Menenjit aşısı yaptıranlar ve yaptırmayanlar bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir
Ayy bak iyi hatırlattın kız. Büyüğe hepsini yaptırdım küçük olanınkiler eksikti doktor at bakayım dedi bugün unuttum yarın atayım
Yaptıramadık maddiyattan ötürü yoksa yaptırmak istedim
Keşke asgari+SGK olsa şirket olunca daha çok istiyor bursadayım
Eşe dosta sorarak bulacaksınız biz de öyle yaptık mecbur. Kaç yaşında çocuğunuz kreşe küçük mü
Aslında apartmanda bir teyze var birde çapraz komşu var onlara sorayım diyorum tanımıyoruz ama önce tanışmak lazım eşim onlar eğitim veremezler diyor yani yeni şeyler öğretecek boyama resim kitap okuma vs o yüzden istemiyor kreş var uludağ uni de şartları konuşacağız savah 7.45 de başlıyormuş çok erken bizimki 11 de uyanıyor yazık diyorum bnde zaten 4 yaşında gidecek bari şimdiden sabahın köründe ortaya dökülmesin 18 aylık oldu
11 çok geç ama normali 8 falan aslında. Geçe kaçta yatıyor ki
Diş çıkarıyor o yüzden 2 aydan bu yana değişti hepsi gece 11 de uyuyor sabah 11 de kalkıyor eskiden 9.5-10 gibi uyur 9 da uyanırdı
Ben aşılarını yaptırıyorum.
yaptırdım, diğer yapılan aşılar da atıyorum kkk aşısı kkk menenjitne karşı koruyor, verem aşısı aynı zamanda verem menenjitine karşı koruyor ama menenginok a ve menenginok b ye karşı olan aşılar özel yani devlet karşılamıyor. sebebi de fiyatı deniliyor.
Büyükte özel aşı olarak sadece rota söylendi bize menenjit söylenmedi o yüzden yaptırmadık. Büyüğe yaptırmayınca küçüğe de yaptırmadık. Aslında küçük olunca ikisine birden yaptırmak istedim ama eşim maddiyattan dolayı yaptırmadı. İkisininde sadece devletin yaptığı var özel olanlar yok. Rabbim korusun hasta olmasın çocuklarım, çocuklarımız 🤲
Yaptırdım ben kızımada oğlumada
Ben iki cocuguma da yaptirdim. Sikinti yasamadim. Bence onemli bi asi.
Ben yaptırdım tedbir benden taktir Allah'tan
Buyugume yaptırdım hepsini. Şuan küçüğüme de başladık. Çok önemli bence
Bızım doğum sonrası k vitamini haricinde hocbır asımız yok
Ülkemizde en çok görülen çocuk hastalıklarından biri menenjit. Şakaya da gelmez çok ciddi bir hastalıktır. Tabii ki yaptırdım, 3 aylık kızıma da 4.aydan sonra ilk doz ile başlayacağız.
Hepsini yaptırdım iki çocuğum var ücretli olsa bile yaptırdım
Tavsiye ediyorum
1,489,624 soru
24,346,418 cevap
346,259 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın