Spiral taktırdıktan sonra neden aşırı regl ağrısı çekiyorum?

0 oy
322 göst.
Özel Günler & Hijyen kategorisinde (9,706 puan) tarafından

Ya ben önceden hiç ağrı cekmezdim yani çok az oda ilk gününde yeni evliyken Vs şimdi 3 aydır spiral taktırdım ondan galiba aşırı ağrım var sürekli uyuyup dinlemek istiyorum

Eşimde  abartıyorsun diyor tam çıldırmalik 🫡3 çocukla mümkün olmuyor ama sizde durumlar nasıl 

📊 Çoklu Seçim
56.3% (9 oy)
18.8% (3 oy)
25% (4 oy)

9 Cevaplar

0 oy
(9,475 puan) tarafından

Ağrı da laf mı her ay sanki yeniden doğuruyorum 

(9,706 puan) tarafından

Ah ah kadınların çilesi 😐

(9,475 puan) tarafından

Kistim var çok ağrılı oluyor bu arada sprial de ağrı yapar 

-Reklam-
0 oy
(13,591 puan) tarafından

normalde ağrır ama bu kadar değil, seninkinin bu kadar ağrılı olmasının sebebi spiral olabilir yalnız. 

bende spiral yok o yüzden bilmiyorum ama bazı kadınlarda böyle olabiliyormuş, annemde de kanama çok olurdu onu hatırlıyorum 10 gün yoğun kanaması olurdu 

(9,706 puan) tarafından

Aynen vücut alışmaya çalışıyor:(

0 oy
(180 puan) tarafından

Evet bendede aynı şeyi yaptı hem düzensizlik hemde ağrı gidip çıkarttırıcam acaba yan etkisi en az olan kontrol hapı kullananan varmı acaba önerebilceğiniz

(9,706 puan) tarafından

Siz kaç ay oldu takali ben bundan önce iğne vuruyordum oda aşırı kanama yapmıştı 

(180 puan) tarafından

1 sene oldu canım

0 oy
(13,319 puan) tarafından

Bekarlığımdan beri iğne yemeden geçmiyor aşırı sancım bulantım olur 

0 oy
(3,884 puan) tarafından

Ben en son 10 20 sene önce regl ağrısı çekmiştim mevlam kimseye ağrı sancı nasip etmesin ben aslında eşinizin abartıyorsun demesine takıldım çok rica etsem eşinize suni sancı vermelerinin mümkün olduğu bi yere götürür müsünüz kimmiş abartan anlasın

(9,706 puan) tarafından

Ay aynısı benim aklıma geldi keşke öyle bir imkân olsa anasını bile aglatirdim😁

(3,884 puan) tarafından

Bir zamanlar instagram keşfette karşıma çıkıyordu bi aletle erkeklere regl sancısı doğum sancısı veriyorlardı sosyal deney adı altinda o alet bulunabiliyorsa hiç fena olmaz 😂😂

(1,019 puan) tarafından

Tepkikolik vardı eskiden çok izlerdim bi ara öyle videolar çekiyolardı aç izlettir doğum regl sancısı bak dayanamıyor erkekler diye

0 oy
tarafından

Bende dogumdan 15 ay sonra adet oldum ilk defa . Her ay düzenli oluyorum bebeğim 21 aylik . Agri çekmiyorum şimdilik 

(9,706 puan) tarafından

Benimki de spiralden dolayı sanırım 

0 oy
(514 puan) tarafından

Yani maşallah diyim hiç ağrım olmaz hiç bişey yokmuş gibi aynı devam kısada sürer zaten 5 gün

0 oy
(263 puan) tarafından

Bekarlığımdan beri hem aşırı ağrım hem de bulantım kasık ve bel ağrım hatta diz kapaklarım bile ağrırdı vallahi hala da ağrır şuan hamileyim ama bakalım ikinciden sonra değişecek mi 😅 annemde doğumdan sonra geçmiş mesela ama benim hala devamdı 

(9,706 puan) tarafından

Aa bende bekar Ken çok azdı hatta çevremdekilere abartıyorsun derdim ama başıma gelince anladım

0 oy
(5,705 puan) tarafından

İkisi arası bir yerde olan bir benim sanırım. Evlenmeden önce ilk 2 gün inanılmaz ağrı yaşardım. İlaç kullanıyordum hatta. Ama evlendikten, özellikle çocuk olduktan sonra sadece 2.gün ağrım oluyor. İlaç almıyorum ama. Yani bayağı azaldı. 

(9,706 puan) tarafından

Maşallah diyelim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Spiral taktırdıktan sonra regl ağrısı neden artar?
Spiral, özellikle takılmasını takip eden ilk 3-6 aylık adaptasyon sürecinde rahim kasılmalarını tetikleyerek regl ağrılarının şiddetlenmesine neden olabilir. Vücudun yabancı bir cisme alışma sürecinde rahim, spirali dışarı atmaya çalışırken daha fazla kasılır ve bu da alt karın bölgesinde yoğun kramp hissi yaratır. Eğer ağrı şiddeti günlük yaşamı kısıtlayacak boyuttaysa, mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanına başvurarak spiralin yerleşimini kontrol ettirmeniz gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Spiral kaynaklı regl ağrısı ne kadar süre devam eder?
Spiral kullanımına bağlı oluşan ağrı ve kramplar genellikle takılma işlemini izleyen 3 ila 6 ay içerisinde kendiliğinden hafifleyerek geçer. Bu süre zarfında vücut rahim içi araca uyum sağlar ve ağrı eşiği normale döner. Eğer 6 ayı geçmesine rağmen ağrılarınızda azalma olmuyor, aksine şiddetleniyorsa, bu durum spiralin yanlış yerleştiği veya vücudunuzun yönteme uyum sağlayamadığı anlamına gelebilir.
Spiral taktırdıktan sonra aşırı regl ağrısı için ne yapılmalı?
Spiral sonrası yaşanan şiddetli regl ağrılarında öncelikle doktorunuzun onayladığı basit ağrı kesiciler kullanılabilir ancak ilaçlar sadece geçici rahatlama sağlar. Ağrıyı hafifletmek için bölgeye sıcak su torbası uygulamak kasları gevşeterek rahatlama sağlayabilir. Yine de ağrının şiddeti 3 aydır devam ediyorsa, pelvik ultrason ile spiralin rahim içindeki konumunun doğru olup olmadığını teyit etmek en kesin çözümdür.
Spiralin yanlış yerleştiği nasıl anlaşılır?
Spiralin yanlış yerleştiğini gösteren en temel belirtiler arasında normalden çok daha şiddetli regl ağrıları, düzensiz veya beklenenden uzun süren kanamalar ve cinsel ilişki sırasında hissedilen keskin acıdır. Ayrıca vajinal bölgede sürekli dolgunluk veya baskı hissi de spiralin kaymış olabileceğine işaret eder. Bu tip durumlarda kendi başınıza müdahale etmek yerine uzman hekim tarafından yapılan ultrason muayenesi tek kesin tanıdır.
Spiral takıldıktan sonra regl dönemi nasıl değişir?
Spiral takıldıktan sonraki ilk aylarda regl düzeni geçici olarak etkilenebilir ve kanama miktarı ile ağrı düzeyinde artış gözlemlenebilir. Birçok kullanıcıda ilk 3-6 ay yoğun kramp ve daha uzun süreli kanamalar yaşanması beklenen bir durumdur. Ancak zamanla rahim içi araç hormonlu ise kanamalar azalır veya tamamen kesilir, bakırlı ise kanama miktarı başlangıca göre biraz daha yoğun kalmaya devam edebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 101 göst.
+1 oy
3 cevap 460 göst.
+2 oy
7 cevap 597 göst.
0 oy
0 cevap 86 göst.

Kategoriler

1,507,744 soru

24,610,115 cevap