Kızlar merhaba öncelikle en başta şunu söylemek istiyorum boşanmadim boşanamiyorum ama benliğimw ulaştım kaybetmiştim bu 5 sene içerisinde artık anormal olanın ben değil o olduğunu kesin öğrendim. Biz onunla kaçarak evlenmiştik ve ilk akşam daha tüm insanlar varken biz odaya gitmiştik bana o kadar iyi davranıyorduki aikem de neymiş cennetteyim demiştim. Daha sonrasında herkes gittikten sonra aniden durgunlasmaya başladı agresif tavırlar felan ben anlamlandırmadim hiçbir şekilde , normal olan bu sanıyordum ama bir yanım kötü hissediyordu her ne kadar alttan alsam da o gece terslemelerini agresifligini ki en fazla şefkat göstermesi gereken gecede, bir yanım o kadar huzursuzduki anlamlandiramamistim birşey yaptım galiba diye düşünmeye başlamıştım. O gece başlamış meğer hayatımin kâbusu fakat ben herşeyden habersizim normal sanıyordum. Böyle başladı anlatsam okumaktan sıkılır siniz, bana bir düşmanı gibi öfke dolu bakışlarla bakar bir melekmisim gibi davranıyor anlam veremiyorum, dört dörtlük adam bitanem demeden tek kelime konuşmayan adam, işteyken günde 4 5 defa arayan adam aniden tüm güzel sözleri kesiuor hiç aramıyor. Anlam veremiyorum, aniden küsuyor terslemeye başlıyor beni her lafımı ağzına tıkıyor, ben kötü hisstemeye başladım huzursuzluğum gitgide arttı ve giderek tahammül edememeye başladım agresif davranınca ben daha fazla agresif davranmaya başladım sebebini de bilmiyorum ama megersem narsistin de amacı buymuş ya, benim öfkem tepkilerimle uzuntumle besleniyormus. Bana sen şöylesin böylesin böyle kötü bir kadınsın diyor hatasına tepki verdiğim için yaptı her neyse, ne oluyor ben ne yaptım diyorum dizlerim tutmayacak raddeye geliyorum sadece sakin sessiz ve devam ediyor hiçbir gerekçe göstermeden veya tutarsız şeyler söyleyerek beni çileden çıkarmaya. Hatam ne diyorum hiçbir şey demiyor veya çocuğa desen insnmicsk şeyleri öne sürüyor, Allah'ım ben ben olmaktan çıkıyorum düşüp bayılacak gibi olduğum o kadar çok zaman olduki ama zerre duygu zerew merhamet zerre empati yok. İnsan değiller arkadaşlar asla değiller, bir insanda olan hiçbir duygu yok sadece sizin öfkeniz sizin verdiğiniz tepkiler iyi veya kötü onlar için hiç fark etmiyor yeter ki karşısındakini kontrolü altında tuttuğunu bilsin tek dertleri bu. Zerre bakın zerre aklınıza gelen en küçük eleştiriyi düşünün tahammülleri yok hemen saldırıya gecerler. Neyin içinde olduğunuzu asla ama asla bilemiyorsunz kendinizi hatalı görüyorsunuz ben kimim ben hangisiyim diyorsunuz böyle öfke nöbetleri geçiren benim o sakin o hatasız galiba diyorsun. Baksana bana melek gibi davrandığı günler var (ki bunlar en fazla bir kaç gün sürer) böyle birisine ben nasıl davrandım diye kendinizden şüphe edecek noktaya getiriyorlar. .Halbuki onlar da zaten bundan besleniyorlar. 2 çocuğum var her iki hamileliğimde de neler yaşattı bana sadece Allah biliyor. Aylarca küs kalabilir ve sen dersin ki ben özür dilesemmi acaba veya yanına gitsem o hatalı bile olsa belki karakteri öyle. Ama bakarsın ki gidip barisan sen olunca yine aynı bir süre sonra hatta belki daha kötüsü. Ben 5 senedir evliyim ve eşimin gizli bir narsist olduğunu 3 gündür öğrendim duydukça Allah'ım evet aynısı aynı seykwri yapıyor dedim öğrendim öğrendikçe yapbozun parçaları birleşti. Evet hata bende değilmiş dedim sevindim , kaybettiğimiz benliğimi yavaş yavaş onarmaya çalışıyorum aynı zamana oglumunkini de çünkü o benden daha fazla bekkide yara aldı hem benim eşim tatafindan mahfediken psikolojim onada yansıdı , Bayram gibi ama aynı zamanda yoğun bir yas düşünün. İşte aynen bunları yaşıyorum günlerdur " evet sorun ben değilmişim diyorum evet ben anormal değilmişim" çünkü beni buna inandirmistı neredeyse kafam allak bullak ti. Ama aynı zamanda yasta gibiyim çünkü tedavisi Yok asla duzelmezler ve benim boşanma ihtimalim yok neredeyse , sebebini sormayın çünkü o kadar yorgun bitkinim ki aynı zamanda umutluyum ama kurtulacağım konusunda değil evet ben deli degilmisim oymuş diyebildiğim için. Bunlara karşı kendinizi korumanız için duvar gibi olmanız lazım ne kötülüğüne şiddetli duygu belirten tepkiler ne iyiligine mutluluk belirten ifadelerle karşılık vermemeniz gerek. Her cümle duygudan yoksun duvar gibi olmalısınız. Örneğin sen şöyle bir kadınsın dediğinde kısa ve net " değilim " tepkiden hiçbir öfke de belirtmeyen bir yüz ifadesi ile. Çok zor yaşamayan bilemez ama 1 kişi dahi benle aynı şeyi yaşıyorsa yıllardır ne yasadimi bir ben bildiğim için onu bu bataklıktan kurtarmak istiyorum. Ben şu an iyileşmek için çabalıyorum hem kendini hem oğlumu ve bunu psikolojik destek almadan çok zor yapabileceğimi biliyorum. Tek başına siniz çünkü kimse anlamıyor dışarda melek gibi o yüzden heo yalnızsiniz. Ve yapayalnız geçirdiğim 5 senenin krizleri yalnızlığı intihara ramak kalislari tek başıma atlatabilirmiyim bilmiyorum. İşin en kotu yanı zerre bakın zerre umurlarinda olmuyor onların iyi davranurjen tek derdi sizden beslenmek bunu alınca yine itecek sizi. Ve siz yapayalnız kalacak siniz. Siz hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyuyacaksinuz o bunu bildiği halde filmini izleyerek uyuyacak . En ufak bir umut yok ışık yok ...
Umarım kendini toparlama sürecin daha da güçlenerek devam eder. Dilerim sen ve çocukların için her şey zamanla daha iyi olur
Sende kendini üzdüğünde kalıp kendine hastalık edineceksin..
Allah yardimcin olsun ama ya bu diyardan gideceksin ya bu deveye gudeceksin mecburiyeti allah kimseye yaşatmasın
Allahım yardımcın olsun canım ya uf uf üzülmemeye çalış ona rağmen umarım toparlarsın kendini 🤲🤲
Her kelimesi her harfi o kadar yakınki bana sanki ben açmışım postu gibi.
Evet narsist biriyle yaşamak dünyanın en kötü şeyi malesef ama bende alıştım artık yada belki ipelerin kopacağı günü bekliyorum bilmiyorum
Tek duymak istediği sen haklısın en iyi sensin en mükemmel sensin bende istediğini veriyorum söylüyorum yada bazen bende sinir krizleri geçirip yüzüne yüzüne vuruyorum narsist biri olduğunu narsist biri hem dünyanın en iyi insanı hemde en kötü insanı gibide görünebiliyor ne yazıkki
Tedavisi evet çok zor ama var. Onunla yaşamak istiyorsan onu görmezlikten gel, eleştirini en tatlı an da direk değil dolaylı yoldan yap. Öfkenden besleniyorsa ona öfkeni verme onunla kavga etme ve en can alıcısı mutlu ol huzurlu ol. Bunu ev işi yaparak kitap okuyarak müzik dinleyerek kendini oyala. Ve en önemlisi “sensiz ben mutluyum” mesajını verdiğin an o bocalamaya başlayacak. Sana saldıracak o dönemde istediğini verme. Sonra durgunlaşacak sonra kendisini senin ellerine teslim edecek. O ipi aldığın asla bırakma asla. Bıraktığın an o canavar tekrar güçlenip hayatını mahvedecek
Kuzenim böyle biri. Başka ciddi sıkıntıları da var. Yengemin türlü engellemelerine rağmen evlendi. Yengem kızı açık açık uyardı oğlumun böyle karanlık tarafları var kızım pişman olma diye. Kız Leylalık etti, çok aşığız çok seviyorum ben onu düzeltirim dedi. 1 sene anca evli durdular. 2022'den bu yana boşanmaya uğraşıyordu kız. Bizimki zaten normal değildi iflah olmaz bir canavara dönüştü. Ekim 2025'te boşandılar. Kız adını falan değiştirmiş. Başka bir şehre yerleşti. Tedaviye başlamış.
İnsan evliliğin sarhoşluğundan anlayamıyor. Basiret bağlanıyor. Çocukça umutlarla giriyor bir yola. Sonra da o yolun kurbanı oluyor.
Dilerim kurtuluşun yakındır. Evlatlarınla birlikte.
1,489,476 soru
24,344,571 cevap
346,201 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın