Kızlar az önce bipten tanımadığım biri mesaj attı. Kimsin dedim Bi an çıktınız bende yazdım , sen kimsin dedi. Bende manyakmısınız önünüze gelene yazmayın dedim . Oda ağza alınmayacak küfür ve hakaret etti. Bende heryerden engelledim eşime gönderdim, aramış bayanmiş bide yalnişlık olmuştur diyip suratına kapatıp engel atmış. Daha önce başınıza geldi mi hiç . Pip benim bildiğim sosyal medya gibi değil kimsenin numarası karşımıza çıkmaz .
Bana da oldu ama whatsapp tan mesaj attı saçma sapan ama cevap vermedim. Üstüne 2 -3 defa arayınca direkt eşime gönderdim. O aramış ve oda kadın çıkmış özür dileyip kapatmış. Tanımadığım kimseye mesaj yazmam. Numarasını önce kaydederim, whatsapptan profil resmine bakarım ve tanımadığım birisiyse eğer muhatap olmam. Israrla taciz etmeye çalışırsa eşime yönlendiririm. Siz de cevap vermeyin takıntılı pislik çıkar, yapay zeka da gelişiyor gün geçtikçe içinden çıkamayacağınız hallere düşersiniz sonra.
Haklısınız Vallahi Normalde ben de normal aramalardan gelen aramaları hiç açmıyor mesela dediğiniz gibi WhatsApp'tan profile bakıyorum soruşturuyorum ya da direkt bip'ten iletişime geçince o anlık çocuğumla ilgileniyordum zaten Yani bir an dedim akrabalardan arkadaşlardan memleketten biriydi Benim ailem kalabalık dedim herhangi birisi de orada iletişime geçiyordu O yüzden kimsiniz dedim yoksa Normalde engel atardım Zaten her yerden engelledim daha da konuşmam
Ben genelde yabancı numaradan gelen mesaja cevap vermiyorum
Geçen ablam kızının numarasından üç dört kere aradı mesela meşgule attım bilmiyordum yeğenimin yeni telefonudur o düşünce ile dedim yine akrabalardan biridir diye yazıyorsa Normalde ben de engel atıyorum
Aramaları açarım ama mesela sadece selam vs. Yazıyorsa cevap vermem. Biri yeni numara aldıysa bir zahmet kendini tanıtarak mesaj atsın
Haklısın cnm
Engellerim cevap vermeden
Bip hala var mı ya ben lisede bıraktım onu 😅
Biz okul grubunda mecburen kullanıyoruz MEB zorunlu tuttu çok lazımmış gibi 🙄
Bizim okul grupları watsapta oluyor
WhatsAppta var ama bakanlık resmi duyurular için biple anlaşmış diyerek bize bip yuklettiler Eylül seminerinde bence de gereksiz ama bizim müdür sağolsun her denileni yapıyor 🙈
Gerçekten bayağı garipmiş uygulama ile bir de anlaşma yapıyorlar😄
Hâlâ çoğu duyuru WhatsAppta ama ısrarla onu da tutuyoruz telde
Bip ve vatsaptan öyle numaralar çok yazıyor kafasına göre..sen niye cevap verdin ki.ben direk engelleyip siliyorum mesajı.. muhattap olmamak lazım tutturabildigine onlar.
Ne bileyim normal bir numaraydı Hani yurt dışı falan değildi bir de bip'ten yazıyorsa Ben dedim belki bir akraba bir arkadaş ya da aile tarafı biridir iletişime geçiyor sadece kimsiniz diye yazdım Normalde direkt engel atacaktım
Hatta geçenlerde birisi yazmış hocam diye, çocuğunun öğretmenine birşey sormuş belli.bakmadim hiç üstten gördüm.sonra anlayıp mesajı silmiş.engelledim sildim yinede.yanlis yazmıştır numarayı
Anladım bir daha yazma boşver:)
Canim daha 5 gün önce başıma geldi ama msj değil direk görüntülü arama yaptım adam peşimi birakmadi biz annem kardeşlerimle günlük görüntülü arar konusruz okula giderken yolda ilan gördüm satilik ev adami aramam için de vastaba kaydetmem lazimdi A diye kaydetim aradım konuştuk öyle kalmış numarası bu konuşmada taa yazın olmuştu neyse annem kardeşlerimi aramaya davet ettim baktım tanımadığım bir adam açtı şok oldum hemen kapatik görüntüyü adam yazdı tanımadım die durumu açıkladım özür diledim ama adam niyetini beli etti anında sildim daha yazmadı Allahim ilk defa yayorum çok kötü bir histi Allah'tan üstümuz müsait normalde saç açık askılı elbiseyle konusruz ailemle
Çok geçmiş olsun ya talihsiz bir durum olmuş olabilir Bazen öyle Yanlışlıklar, Senin bir art niyetin yoktu sen hemen açıklayıp özür dilemişsin zaten ama işte gel gör ki bazı insanlar psikopat gibi rahatsız edip duruyorlar
Sağol canım evet valahi ya neye ugradigini şaşırdım aynı şekilde kardesimde şok oldu Allahdan annem açmadı yoksa babam görür sorun çıkardı nasıl aciklardim bilmiyorum
Bana insgrmda geçen biri 3 defa istek attı ilkte sildim ama 3. De esime söyledim
Çevresi geniş esimin bulmuş aramış özür dilemiş adamda
En iyisi engel koymak , banada istek ve mesaj atmişti. Eşimle ortak kullanıyoruz, direkt engeli koyduk
Hesabim gizli mesajlar direk dusmuyor zatn ama ayni kisi 3 kere istek atarsa esime devir ediyorm
Benden çıkıyor
En iyisi
1,490,134 soru
24,353,767 cevap
346,620 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın