+1 oy
997 göst.
Diğer kategorisinde (78 puan) tarafından

Kizlar ne yapacam bilmiyorum vallahi boşamak istiyorum ama 6 çocukla olmuyor 

Ben ona birakamam yavrularumu 

Mesleğim falan yok tek başına perişan olurlar 

Birde bizim burda çocuk oldumu boşanmaya izin vermezler 

21 Cevaplar

+8 oy
(640 puan) tarafından

Herkesin neden 6 çocuk yaptığını merak ettiğini düşünüyorum. 

Kınamak değil canım ama neden sevgini hak etmediğini düşünsüğün birini 6 defa baba ettin.. Yani tabi bu iki taraflı bişey ama gizlide olsa çocuk sahibi  olmamanın yollarını aramanı dilerdim. Belki şırnak ta aileler çok çocukludur valla oraları da bilmiyorum ama şunu düşünmek gerek birazda. Sonuçta ekonomi de iyi değil 6 çocuk tamam hepsi diğerinin kıyafetini giyer de bunun okutması var.. 

Yani hanımlarımız çok çocuk doğurmak isteyenlerin özellikle yıpranacağını erkekden daha çabuk yaşlanma ihtimalini felan da düşünmesi lazım. Bu erkeklere bakarsanız sevgi ölince nasılsa cepte nereye gidecek diyor. Çokta bu tavizi vermesek mi acaba. 

(16,189 puan) tarafından
+2

Sara ya oyle sacma ki donelerin unutuyorum ne Allah askina en olmadi gidip igne olursun. Vallahi tum hormon degisimleri dunyaya gelip vebalini alacaginiz alti cocuktan evladir.

(6,523 puan) tarafından
+1

@Yabangulu_86

Ama onun korunması gerekiyor ne demek. Burdaki kadınların hep kocasımı korunuyor. Kalk banyoya git bişi olmaz dediğinde 3.çocukta bari anlar insan böyle korunma olmadığını

Sağlık ocağında ebe demi anlatmadı şöyle korun die. Doğurmaktan korkmuyon ama spiralden korkuyon buda değişik bir bakış

Hap unutmak nedir çocuk musun sen kur alarmını her gece yatmadan at ağzına..

(6,261 puan) tarafından

6 çocuktan bahsediyorsun canım 

Kusura bakma da hepsine de bi bahanen olamaz yani 

İki üç olsa anlarım da 6 çocuğu isteye isteye dogurmussun yapacak bisey yok artık 

Ama çaresizlik ne demek çok iyi bilirim 

Hele ki eşinle sorunlar yaşıyorsan o cikmaza girdiysen 

Allah a dua etmekten başka çaren olmuyor

(6,532 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun benim eşimde korunmiyor.bilinçli korunamiyorum kednimi kaybediyorum dyor nkdr yikansanda boş bir damla kaçsa hamile kalırsın koca 6 hayAt benim iki kziim var direk koştum spiral taktırdım on yıllık normal Altan muane gbi korkulacak bişey yokki asıl hamilelikten korkmalı insan ama rabbim yardım etsin bu devirde çocuk büyütmek getirmek çok zor 

(640 puan) tarafından

Yani 6 çocuk, doğurmak daha ürpertici.. Korunmak için bir sürü yöntem var. 6. Çocukta sizi durduran neydi. 6 ya kadar doktorlar hiç rahimi bağlatmayı teklif etmediler mi? Hiç mi bi ablanız yengeniz görümceniz kaynananız akıl fikir vermedi... Valla enteresan.. 

Neyse yani olan olmuş geçmişi değiştiremeyiz ama ders çıkarmalısın artık. Eşine gelince insanlar değişmez.. Geçmiş olsun

-Reklam-
+6 oy
(6,523 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

6 çocukla hiç boşanmayı hayal bile etme . Heleki işin yok Şırnak gibi bir yerde

Senin tek kurtuluşun ya seni kocan istemeyip boşar yada ölür..

Yapman gereken 7.çocuğa hamile kalmamak için uğraşmak. Otur kocanın evinde deveyi gütmeye bak

(3,130 puan) tarafından
+1

Şöyle bir okudumda... yorumlaro en makulu bu 🔒

+2 oy
tarafından

Kac yasinda kac yılık  evlsn 6 çocuk nedir

Hepsine bakacak kadar  durumunz  varsa 

Iyi bir nafaka vermesi lazm onunla gecinirsn 

Sizin ora ne taraf 

(78 puan) tarafından

Şırnak canm durumu iyi deyil malesef 19 senelik evliyim en küçük 4 buçuk yaşında diyerleri okuyor onlarda küçük 

2 tanede ergen 

(6,187 puan) tarafından

Niye 6 çocuk o zaman. Durumunuz iyi değil eşin iyi değil.

tarafından

Allah yardimcin  olsn boşanmak zor gibi  malesf 

(78 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

+2 oy
(197 puan) tarafından

Hiç bir şekilde o kafaya girme, ben olsaydım 6 çocuğu ona bırakıp giderdim boşanmayı açardım. O adam kılığında olan şahıs o çocuklara bakabilecek mi sanıyorsun? Git boşanmayı aç bak nasıl korkup senin ayaklarına kapanacak, ha baktım ayaklarına kapanıp istediğin kuralları yapmıyor o zaman boşanmada çocuklarının velayetini istersin, bence sen maddi olarak korkuyorsun ama korkma Şırnak’ta yüzlerce kadın çocuğuna bakıyor tek başına, herkes yardım ediyor, destek oluyorlar, bir kaç yıl sonra çocukların büyümüş rahat rahat çalışacaksın, asla korkama Şırnak’ta her kadın evde ek iş yapıyorlar, alırsın bir kaç çorap takı her neyse satarsın o parayla daha çok alıp daha çok satarsın, destek oluruz sana burdan sayfasını paylaşırız felan, bir şekilde olacak, o yüzden korkma cesaretini topla ****** et böyle adamı. Hergün sıkıntı yaşayacaksan bir yıl sıkıntı yaşa ondan sonra hayatını yaşa derim 

+1 oy
(441 puan) tarafından

canım 6 cocukla işi olanda kocasını bırakamaz ki? 6 tene kelepçe seni eşine bağlayan, bıraksan gitsen o da bakmaz ki daha sana dönüp bakmayan adam cocuga mı bakar

(78 puan) tarafından

Çocukları mi asla ona birakmam aslaa 

+1 oy
(770 puan) tarafından

Yaş kaç cnm.

(78 puan) tarafından

37 canım 

(770 puan) tarafından

Bu yaşta bukadar çocuk of of biz kadınlar kendimizi neden düşünmeyiz..Rabbim hata cikardin evliliğini insallh huzur mutluluk versin 

+1 oy
(550 puan) tarafından

Kaç yaşındasiniz ki çok zor bir durum olmalı Doğu tarafini az çok bilirim çocuk olsa da olmasa da boşanmak zordur Doğu da gelinle gelen kefenle gider tabiri kullanirlar çok duydum allah yardımciniz olsun ama 6 çocuk da az sayıda değil hadi 2 çocuk olsa eyvallah çocuklara da yazık olur maalesef gerçeği bu perişan olurlar Doğu da baba evine gittin mi çocukları vermezler arkadaşım da doğulu onun ablasina iftira atılmıştı kadın hamileydi doğurdu ikiz çocuğu vardi bebekleri doğar doğmaz babaannesi aldı baktı biz torun falan vermeyiz demişler kadın çocuklarını sadece telefonda görebiliyor maalesef 

(78 puan) tarafından

Aynen gelirken yanindami getirdin diyor. Eşim 

(550 puan) tarafından

Yaa işte maalesef yureksizler öyleleri evde bakara aç dinle evini dinlet sirkeyle temizle allahtan başka çaren yok doğu bolgesini az çok biliyorum allah yardımcın olsun inşallah evin huzur dolar kocan tam istediğin gibi olur

(550 puan) tarafından

Yaşın çok genç demi nedense 30 yaş hissettirdin kaç yaşındasın acaba 

(78 puan) tarafından

37 cnm 

+1 oy
(665 puan) tarafından

Gerçekten 6 çocuk getirene kadar bunların babasının nasıl biri olmadığına mi sasirayim ya da 6 tane çocuk getirecek psikolojiye nasıl sahip olduğuna mi sasirmaliyim bilmiyorum yazık o çocuklar babasizlik nasil zor biliyor musunuz akrenlerinden zorbalik bile görüyor annesi babası olmayanlar

+1 oy
(785 puan) tarafından

Neden 6 canım bir ton korunma yöntemi var doğumdan korkmadın spiralden mi korktun git taktır onu daha kalma bari

+1 oy
(290 puan) tarafından

Bence hic oyle savaslarla yorma kendini yapacagin tek sey Allah rizasi icin kendi sagligin icin git o spirali taktir iki sn surmuyor igne yaptirmaktan korkan biriyim ben bile taktirdim ruhum duymadi dogum daha korkunc. Bi de igne yaptir saglik ocaginda. Bedava tek spirale de guvenme 6 tane cocuk olmus abla 5'e kadar anlamadin 6.da da mi yikanarak korunulmayacagini anlamadin ben cocuklarin gelecegini onu bunu gectim canin yorulmadi mi ben iki taneyle 15 yil yaşlanmis kadar yiprndim ki eşim destek oldugu halde 

(78 puan) tarafından

Taktırdım 2bucuk sene önce 

+1 oy
(1,238 puan) tarafından

Allah yardımcın ollsun kardeşim. Evlatlarını sana bağışlasın hep yüzünü güldürsünler inşallah.... 

(78 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun 

+1 oy
(1,955 puan) tarafından

Herkezım özeli benı asar Rabbım yardımcın olsun zor 😞 

(78 puan) tarafından

🥺aminn Allah razı olsun canım 

+1 oy
(1,988 puan) tarafından

Allahım yardımcın olsun canım zor 🤲🤲🤲

(78 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

+1 oy
(450 puan) tarafından

Şırnaktasın...Mesleğin yok.. 6 çocuk var...Boşanmayı hayal dahi etme...Arkanda anan babanda yok eminim.Çeker vurur seni olan günahsız çocuklara olur Boşver duyguları aşkı sevgiyi sadece annelik için kal.Allah yardımcı olsun sabır versin sana.

+1 oy
(193 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun çok Zor 6 çocukla Şırnak bölgesinde genelde evliliklerde kadın evin tüm yükünü sıkıntısını çeker koca da akşama kadar ya kahvede ya da arkadaşlarıyla sağda solda pek eşle ilgilenip sevgi saygı gostermezler

(78 puan) tarafından

Aynen öyle canım cok zor 🥺

(11,781 puan) tarafından

Nasıl bu kdr genel konuşabiliyorsun sanki geldin gördün yaşadın. Merak ettim nasıl bu  kdr şahit olmuş gibi hepsinin aynı yaptın

Bende şırnaktayımda 

(11,781 puan) tarafından

Bu kadının kocası ona saygı sevgi vermiyorsa hepsi bşr mi kadında tuhaf biri aynen öyle diyo.

Vala burdaki erkekler aşırı hanımcı tabi hepsi değil her ırk milet gibi bu kadının kocası gibi hanzolarda var 

(78 puan) tarafından

Bana mi sordun yoksa yukardaji arkadaşa mi

0 oy
(1,429 puan) tarafından

Sizin orası neresi bilmiyorum ama isterse 10 çocuğum olsun bir mahkemeye bakar boşanmak. Yeterki siz gerçekten isteyin . 

(78 puan) tarafından

Şırnaktayim 

(1,429 puan) tarafından

Boşanmak sizin için şey herhalde eşiniz tamam boşanalım desin size her ay nafakaınızı vermeyi kabul etsin buyur çocuklar senin yanında kalsın. böyle bir isteğiniz varsa bunun gerçekleşmeyeceğini siz de biliyorsunuz eşiniz sizi dövüp çarşafınızı yakan bir insan 

eğer gerçekten boşanmak istiyorsanız her türlü zorluğa da katlanıp yapcaksınız.

Şırnak’ta olsun İzmir’de olsun Ankara’da olsun fark etmez her yerde devletin kurumları var başvurabilirsiniz.

(78 puan) tarafından

😖

0 oy
tarafından

Bu anda mı nefret etmeye başladın sorun ne ki

(78 puan) tarafından

Birbanda olmazki canm 

0 oy
(10 puan) tarafından

Sanırım şuan ilgi bekliyorsun ondan bu süslen püslen koku sık ve onu umursama

(78 puan) tarafından

Hicbirseyin8 istemiyorum onun 

0 oy
(3,642 puan) tarafından

Ben 3 çocukla boşanmış biri olarak sonra sen boşanmayı unut canım 6 çocukla bu ekonomide eğer arkanda dağ gibi ailen varsa o zaman düşünürsün evlenmeyi bu boşandım mutluyum ayaklarım üstünde dururum hep boş işler bir kere şuan çalışma şartları anneler için çok ağır kreşe versen ücret kreşe mi yetecek yoksa kiraya mi  yoksa senin giyimine mi çalışmak demek aynı zamanda bakım da demek işveren önce görünumune bakıyor böyle adamlar nafaka vermez avukat para habdevlet veriyor ücretsiz avukat ama oda para alabileceği mahkemelerle ilgileniyor senin davanla göstermelik ilgileniyor demem o ki sen bu işi çözmeye bak dua et eşini görmezden gel kendine başka bakış açısı bul bak daha yeni arkadaş boşandı su an geçim sıkıntısı çekiyor 

(78 puan) tarafından

Ben çocuklar  düşünüyorum ondan elim kolum bağlı 

0 oy
(11,781 puan) tarafından

Bende bazen nefret ediyorum kocamdan herkeste ara ara oluyo😃😃

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 500 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 1,653 göst.
0 oy