Kayınvalidemin ismi Gewre (beyaz ) yani eşim annesinin adını koymak istiyorum diyor Bebek kız gibi cinsiyet kesin değil daha benim annem vefat etti çok uzun zaman önce eşimi kirmak istemiyorum birde kayınvalidemi çok seviyorum sizce Gewre nasıl bir isim yada uyumlu isim ne olabilir
Hiç beğenmedim bu ismi koca kadın ismi kusura bakilmasin ama şöyle gül beyaz olabilir mi ya az önce aklıma geldi 🤣🤣🤣🤣ama beyaz tek olursa dalga gecerler
Bende dedim Gülbeyaz olsun diye yok dedi kız dedesinin adını koysak daha mantıklı dedesinin adı Sultan 🤣🤣🤣🤣
Gewre Kürtçe isim olduğu için böyle direk anlamsız geliyor aslında güzel ama maalesef biraz daha çocuğu düşünerek isim koyun. Bu çocuk yarın bir gün arkadaş ortamında veya okulda bu ismi kullanabilsin yani dalga geçilmesin. Kürtçe söyleyişi güzel ama kendinle biliyorsun ki Türkçe söyleyişi çok anlamsız geliyor
Ayn oyle sonuç olarak Kürtler ne olduğunu biliyor Türkler bilmiyorum ve İzmir gibi bir yerde yaşıyoruz çocuk çok zorluk çeker
Eşine bunu anlat ki vazgeçsin . Benim eşimin annesinin adı Makbule, eşim iki kızımdada çok istedi ama ben istemedim. Ağır bir isim dedim eski bir isim dedim çocuk yarın bir gün zorlanır hoşuna gitmez dedim ikna ettim .
Laftan anlasa ikna ederim ama kafa taş gibi
Gewre beyaz demek değil ki, gri/grimsi demek.
Ben Beyaz diye biliyorum canım zaten her türlü bana anlamsız geliyor gevre ismi
Bazı şarkılarda '' kumral''olarak çevrilmiş. Farklı yörelerde bu şekilde kullanılıyor demek ki.
Bu isim olsa dahi, başka bir isim de olsa eklenebilir.
Bakalım sonuç ne olacak canım
Sakın yanlış anlamayın ama gerçekten çok kötü bir isim ya gevrek gibi geviş getirmeyi bile anımsattı bana valla. Kocaman bana bile tuhaf geldiyse okul çağında arkadaşları tarafından nasil zorbalanir bir düşünün
Biliyorum canım ama adam anlamıyor ki
Kürtçe isimdir ama asla koymazdim kayinpederim ekndi anensinin adını koyacam demişti kaynanam direk ona asla koymam eski eskide kaldı şimdi benm kızım büyücek ne diye böyle isim koydunuz decek heleki batıya gitse kimse diyemicek ve dalga geçilecek bir daha demeyin dedim
Yanlış anlama ama isim saçma ve dalga geçilir başka isim bak
Biliyorum canım bende modern isim istiyorum
Azeri falan misin canim gewre nur nasil
Kurdum eşimde gevre Nur yada gevre su diyor
Benim koca da kürt isimde sorun yasamadik ya anamin adi olmasin ne gerek var.
Keşke anlasa ama taş kafa adam anlamıyor
Asla koymazdım o çocuk illaki büyüyecek okul arkadaş ortamı olacak dalga konusu olacağını bile bile bunı çocuğuma yapmam
Bende yapmamak için elimden geleni yapacağım
1,490,134 soru
24,353,770 cevap
346,621 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın