağız. Dediğin gibi dayanma gücü gibi bir şey olacak ve kalkıp tekrar yanacağız. Su içmek isteyeceğiz, kan ve irin içeceğiz. Allah esirgesin. 

-Reklam-
0 oy
önce (360 puan) tarafından

Cennette bi hedefimiz olmayacak bak soyle dusun Allah bizleri yaratti oncesinde zaman var miydi yoktu dimi zamani da yaratti zamanin gecmedigi hic bi an yok dimi onun gibi bu dunyada gaye var Allaha ibadet edebilmek icin yaratildik cennetti gaye yok zamanda yok bunlari paralel olarak dusunursen daha iyi anlarsin insan gayesiz yasayamaz ama bu kural madde alemi icin gecerli mana aleminde Allah bizi bundan da arindiracak cennette sadece guzel duygular olacak aci yok huzun yok keder yok asik olaniliriz tabiki mizrakli ilmihalde okumustum kisi diyecekki su ucan kustan yemek olsa da yesem diyecek o kus dumani uzerinde lezzetli bi yemek olacak cikan kemiklerine bakip keske su kemikler tekrar kus olsa da ucsa diyecek o kemikler kus olup kanatlanacak diyo orda imkansiz diye bisey yok belki bu dunyada asik olmamis biri ya da herhangi duyguyu hic yasamamis biri keske o duyguyu yasasak deyince tabiki o duyguyu da yasayacak cennet nimetlerinin sonunu basini dusunemeyiz oraya giren bi daha cikmak istemeyecek emin ol sen dunyada bazen biseylerden sıkılıyoruz orda da olacak mi diyosun ama oyle bisey yok dunyadaki insanlar olmicaz biz ahirette burdaki duzenden cok farkli duygular hisler hersey degisecek orda imtihan yok ki gunaha girelim kisinin amel defteri dunya hayatini bitirdigi son nefesini verdigi an kapanacak cennete degil kabirde hatta kabre girmeden bile bitiyo ne yaparsak bu dunyada yapcaz o yuzden cehennem konusunda da bayilan ayiltilacak yanan kullerinde dogacak tekrar yanacak gunahlarinin bedelini odeyene kadar yanacak kisi oldum kurtuldum yok yani burdaki olumu bekleme hissi orda olmayacak yani benim bildiklerim bunlar yanlisim varsa eksik ya da duzeltin 

önce (608 puan) tarafından

Allah razı olsun elıne agzına yüreğine saglık. 

Ben cennete gıdersem   hıc tatmadıgım bir duygu var onu tatmak istiyorum benım annem olsun beni çok seven bir annem olsun  . 

önce (360 puan) tarafından

Tabiki Rabbim hepimize nasip etisin İnsaAllah 

0 oy
önce (2,110 puan) tarafından

asevgi ask  hissiyat bu tarz seyler beseri hayat icindir mantiken ayni hissiyatlarla ayni diygularla sonsuz bir yasam olmaz. soyle dusun atese bir saniye elin degse nekadar canin yaniyor  bedenen ayri hasar aliyorsun hiisyat duyu olarak ayri. orda azap cekerken bu acinin kat kat ustune insan zihni dayanamaz. aci cekerbenki hissiyati biz zihinle beyinle beyne giden sinyallerle aklimizla yapiyoruz . beden girsel olarak yaniyor ama hissiyati beyinden zihinden geliyor . beseri duygular sevgi ask hissetmek dusunmek orda belkide insanlar birbirinin aklindan geceninokuyabilecek bile bilemeyizki yani insan bambaska ozelliklerle donatilip ordaki hayata baslayacak diye dusunuyorum ben . acidan bayilmak dedigin sey bizim suanki beynimizle olan bisey beyne giden aci sinyalleri fazla olunca bayiliyoruz beyin tukendim diyor kapatio kendini. orda bambaska bir beyin zihin 5 duyu degil belki 15 duyuya sahip olacagil belki organlar bambaska islevlerle donatilacak bilemeyizki bunu

cenneti cehennemi irdelemeyi bosgeç kiloyu naptin 😂😂😂 verebildinmi aldiklarini bayadir yoktun isler gucler calismaya baslayinca buraya vakit kalmadimi

Kesınlıkle aynen öyle işe dönünce  gram zamanım kalmadı ama çok aklıma geldın sende.  Çok kilo aldım  yarın diyete baslıycam   gene ama asla yapamıyorum hemen bozuyorum uzun zamandır diyet yapamaz oldum malesef  sende durumlar nasıl. Bır formül arıyordum bende gene kısa yoldan

aynn tahmin ettim calisinca vaktin olmuodur. basla kiz hemen diyete .ben chatgpt destekli gdiyorum herbalife forx5  kombo tum tuslara bastim. 63 e cikmistim eylulde. suan 56 ya dustum cok sukur. ite kaka gidiyorum . ha bile her yedigimi yaziyirum. chtgpt yorumluyir telafi icin onerilerde bulunuo kalori makro degerleri hesaplio tavsiye verio tarti tahmini yapio falan😂 

image

56 çok iyi maşallah  aferım kız başarmışsın nasıl oldu  ben hep bozuyom

0 oy
önce (252 puan) tarafından

Bacım cennette günah diye bir kavram yok. İstesen de kocanı aldattamazsin mesela.

Kişi cehennemde yanacak Allah dayanma gücü verecek amaç acı çektirmek zaten. Kişi kül olacak tekrar kulelerden doğacak tekrardan yanacak cezası bitinceye kadar. 

Birşey beklemeyecegiz merak etme burda da birşey beklemiyoruz😄 ölümü hatirlasaydik bu kadar sapıklık sapkınlık olmazdı zaten 

0 oy
önce (16,346 puan) tarafından

Dün akşam izledik sözler köşkünde Cennet ve cehennemi  Ayetlerle anlatıyorlar tavsiye ederim izlemeni 

0 oy
önce (5,697 puan) tarafından

Bugun araba giderken aklıma geldi bu dünyanın boş olduğunu bile bile neden biz bu dünyada herseyimiz olsun istiyoruz bu kadar der taşa neden çekiyoruz hem üzüntü keder çalış bakalım hemde öteki taraf ic8n çalış iyi ruhluysan cennete gidecek peki neden ben bu dünyada sinaniyorum ki ne gerek vardı ki ben iyi biriyim belkide beni kötü yapan diğer ruhlar onlar yüzünden katil olan insanlar bile varmi nefsimize neden  u kadar hükmetmek zorundayizmi ..

0 oy
önce (863 puan) tarafından

Brnce en iyisi dusunmemek cunku dusununce işin icinden cikamiyoruz mesela bu dunya yaşam olmak zorundamiydi veya olmasaydi suan nerde olcaktik yoklukmu olcakti. Veya haşa allah dogmamis dogurulmamis o zmn nasil oldu iste ne bilim ölenler suan nerde napiyor diger dunya nerde mesela nasil gidiliyor ilginc bisey aslinda dusunuldugunde bana bazdn hersey sihirbazlik oyunu gibi geliyor🤣cok sukur allaha inancim tam ama bazn brnmde aklim gidiyor ankam veremiyorum bazi seylere. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 402 göst.
0 oy
21 cevap 461 göst.
+2 oy
8 cevap 395 göst.
0 oy
1 cevap 112 göst.

Kategoriler

1,490,416 soru

24,357,994 cevap